magyarfutball.hu

Newcastle United FC - Ferencvárosi TC 4 : 0 21:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Kupa, 2. forduló
helyszín : Newcastle, St. James' Park
játékvezető : Khussainov Sergei (Oroszország)
nézőszámok:
 1. toonarama.co.uk: 21.134
 2. focitipp.hu: 35.470
 3. Magyar csapatok kupamérkőzései: 35.700
 4. Futballévkönyv '97: 37.000
 5. MTI: 40.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
  2013.12.31, 00:54
  kép
  A Ferencváros kezdőcsapata
   
 2. avatar: ingersheim
  2012.06.21, 20:11 (szerk.: 2012.06.24, 16:42)
  Belépőjegy:
  kép
   
 3. avatar: ingersheim
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2010.06.14, 17:20
  1996. október 29.

  A visszavágó napja. Az egész ország lázban van, a nagy mérkőzés miatt. A feszültséget az is fokozta az elmúlt napokban, hogy vajon láthatjuk, vagy csak hallhatjuk az eseményeket. Történt, ugyanis, hogy a magyar TV addig szórakozott, míg egy előfizetéses csatorna megvette a közvetítési jogot. Kizárólagos joggal. Végül kompromisszum született és a TV 2 -is közvetíthet, de csak felvételről -éjjel.

  A két csapat persze készül, és mindkét oldalon vannak sérültek. Nem is akárkik. A hazaiaknál már biztos, hogy nem lép pályára Alan Shearer, mivel sérvműtéten esett át. Már bajnokit is kihagyott, és bizony nélküle a szarkák ki is kaptak egy újonctól. Az ő távolmaradása némileg javít az esélyeinken. Az viszont ront, hogy Lisztes Krisztián is sérült. (”Fáj a bokán. Még a Dunaszek-cső ellen rúgtak meg, és ezért is kérten cserét Pécsett”) Erre Varga úgy reagált, hogy nem nagyon hiszi, hogy Krisztián sérülése olyan komoly lenne. Az edzésen - már kint Angliában - aztán nem bírt rúgni, így lehet, hogy nélküle kell megvívni a csatát.

  A foglalkozásunkat egyébként a St. James’ Park-ban a hazai drukkerek is megnézték, és nem lettek túl boldogok. Egyébként is nagyon visszafogottak a brit lapok, mert tudják, hogy a Newcastle védelme igencsak sebezhető. A mieink Varga Zoltán pozitív gondolkodásmódját átvéve optimistán néznek az este elé.

  Varga Zoltán:
  Lényegesen jobbak az esélyeink, mint az első mérkőzés előtt, de mindezek ellenére a hazaiak az esélyesebbek. Sajnos egy hete esik, és ez nekik kedvez. A pécsi teljesítményünknél sokkal többre van szükség ahhoz, hogy egyáltalán beszélhessünk valamiről. Ott egyébként Lisztes és Kuznyecov játékával voltam a legelégedetlenebb. Krisztián alig futott, míg Szergej könnyelmű volt. A csapaton én is észrevettem a fáradság jeleit, így tegnap pihenőt kaptak.

  A mérkőzésen megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, mert csak így van sanszunk. Mindenképpen kell gólt lőnünk és ezért támadni fogunk - győzelemre játszunk.

  Ha továbbjutnánk az nagyot lendítene a társaságon. Persz bizonyos szempontból hátrányos is lenne, mert akkor továbbra is a három-frontos helytállás várna ránk. Ha azonban továbbjutnánk az azért jönne nagyon jól - a dicsőségen kivűl - mert akkor elég erőm lenne ahhoz, hogy néhány dolgot még változtassak a közvetlen környezetemben. Azt kell mondanom, hogy óriási akadállyal állok szemben, s nem kapom meg a háttérből a megfelelő segítséget. Szeretném, ha erről is beszélnénk, mert a pályán elérhető sikerek nem csak a futballistákon múlnak.”

  A mester utolsó megjegyzéséhez annyit kell mindenképpen hozzátenni, hogy a dolog mögött valószínűleg az van, hogy az öltözőből és a csapatbuszról ki illetve letiltott belső emberek beindították a “fúrógépet”.

  Egyébként én nem vártam túl optimistán a visszavágót, habár az egész országban szinte mindenki a csodában reménykedett. Ennek megfelelően nem is volt bennem különösebb izgalom. A rádiót is csak kétszer kapcsoltam be. Először az első félidő utolsó perceiben (ekkor kaptuk az első gólt), és a lefújás előtt nem sokkal. Akkor már kissé rezignáltan vettem tudomásul, hogy 3-0 az állás.

  FERENCVÁROS-Newcastle United 0-4 (0-1)

  FERENCVÁROS: Szeirel - Telek - Hrutka, Kuznyecov - Nyilas, Miriuta, Jagodics, Szűcs, Nagy Norbert - Horváth, Nicsenko
  csere: Zavadszky, Arany, Holló

  Newcastle United: Srnicek - Peacock, Albert, Elliott -Gillespie, Batty, Beardsley, Lee, Ginola -Les Ferdinánd,Asprilla
  csere: Barton

  A sajtó szerint az elején nagyon jól kezdtünk és két helyzetünk is volt. Nicsenko és Horváth Feri előtt. Az angolok azonban fokozták az iramot és egyre jobban a kapunk elé szorítottak minket. A szervezett védekezésünk csak arra volt elég, hogy lelassítsuk az akcióikat, és késleltessük a támadásvezetésüket. Az egyre csak fokozódó nyomás alatt a csapat hősiesen küzdött, de néha már a szerencsének is segítenie kellett. ( a hazaiak kihagytak egy 11-est ). Aztán a félidő vége előtt Asprilla mégiscsak betalált.

  A szünet után minden ott folyatódott ahol a pihenő előtt abba maradt. Iszonyatos tempót diktálva préseltek minket a kapu elé, így törvényszerű volt a következő Asprilla találat. ( Valahogy éreztem, ha a kolumbiai lehetőséget kap - hosszú idő után először biztos kivégez minket. Hát ez bekövetkezett) Egy órányi játék után Ginola parádézott, és küldött minket a kétségbeesésbe. A 3-0 mér nagy különbség. Aztán a vége előtt még nagyobb lett, hisz Les Ferdinánd is betalált a lefújás előtti pillanatokban. Kiestünk, de nincs mit szégyelni, mert egy nagyszerű csapat búcsúztatott minket. A csapat minden tőle telhetőt megtett, de sportszerűen el kell ismerni, hogy jobb volt az ellenfél.

  Hogy valójában mi történt azt csak a videóról való visszanézéskor tudtam meg.

  Egészen jól kezdtünk, olyannyira, hogy az angolok meg is lepődtek. Sikerült támadólag fellépnünk az első percekben. Sajnos ez nem tartott túl sokáig. Az angolok rettentő gyorsak voltak. Egyre csak jöttek és jöttek, egészen a tizenhatosunkig száguldottak. Ott azonban Telek vezérletével legtöbbször megakasztottuk őket. Nagy helyzetbe ezen időszakban nem kerültek. Mindaddig, amíg a bíró büntetőt nem ítélt nekik, pedig a lassításban világosan látható, hogy Jagodics tisztán a labdát találja el. A 11-est mindenesetre a kapufára lőtték, így maradt a 0-0.

  Már készülődtek a nézők is a szünetre, amikor a hazaiak megszerezték a vezetést. A sokadik szögletet végezték el. A beívelésre Szeiler kijött, de ellökték, így a labdát Asprilla a kapuba lökhette. (Szeiler:” Nagyon nagy volt a nyomás… A hetedik szögletig egy középre ívelést sem tudtunk elfejelni, így ki kellett mozdulnom. úgy éreztem enyém lesz a labda, de mintha egy falnak ütköztem volna. Ilyen kemény meccsem még nem volt.)

  Kár ezért a gólért, mert a csapat megérdemelt volna, hogy legalább a szünetig kihúzzuk, hisz a hősies küzdelemben nem játszottunk rosszul.

  A szünet után fokozódott az angol (vagy nemzetközi !? -hisz tele vannak külföldi világklasszisokkal) offenzíva. Még egy órája sem játszottunk, amikor végleg eldőlt a továbbjutás kérdése, hisz Asprilla belőtte második gólját, ami kissé lesgyanús körülmények közepette történt. Ekkor már mindegy volt, de dicséretükre legyen mondva hajtottak tovább.
  Ahogy teltek a percek egyre kevésbé tudtuk elhagyni a saját büntetőterületünket, így törvényszerű volt, hogy a nem lankadó hazaiak újra betaláltak. Most Ginola volt eredményes. Szegény Holló Ricsi felett átemelte a labdát, és meg sem várva, hogy leessen tüzelt. Pontosan a bal pipába. Pazar gól volt.

  A 90. percben aztán Ferdinánd beállította a végeredményt, de megint csak lesgyanús körülmények között.

  Tulajdonképpen elégedetten kapcsoltam ki a videót, hisz sokkal jobban játszott a csapat, mint azt az újságban és az emberektől hallottam. Mindent megtettek, amit lehetett, de az ellenfél jobb volt, így nincs mit szégyenkeznünk.

  Varga Zoli:

  Teljesen megérdemelten nyertek a hazaiak, hiszen jobb csapat mint mi. A mérkőzés a középpályán dőlt el. Az angolok ezen csapatrésze fölényben volt. Sokat futottak, és egyszerűen nem hagytak minket levegőhöz jutni. Ráadásul Asprilla remekelt. Óriási szerepe van a sikerükben. Amíg Shearer inkább harcoló, küzdő típus, addig Asprillával európaibb focit tudtak játszani. Így nehezebb volt kiszámítani a szándékukat. Egyébként valószínű, hogy megnyerik az UEFA-t.

  Visszatérve a középpályás játékra, Miriutát azért cseréltem le, mert nem jöttek be neki a passzai és nagyon keveset is futott. A legelégedettebb Telekkel, Szeilerrel, Hrutkával és Szűccsel vagyok, de őket is messze felülmúlta Nicsenko, aki egyedül küzdött a hazaiak térfelén. (Nicsenko: “Egyedüli éket játszottam. Egyszerűen nem volt esélyem a gólszerzésre. Birkóztam az angol védőkkel. Nem mérhetőek magyar mércével, ezt mindenkinek tudomásul kell vennie”)
  Nincs más hátra, mint a fiatalokat kell beépíteni a csapatba, ennek első példája Holló lehet, aki szombaton lehet, hogy kezdő lesz az UTE ellen.


  Keegan:

  Megtévesztő a négygólos különbség, hiszen az első félidő hajrájáig a vendégek álltak továbbjutásra. Igencsak megkönnyebbültünk amikor Faustino betalált, miután Bearsley kihagyta a büntetőt. Egyébként klasszisát jellemzi, hogy hibája ellenére remekül játszott. Tulajdonképpen mindenki remekül játszott, és meg merem kockáztatni, hogy jobbak voltunk mint egy hete a MU el-len, amikor is 5-0-ra nyertünk. A Ferencvárosnak nagyon jó a csapata. Több klasszis futballistája is van. A söprögetőjük egészen kiváló és az idegenlégiósok is nagyon jók. Nicsenko biztosan többre hivatott, de ma nem kapott segítséget. Ma azonban meg sem közelítették a két héttel ezelőtti teljesítményüket, igaz most a mi taktikánk érvényesült. Kikapott és kiesett ugyan a Fradi, ám ettől még nagyon jó csapat. Sokkal jobb mint az előző körben kivert Haimstad.

  A fentiekből kiderül, hogy valaki kimaradt a táncból. Lisztes Krisztián, akinek ellentéte támadt a mesterrel, illetve hát lehet, hogy nem is neki, hanem a súgójának, menedzserének Zsiray Lászlónak.

  Varga Zoli:

  Januárban Stuttgartba akarja vinni Krisztiánt és ennek érdekében súg ezt-azt neki. Nekem viszont szükségem van Lisztesre, hisz most kiderült, hogy éppen ebben a csapatrészben kellene egy jó játékos, aki passzol és ugyanakkor fut, robotol. A németeknél is így kell majd játszania, különben hamar a vonalon kívül találja magát. Hogy ez ne így legyen, sokat tudnék segíteni. De ha inkább Zsiraira hallgat…

  Kiestünk, de azért KÖSZ, FRADI. Ez volt a címe a végső összefoglalónak:

  “Kedden éjjel megesett az a csoda, hogy Magyarország egy meccs miatt nem aludt, mert igazán volt mit várni, hisz az első mérkőzés euforikus hangulata minden józanságot félrerakott, és ez sem csekélység…”

  És még egy adalék, mely megérteti az értetlenkedőkkel miért dőlt el minden már a sorsolásnál.

  A repülőre való szállás pillanatáig a magyarok értetlenkedve bámultak maguk elé, hogyan lehet egy ilyen szerény városkának ilyen világrengetően remek csapata. Aztán felszállt a gép és láttuk, hogy a korán nyugvó, munkásemberek lakta város fényárban úszik az éji órán.

  Ez pedig - összehasonlítva a hatalmas és setét Budapest későbbi látványával - felér egy hétköznapi tudatra ébredéssel. Mert miért is ne áldoznának arrafelé az élet, halál dolgát jelentő futballra, hogyha ilyen pórias ügyekre -mint a luxuskivitelű közvilágítás - fontmilliókat költenek.

  A magyar bajnok és a hazaiak között nem volt ekkora különbség. A viszonyokban a vak is láthatja a különbséget. Szó szerint, mert az angol stadionban van 100 férőhely vakoknak. Fülhallgatóban közvetítik nekik az eseményeket. Ettől mi még hallatlan távolságra vagyunk.

  forrás:
  http://www.ftcbk.eu/2010/06/14/nagy-l-naploja-ftc-1996-oktober/
   
 5. avatar: fgymat
  2009.09.20, 16:31
  Továbbjutott a Newcastle, 6-3-as összesítéssel.