magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Pécsi Mecsek FC 2 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.01.15, 17:01
    1997. május 7., szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 29. forduló:

    Ferencváros - Pécsi MFC 2-1 (0-0)
    Üllői út, 7000 néző, V: Molnár L.

    gólszerzők: Nyilas (52. - 11-esből), Lőrincz (89.), illetve Szabados (57.)
    sárga lap: Brindas (35.), Mitring (66.), Szabados (84.)
    cserék: Zavadszky helyett Touati (66.), Nagy N. helyett Páling (75.), illetve Ulrich helyett Szeibert (84.), Azoitei helyett Szabó Cs. (85.)
    jók: Vámosi, Schultz, Nyilas, illetve Mitring - a mezőny legjobbja, Szabados

    Ferencváros:
    Udvarácz - Vámosi - Lőrincz, Szűcs - Schultz, Nyilas, Miriuta, Bekő, Nagy N. - Zavadszky, Horváth F.

    Pécsi MFC:
    Mitring - Tomka - Brindas, Szabados - Hofecker, Ulrich, Romanek J., Győri, Schneider - Pest, Azoitei

    Már a 3. percben előnyt szerezhetett volna a Ferencváros. Nagy N. beadásából Horváth F. célozhatta meg 11 m-ről a kaput, de lövését Mitring bravúrral szögletre hárította. Ezután izgalommentes percek következtek egészen az első negyedóra végéig, amikor Miriuta 22 m-es szabadrúgását a pécsi kapus a léc alól tolta szögletre. Négy perccel később Nyilas gólhelyzetben rúgott lyukat a 11-es pontnál. Ismét említésre méltó történések nélkül teltek a percek, az osztályozós helyen álló pécsiek meglepően jól tartották magukat a zöld-fehérek otthonában. A félidő végén sűrűsödtek az események, Miriuta kétszer is gólt szerezhetett volna. A 37. percben 10 m-ről fölé emelt, a szünet előtti utolsó másodpercekben újabb szabadrúgását védte szögletre Mitring.

    Az első félidő játéka csalódást okozott.

    Az 52. percben megszületett a Ferencváros első gólja: Miriuta cselezgetett az ötös bal sarkánál, majd Brindas díszkíséretében látványosat esett. Molnár játékvezető büntetőt ítélt, amelyből Nyilas a bal alsó sarokba helyezett (1-0). Nem kellett sokáig várni a pécsiek egyenlítő találatára. Öt perccel később egy szögletet követően Schneider a 16-os bal sarkáról középre lőtte a labdát, s az előre húzódó Szabados 14 m-ről a kapu jobb oldalába bombázott (1-1). Játék helyett az okozott izgalmat, hogy a 79. percben Molnár játékvezető partjelzője beintésére előbb a pécsiek edzőjét, Kiss Lászlót, majd erőnléti edzőjét is felállította a kispadról és beküldte őket az öltözőbe. Az utolsó percek több eseményt hoztak, mint ami előtte történt. A 85. percben hatalmas helyzetet hagyott ki a Ferencváros: Vámosi fejesét Mitring Touati elé ütötte, akinek sikerült a lehetetlen: a kapu torkából fölé küldte a labdát. Mitring-bravúrok következtek ezután, előbb Touati majd Vámosi fejesét védte bravúrosan. Már-már úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a vége, amikor a 89. percben egy jobboldali szöglet után Lőrincz a balösszekötő helyéről, 14 m-ről, estében a hosszú sarokba helyezett (2-1). A hosszabbításban Szabados egyenlíthetett volna, de lövését Udvarácz mentette.

    A Ferencvárostól többet várt közönsége, a nézők a végén mégis ünnepelte a csapatot. A fegyelmezett vendégeket csak egy hajszál választotta el a pontszerzéstől.