magyarfutball.hu

Debreceni VSC-Epona - Békéscsabai Előre FC 4 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.07.14, 18:48
  1997. május 28., szerda (tud) - Labdarúgó NB I., 34. forduló:

  DVSC-Epona - Békéscsabai EFC 4-0 (4-0)
  Debrecen, 5000 néző, V: Kiss B.

  gólszerzők: Djurisic (18., 30., 45.), Dombi (33.)
  sárga lap: Sándor T. (43.), illetve Todorovic (51.), Stoica (61.)
  cserék: Szatmári helyett Madar Cs. (60.), Sira helyett Benczik (75.), Böőr helyett Frida (82.), illetve Kovács helyett Csepregi (46.), Raducu helyett Czipó (46.)
  jók: Téglási, Gojan, Bernáth, Sándor Cs., Dombi, Djurisic, illetve Major, Kulcsár, Stoica

  A 12. percben Todorovic kapott labdát, a kifutó Téglási mellett is elrúgta, Sándor Cs. azonban a gólvonalról mentett. Hat perccel később Dombi harcolt a labdáért a jobb szélen, beadást Djurisic magasra ugorva, 4 m-ről fejelte a kapu jobb oldalába (1-0). A középkezdés után Szabados baloldali beadását Todorovic néhány lépésről lőhette kapura, de a kapus bravúrral védett, a kipattanó labdát pedig Stoica mellé fejelte. A 30. percben Sándor T. cselezgetett a csabai 16-os jobb oldalán, aztán átívelt a túloldalra, az érkező Djurisic kapásból lőtt a léc alá (2-0). Alig három perc telt el, amikor Sira emelt Dombi elé, aki betört a 16-osra, majd éles szögből a rövid sarokba lőtt (3-0). A 43. percben Sándor T. futtatta Böőrt, aki egyedül vezethette kapura a labdát, de nagy helyzetben az oldalhálóba lőtt. A 45. percben Sándor Cs. passzolt a bal oldalon felfutó Szatmárihoz, aki beadta a labdát, s Djurisic az ötös jobb sarkáról fejelt a bal alsó sarokba (4-0).

  Az 53. percben Djurisic futott el a bal oldalon szinte az alapvonalig, majd önzetlenül középre akart gurítani Sirának, Baji bravúrral hárított. A 85. percben Stoica passzolt Kulcsárhoz, aki egyedül vehette át a labdát, de közeli lövését Téglási nagy bravúrral hárította.

  Az esőtől felázott csúszós talajon félóra alatt eldöntötte a három pont sorsát a hazai csapat. Az egyébként is tét nélküli mérkőzésen a felszabadultan játszó hazaiak igazi közönségszórakoztató játékkal búcsúztatták az évadot, s lettek a vidék legjobbjai.

  MTI
   
 2. avatar: bbsz
  2016.11.11, 13:58 (szerk.: 2021.03.06, 21:19)
  Nem ilyen búcsúra számítottak...
  Debreceni VSC - Békéscsabai Előre FC 4-0 (4-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Debrecen, 6500 néző
  V.: Kiss B. (Bede, Tamássy)
  Debrecen: Téglási 0 — Bernáth 6, Gojan 5, Sándor Cs. 6 — Dombi 7, Böőr 6, Szatmári 6, Pető 6 — Sira 5, Sándor T. 6, Djurisics 8. Edző: Herczeg András
  Békéscsaba: Baji 5 — Nagy L. 6 — Medgyesi 3, Raducu 3, Kovács 5 — Major 6, Varga 4, Todorovics 5, Stoica 5 — Szabados 3, Kulcsár 4. Edző: Bozai Gyula
  Csere: Raducu helyett Czipó (5) és Kovács h. Csepregi (5), mindkettő a szünetben, Szatmári h. Madar Cs. (-) a 61., Szabados h. Janics (-) a 63., Sira h. Benczik (-) a 75., Böőr h. Frida (-) a 81. percben.
  Gólszerző: Djurisics a 19., a 30. és a 44., Dombi a 33. percben.
  Sárga lap: Sándor T. (szövegelésért) a 41., Todorovics (a sípszó előtt elrúgta a labdát) az 55., Stoica (lerántotta Madar Csabát) a 62. percben.
  Szögletarány: 7:5 (3:2).

  19. perc: Dombi, ha nehezen is, de kiverekedett magának egy labdát a jobb oldalon, még az alapvonal előtt beadta a labdát, ott érkezett a hosszú oldalon Djurisics és az elmélázó Medgyesi mögül kibújva, három méterről fejelt a kapu jobb oldalába, 1-0.
  30. perc: Sándor Tamás a jobb oldalon húzogatott a maga és közönsége szórakoztatására, majd remekül ívelt át a hosszú oldalra, érkezett megint Djurisics, a különbség csak annyi volt, hogy most védő nem zavarta abban, hogy lábbal találjon a kapuba, 2-0.
  33. perc: A jobb partvonal mellett Dombi kiugrott, faképnél hagyott jó néhány védőt, a büntetőterületen belül pedig már nem merték megkockáztatni a szerelést, így tulajdonképpen zavartalanul lőhetett hat méterről a vetődő Baji mellett á rövid sarokba, 3-0.
  44. perc: Szatmári bal oldali beadása ezúttal is Djurisicsot találta hihetetlenül egyedül, ő pedig nem hibázott és 10 méterről, kapásból lőtte ki a bal alsó sarkot,
  4-0.

  Az első percekben kiderült: Bozai edző az utolsó mérkőzésre váltott a védekezésben, Raducu helyett Nagy söprögetett, a hórihorgas hátvéd pedig ezúttal emberfogó szerepet kapott.
  A rendkívül csúszós talaj ellenére is egymásnak estek a csapatok már a mérkőzés elején. A Debrecen az elvártaknak megfelelően többet birtokolta a labdát, ami azonban a nagy helyzeteket illeti, a Békéscsaba a 7. illetve a 11. percben letette névjegyét, mindez Kulcsár és Todorovics nevéhez fűződött.
  Percekkel ezután az első valamirevaló helyzetét kihasználta a hazai gárda, Dombi harcosságának és a védői figyelmetlenségnek köszönhetően. A csabaiak védelme enyhén szólva is átjáróháznak bizonyult a félidő maradék időszakát tekintve. Egyszerűen nem lehetett kivenni például, hogy kinek a feladata lett volna a gólra éhes debreceni szerb őrzése. A félidő utolsó 15 percére tehát teljesen alárendelt szerepet játszottak a viharsarkiak, pedig másképpen is történhetett volna minden, ha jobb a csabai helyzetkihasználás...
  Szünet után Bozai edző váltott a védelemben, a gyengélkedők közül Kovácsot és Raducut lecserélte, két fiatalnak adva bizonyítási lehetőséget. A másik oldalon természetesen nem volt ok a változtatásra.
  Nem játszott rosszul a Loki, mindent megtett továbbra is azért, hogy jól szórakozzon a publikum. Nagy kedvvel játszottak a középpályások, remekül használták ki a csúszós talaj adta előnyt, no meg a gyors embereiket. Az, hogy ebben a játékrészben nem ment nekik a gólszerzés, annak több oka is volt: az első, hogy láthatóan könnyelműbbek voltak már, emellett valamelyest javult a vendégek védőjátéka, ha az utolsó pillanatban is, de még oda tudtak érni. S nem mehetünk el amellett sem, hogy úgy tűnt a sajtópáholyból, a játékvezető nem adott meg egy jogos 11-est Dombi buktatásáért.
  De említsünk szót a vendégekről is: Bozai edző egy idő után megunta Szabados tétlenségét, Janiccsal váltotta föl. Mégsem ő vagy Kulcsár, hanem Major, illetve Stoica jelentettek némi veszélyt a hazai kapura. Az utolsó negyedórára lehet mondani, hogy megnyugodtak a csapatok, jobbára mezőnyjátékkal teltek el a percek.
  Végül is egy jó iramú találkozót láthatott a szépszámú közönség, azt túlzás lenne állítani, hogy izgalmat is, már csak az eredmény alakulása miatt többek között.
  De egyet bizton állíthatunk: elégedetten nézhet a nyári vakáció elé mindkét csapat, a debrecenieknek a szép búcsú, a vendégeknek pedig a biztos bennmaradás jelenti a gyógyírt...
  (Szegedi Zsolt)

  Edzői nyilatkozatok
  Herczeg András, a Debrecen edzője:
  — Úgy érzem, az első játékrészben jól játszottunk, sikerült szép gólokat lőnünk, és ilyen arányban is megérdemelten szereztük meg a vezetést.
  — Mi az oka annak, hogy a második játékrészben nem sikerült gól szerezniük?
  — Ebben az időszakban pontatlanok voltunk az összjátékot tekintve, és a koncentrálás hiányzott a helyzetek befejezésénél. Talán a játékosokat már nagyon megnyugtatta a négy gólos előny. Mindezek ellenére gratulálok csapatomnak a szép búcsúért.
  Bozai Gyula, a Békéscsaba edzője:
  — Nehéz erről a mérkőzésről beszélni, mert aki nem látta a találkozót, az lehet, hogy meghökken azon, amit mondok: a négy bekapott gól ellenére remekül játszottunk és partiban voltunk a Debrecennel. Az viszont tény, hogy súlyos egyéni védelmi hibákból kaptuk a gólokat, ami után átmenetileg összeroppant a csapat.
  — A cserék segítettek?
  — Raducu katasztrofálisan játszott, a cserék viszont újra színt vittek a játékba. Nem tévedés, a Debrecen ötször rúgott kapura, abból négy gól lett, mi körülbelül ugyanennyiszer vettük tűz alá a kapujukat, ám egyszer sem találtunk be.
  — Ezek szerint nem megérdemelt a hazaiak győzelme?
  — Azt nem mondom. Sőt, valóban megérdemelték a győzelmet. Sokkal összeszokottabb csapat a hajdúsági, ragyogóan használják ki a széleket, belőtt labdáik életveszélyesek. Itt is meglátszott, hogy a fejjátékunk gyenge. A középpályán egyenrangú partnerek voltunk, csak a kapujuk előtt „zuhantunk össze”.
  — Ki nyújtottjó teljesítményt a csapatból?
  — Stoica volt a legjobb, a négy gól ellenére Baji kitűnően védett, Nagy és Kulcsár is jól játszott. Egyébként ez a mérkőzés sokkal színvonalasabb volt, mint a Csepel elleni. Végül megragadnám az alkalmat: köszönöm a játékosoknak ezt a fél évet, amelyben, úgy érzem, mindenki igyekezett a tudása legjavát adni.
  (J. P.)

  5. Debrecen 34 14 10 10 55-38 52
  ...
  14. Békéscsaba 34 10 6 18 37-62 36

  Békés Megyei Hírlap, 1997. május 29.
  kép
  A debreceni Sándor Tamás (fehér mezben) csatázik Raducuval.
  kép
  Djurisics (a kép előterében) mesterhármast ért el. (Fotó: Iklódy János)

  Hajdú-Bihari Napló, 1997. május 29.