magyarfutball.hu

Lengyelország - Magyarország 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
685. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Krakkó, Hutnik stadion
játékvezető : Bohuněk Karel (Csehország)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 6.000
  2. MTI: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.01.23, 21:40
    Mészáros István, az MTI kiküldött tudósítója jelenti:

    Krakkó, 1994. május 3. kedd (MTI) - Két dolog miatt rendezik Krakkóban a szerdai (kezdési időpont: 16 óra, játékvezető: a cseh Bohunek) Lengyelország - Magyarország barátságos labdarúgó válogatott mérkőzést. Egyrészt 75 éve ebben az ősi királyi városban alapították a szövetséget, másrészt 1922. májusában itt játszották az első lengyel-magyar találkozót.
    ...

    MTI
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.01, 20:25 (szerk.: 2020.01.23, 09:48)
    A három meghívott békéscsabai labdarúgó - Csató Sándor, Szarvas János, Zahorán Zoltán - nem jelent meg a kerettagok vasárnap délutáni találkozóján. Helyettük a klub egyik képviselője, Lengyel János érkezett a Hotel Stadionba. Sérülésre illetve idegi fáradtságra hivatkozva próbálta kimenteni a játékosokat.

    - Ez nem eljárás. A meghívottaknak, akár egészségesek, akár nem, kötelező eljönniük a gyülekezőre, hogy szükség esetén a keret orvosa is diagnózist készíthessen - méltatlankodott Verebes József szövetségi kapitány. - Az az igazság, nem lep meg ez a döntés, hiszen a csabai vezetők az elmúlt napokban már igen furcsa nyilatkozatokat tettek a különböző lapokban. Remélem, a szövetség vezetői nem hagyják szó nélkül ezt az esetet.

    A kapitány úgy döntött, hogy a három távolmaradó helyére csak a kispesti Duró Józsefet hívja meg, így 16 játékossal vág neki a lengyel útnak.

    Ha nem jön közbe semmi, akkor a magyar válogatott várhatóan a következő összeállításban kezd:

    Végh - Csábi, Márton, Lipcsei - Puglits, Pisont, Kozma, Illés, Keller - Vincze I., Klausz

    Csereként Koszta (kapus), Jagodics, Csertői, Sándor T. és Duró (mezőnyjátékosok) áll készenlétben.

    A kerettagok vasárnap délután rövid, átmozgató jellegű edzésen vettek részt a Népstadion szoborparkjában, utána fürdés és gyúrás szerepelt a programban. Hétfőn két edzésük lesz a fővárosban: a BKV Előre pályáján. Kedden az utazás előtt a Népstadionban gyakorolnak, majd este már Krakkóban ismerkednek a másnapi mérkőzés színhelyével.

    MTI - 1994. május 1.
    Budapest, 1994. május 2., hétfő (MTI) - A szerda délutáni krakkói, a lengyelek elleni barátságos válogatott labdarúgó-találkozó előtt Verebes József szövetségi kapitány kénytelen volt lemondani a keret utolsó idegenlégiósáról, Márton Gáborról is - újságolta el az MTI-nek Fülöp Ferenc, a válogatott technikai vezetője.

    A Cannes védőjét ugyanis francia kenyéradója nem adta ki a magyar válogatott számára. Verebes József Kuttor Attilát és Herczeg Miklóst hívta be a keretbe. A magyar együttes hétfőn két edzésen is érdekelt volt.

    Budapest, 1994. május 2., hétfő (MTI) - Meglehetősen nagy visszhangot váltott ki, hogy a listavezető Békéscsaba három labdarúgója, Csató Sándor, Szarvas János és Zahorán Zoltán nem jelent meg a válogatott keret vasárnap délutáni gyülekezőjén. A klub képviselője, Lengyel János sérülésre illetve idegi fáradtságra hivatkozva próbálta kimenteni a játékosokat.

    A csabaiak távolmaradásának okairól Pásztor József vezetőedzőt kérdezte az MTI munkatársa.

    - Vasárnap hajnalban úgy váltam el a játékosoktól, hogy elutaznak a válogatott keret találkozójára. Én eltávoztam Békéscsabáról, s a klub elnöksége határozott úgy, hogy mégse menjenek.

    Mi a baj Csatóékkal?

    - Csatónak volt egy hátizomhúzódása, és emiatt már egy hónapja nem tud rendesen edzeni, hétfőtől szerdáig orvosi kezelésre kell járnia, csütörtökön és pénteken meg csak könnyített munkát végezhet. Hasonló a helyzet Szarvassal, aki még Győrben szedett össze egy térdsérülést.

    Újpesten mégis mind a ketten pályára léptek.

    - Igen, mert egyszerűen nem volt tizenegy épkézláb emberünk. Szarvas így is csak injekcióval tudta vállalni a játékot.

    És Zahorán?

    - Ő lelkileg elég érzékeny típus, akit kicsit megzavart a hír, hogy meghívót kapott a válogatottba. Ráadásul az újpesti meccs is rajta ment el, amitől lelkileg teljesen összetört, még zokogott is a mérkőzés után. Nézze, mindez elkerülhető lett volna, ha valaki felhív az MLSZ-ből.

    De hiszen Fülöp Ferenc, a válogatott technikai vezetője telefonált Békéscsabára

    - Velem nem beszélt. A játékosokat pedig most először hívták a válogatottba, honnan tudhatták volna, hogy nem elegendő a klub orvosának igazolása?
     
  4. avatar: fgymat
    2013.05.13, 14:57 (szerk.: 2020.01.23, 10:01)
    Labdarúgás: lengyel-magyar Krakkóban

    Mészáros István, az MTI kiküldött munkatársa jelenti:

    Krakkó, 1994. május 4. szerda (MTI) - Szerdán Krakkóban, a Hutnik-stadionban játszották le a 26. lengyel-magyar barátságos labdarúgó-mérkőzést, amelyet mindkét együttes az őszi Eb-selejtezőkre készülés egyik fontos állomásának tekintett.

    Az előre megadott névsorhoz képest egyetlen változást történt. A hazaiaknál Baluszynski, hanem az újonc Kubik kezdett. Verebes József szövetségi kapitány viszont nem módosított a tervezett tizenegyen.

    A két csapat nyolcezer néző előtt a következő összeállításban kezdett a cseh Bohunek játékvezető sípjelére:

    Lengyelország:
    Wozniak - Szewczyk, Lapinski, Jegor - Jalocha, Gesior, Wieszczycki, Kubik, Kozminski - Kowalczyk, Dabrowski

    Magyarország:
    Végh - Jagodics, Csábi, Lipcsei - Puglits, Pisont, Illés, Kozma, Keller - Vincze, Klausz

    Még útjára sem indult a labda, amikor a rendőröknek akadt munkájuk. A házigazda város két élvonalbeli csapatának, a Wislának és a Hutniknak a szurkolói összecsaptak a nézőtéren. Ez persze mit sem zavarta a magyarokat, akik meglepően jól kezdtek, s már a 8. percben vezetést szereztek. Illés tört be a 16-oson belülre, közeli lövését Wozniak röviden ütötte ki. Vincze jókor érkezett, s nyolc méterről a kapuba helyezett (0:1). A kezdés kísértetiesen emlékeztetett a legutóbbi mérkőzésre, hiszen Koppenhágában, az Európa-bajnoki címvédő dánok ellen Vincze már a második percben eredményes volt. Később sem veszítettek lendületükbőlk a piros mezben, fehér nadrágban játszó Kozmáék. Ezt jelzi Puglits nagy szólója, amelynek végén Wozniak csak nagy bravúrral tudta szögletre menteni a váci futballista közeli lövését. Ezután Pisont bal oldali szögletéről maradt le centiméterekkel az előrelopakodó Jagodics. Közben a másik oldalon csak Kowalczyknak volt egy távoli lövése, de rosszul célzott. Egyértelmű volt a magyarok fölénye. A hazaiak nemigen tudtak kibontakozni, jobbára védekezni kényszerültek, a játék az ő térfelükön folyt. Előbb Csábi, majd Keller került a földre egy-egy keményebb belépő után, de szerencsére mindketten folytatni tudták a játékot. Már fél óra is eltelt a 90 percből, de Végh-nek továbbra sem akadt komolyabb védenivalója, emiatt azonban cseppet sem bánkódtak a magyarok. Annál elégedetlenebbek voltak a helyi szurkolók, akik Jegor rendkívül gyatra távoli kísérlete után már füttykoncerttel fejezték ki nemtetszésüket. A 38. percben újabb formás bal oldali támadást kísérhettek figyelemmel a nézők. A Kellertől visszakapott labdát a jó formát mutató Kozma laposan a kapu mellé küldte. Két perc múlva Kozminski hibázott nagyot saját térfelén. Ezt kihasználva Jagodics iramodott meg, tőle Illéshez került a labda. A kispesti játékos csinált egy jó cselt, majd 15 méterről a jobb alsó sarok mellé gurított. A másik oldalon újból Kowalczyk vállalkozott, lövése azonban célt tévesztett. A félidő vége előtt Szewczyk próbálkozott távoli szabadrúgásokkal - sem egyik, sem másik kísérlet nem jelentett veszélyt a magyar kapura.

    A félidőben:

    Lengyelország - Magyarország 0:1
    Krakkó, 8000 néző, V: Bohunek (cseh)
    gólszerző: Vincze (8. p.)

    A szünetben a vendéglátók arra kérték az egykori Aranycsapat jelenlévő kiválóságait, Puskás Ferencet, Hidegkuti Nándort és Buzánszky Jenőt, hogy válaszoljanak a lengyel újságírók kérdéseire; ők becsülettel állták a rohamot.

    A félidőben a szakvezetők cseréltek, Henryk Apostel három helyen is változtatott, míg Verebes József csak kényszerűségből, Vincze sérülése miatt döntött a váltás mellett. Pályára lépett Szubert, Baluszynski és Fedoruk, illetve Csertői. Az 50. percben váratlanul egyenlítettek a lengyelek. Jalocha beadása irányt változtatott a közbeavatkozó Jagodicson, Végh már csak beljebb segíteni tudta a labdát (1:1). Két perccel később újra a magyarok örülhettek, Keller 18 méterről célozta meg a kaput, Wozniak nem tudta megfogni az erős lövést. A labda az őrizetlenül hagyott Klausz elé pattant, és ő közelről nem hibázott (1:2). Utána Csertőinek volt egy szép alakítása a 16-oson belül, ügyes labdaátvétel után fordulásból lőtt, a lengyel kapus azonban a helyén volt. A másik oldalon Végh fogott meg egy lapos lövést. A 61. percben Csertői a kapu torkából vágta fölé a Klausztól kapott labdát, azután a csereként beállt Czerwiec 20 méterről próbálkozott, Végh csak másodszorra kaparintotta meg a labdát. Négy perc múlva a lábát fájlaló Pisont helyét Sándor foglalta el, utána Szewczyk hatalmas szabadrúgása és Kowalczyk közeli lövése - utóbbit szépen tette ártalmatlanná Végh - jelentett eseményt. Egyöntetű volt a vélemény a nézőtéren: a második félidőben jobb volt a játék, színvonalasabb lett a küzdelem, amiről elsősorban a hazaiak ,,tehettek,,, hiszen lényegesen bátrabban támadtak mint az első 45 percben. A 75. perc környékén Csertői hagyott ki két helyzetet. Az elsőnél szorongatták, a másodiknál viszont senki sem zavarta, mégis a kapusba lőtte a labdát. A 78. percben újabb újoncot avattak a lengyelek, Pluciennik állt be Kubik helyére. Nem sokkal később Duró is játéklehetőséget kapott. A 82. percben egy ártatlannak tűnő helyzetben a lesre játszó védők közül Baluszynski lépett ki. Első lövését még védte Végh, de az ismétlésnél már tehetetlen volt, a 6 méterről leadott lövést nem tudta menteni (2:2). Négy perc múlva többen is hibáztak a magyar védők közül, Fedoruk nem sokat teketóriázott, 20 méterről nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba (3:2).

    Az első félidőben nagyon jól kezdtek a magyarok, gyorsan vezetést szereztek, s később is ők irányították a játékot, csak éppen nem tudták újabb gólra váltani mezőnyfölényüket. Fordulás után a cserékkel felfrissített lengyelek teljesen más szellemben futballoztak, nemcsak egyenrangú ellenfelek lettek, hanem jobb hajrával a vetélytársak fölé is nőttek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a magyaroknak idén még továbbra sem sikerült nyerniük, negyedik mérkőzésüket veszítették el. Az osztrákokkal szemben Linzben érték el az egyetlen döntetlent (1:1).


    Lengyelország - Magyarország 3:2 (0:1)
    Krakkó, 8000 néző, V: Bohunek (cseh)
    gólszerzők: Jagodics (50. p. - öngól), Baluszynski (82.), Fedoruk (86.), illetve Vincze (8.), Klausz (52.)
    cserék: Gesior helyett Szubert (46.), Kozminski helyett Fedoruk (46.), Dabrowski helyett Baluszynski (46.), Wieszczyski helyett Czerwiec (61.), Kubik helyett Pluciennik (78.), illetve Vincze helyett Csertői (a szünetben), Pisont helyett Sándor T. (65.), Klausz helyett Kuttor (71.), Jagodics helyett Duró (80.)
    jók: Szewczyk, Baluszynski, Kowalczyk, illetve Végh, Csábi, Kozma

    Nyilatkozatok:

    Henryk Apostel szövetségi kapitány:

    - Az első félidőben katasztrofálisan gyengén futballoztunk, különösen a védőink hibáztak sokat. Fordulás után már valamivel jobb teljesítményt nyújtottunk, de a végére igencsak elfáradtunk. A hazai bajnokságban kiemelkedően szereplő Dabrowski, valamint a két idegenlégiós, Kozminski és Szewczyk számomra nagy csalódást okozott. A látottak alapján a 3:2-es győzelem nagyszerű eredményként könyvelhető el. Az az igazság, ezúttal a szerencsével sem álltunk hadilábon. Be kell ismerni: a magyaroknak rengeteg helyzetük volt; szerencsénkre azonban azokat nem tudták kihasználni.

    Verebes József szövetségi kapitány:

    - Hetven percig jól működött a gépezet. Az alakuló csapat régen várt jó játékkal rukkolt elő. Szerintem döntő volt, hogy 2:1-es vezetésünknél a lengyelek óriási lesből elért találattal egyenlítettek. Ennél az akciónál nagyot hibázott a cseh játékvezető. El sem tudtam képzelni, hogy itt kikaphatunk, akkora fölényben játszottunk. Gólokkal kellett volna nyernünk. Persze, magunkat is okolhatjuk, mert például Csertőinek a második félidőben egymagának el kellett volna döntenie a találkozó sorsát. Egyébként kényszerűségből változtattam, ugyanis Vincze, Pisont, Klausz és Jagodics egyformán sérülés miatt kért cserét.

    Buzánszky Jenő:
    - Ennél kellemesebb, gyengébb ellenfelet nagyítóval sem találhattunk volna. Önmagunk árnyékát ezúttal sem voltunk képesek átlépni.

    Hidegkuti Nándor:
    - Valóban akadtak helyzeteink, de azokat be kell rúgni. Már 1:0-ás vezetésünk után döntésre kellett volna vinni a dolgot.

    Végh Zoltán:
    - Ilyen nincs, magunkat vertük meg.

    Puglits Gábor:
    - Nehéz bármit is mondani, nem érdemeltünk vereséget.

    Csertői Aurél:
    - Gólokkal kellett volna nyernünk. Állítom, sokkal jobbak voltunk. Szégyellem magam, mert legalább két nagy helyzetet én is kihagytam.

    Vincze István:
    - Kaptam egy rúgást az Achillesemre, emiatt kellett cserét kérnem. Egyébként egy megnyert meccset veszítettünk el.+++

    forrás:
    MTI
     
  5. avatar: pancso
    2012.12.23, 16:22 (szerk.: 2018.01.30, 21:51)
    kép
     
  6. avatar: pancso
    2009.10.12, 18:04
    kép
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2008.11.24, 16:21 (szerk.: 2020.01.23, 09:46)
    A Lengyel Labdarúgó-szövetség 75. éves jubileumát ünnepelte. Ennek az évfordulónak az alkalmából hívtak meg erre a mérkőzésre.

    Már a mérkőzés elején vezetéshez jutottunk és ezt megőriztük a félidő végéig. Ügyes akciókat is vezettünk és a védelmünk is a helyén volt.

    A második félidő elején ismét gólt értünk el, de ezzel a találattal sajnos a vendégek egyenlítettek. Azonban volt erőnk szinte azonnal vissza venni az egygólos vezetést. Már csupán tíz perc volt vissza a várva várt győzelemig, de... Hibásan alkalmaztuk a lestaktikát és az eredmény máris egyenlő volt. A váratlan gól okozta zavarodottságunkban a kapunk előtt adtuk el a labdát és már el is úszott a döntetlen is.

    A hajrá "szokásosan" gyengére sikerült, így ismét vereség lett a vége.

    forrás:
    mafoci