magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd TIG FC - Debreceni VSC-Epona 1 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.07.29, 10:31
    1996. szeptember 7. szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 5. forduló:

    Kispest-Honvéd TIG FC - DVSC-Epona 1-1 (0-0)

    Bozsik-stadion, 1500 néző, V: Tóth V.
    gólszerzők: Dubecz (53.), illetve Sándor T. (49.)
    sárga lapok: Ghinda (14.), Mátyus (68.)
    cserék: Gabala helyett Lóczi (58.), Piroska helyett Faragó (63.), Ghinda helyett Urbán (80.), illetve Bagoly helyett Böőr (a szünetben), Szatmári helyett Madar T. (90.), Frida helyett Stupar (92.)
    jók: Tarlue, Dubecz, Tóth M., illetve Gojan, Madar Cs., Sándor T.

    Kispest-Honvéd TIG FC:
    Vezér - Hungler - Tarlue, Mátyus - Dubecz, Urbányi, Bárányos, Piroska, Gabala - Tóth M., Ghinda

    DVSC-Epona:
    Horváth D. - Gojan - Vadicska, Pető - Bagoly, Madar Cs., Sándor Cs., Frida, Szatmári - Sándor T., Ilea


    Zuhogó esőben, felázott talajú pályán kezdődött a mérkőzés. A Kispest már a 6. percben vezetést szerezhetett volna. Ghinda jól gurított vissza az alapvonalról, de az érkező Tóth M. 14 méterről, hatalmas erővel a bal oldali léc mellé bombázott. A 12. percben Dubecz a 16-os jobb sarkáról célozta meg a bal alsó sarkot, a labda megpattant az egyik debreceni védő lábán, majd a kapufát érintve hagyta el a játékteret. Ezután kiegyenlítettebb lett a játék, ezt jelezte egy vendéghelyzet is. Az első negyedóra utolsó percében Sándor Cs. beadását Bagoly szorongatott helyzetből centiméterekkel fejelte mellé. A 27. perc újabb kispesti kapufát hozott, egy jobb oldali szögletre Tóth M. robbant be, s négy lépésről a bal lécre bólintott. A nagy eső alaposan rányomta a bélyegét a játékra, a csúszós talajon újabb helyzet csak az első félidő utolsó percében alakult ki. Ekkor Bárányos fejelt közelről a bal sarokra, a nézőtérről úgy lehetett látni, hogy a kapufánál álló Madar Cs. kézzel ért a labdához, de Tóth játékvezető továbbot intett.

    A második játékrész elején különösebb előzmény nélkül vezetést szerzett a vendégcsapat. A 49. percben Ilea keresztbe ívelte a labdát, Sándor T. kiugrott vele a jobbösszekötő helyén, majd 16 méterről laposan a jobb sarokba lőtt (0-1). A Kispest ezután felpörgette a tempót, s az 53. percben sikerült egyenlítenie; Dubecz a jobb oldalon kisodródott helyzetből, jobb oldalról 10 méterről lőtt, Horváth D. hibázott, s a labda a hálóban kötött ki (1-1). Az 59. percben Sándor T. tüzelt veszélyesen a 16-os vonaláról, Vezér csak másodszorra kaparintotta meg a labdát. Valamelyest alábbhagyott az eső, s ez jót tett a játéknak. Mindkét csapat győzelemre játszott, s élvezetessé vált a mérkőzés. A 78. percben Pető hibájából Bárányos került gólhelyzetbe, de 12 méterről a bal kapufa mellé durrantott. Tíz perccel később Pető távoli szabadrúgását csak üggyel-bajjal ütötte ki Vezér.

    Harcos mérkőzésen, a tudatosan játszó Debrecen megérdemelten vitt el egy pontot Kispestről.