magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Videoton-Waltham FC 5 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2017.03.09, 13:36 (szerk.: 2021.03.28, 00:05)
  Ez még hógolyóból is sok
  Békéscsabai Előre FC - Videoton-Waltham 5-0 (3-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, Bessenyei utcai pálya, 3500 néző
  V.: Stamler (Nyilas, Bajkai)
  Békéscsaba: Baji 0 — Szenti 6, Usmajev 7, Zahorán 8 — Mracskó 7, Fodor 5, Csató 7, Vancea 7, Szarvas 6 — Váczi 6, Kulcsár 9. Edző: Pásztor József
  Videoton: Mitring 4 — Varga 4, Balog 4, Lőrincz 4 — Salacz 4, Zimmermann 5, Czéh 6, Németh 6, Horváth L. 5 — Horváth F. 4, Takács 3. Edző: Hartyáni Gábor
  Csere: Németh helyett Tieber (5) a szünetben, Szarvas h. Gricajuk (-) a 76. percben.
  Gólszerző: Kulcsár a 12., Zahorán a 35., Kulcsár a 41., Vancea az 55., Kulcsár a 89. percben.
  Sárga lap: Váczi (sípszó után elrúgta a labdát) a 81. percben.
  Szögletarány: 7:2 (3:1) a Békéscsaba javára.

  Kitűnően előkészített pálya várta Jaminában a két csapatot, fagyos volt ugyan, de hó sehol sem volt rajta. A kezdés előtt apró izgalomra adott okot, hogy Stamler és Bajkai játékvezetők vonata késett, ennek ellenére percre pontosan vonultak ki a játékvezetők és a labdarúgók a pályára.

  Először a vendégek veszélyeztettek, Zimmermann a 16-os jobb sarkáról lőtt fölé egy szögletet követően.
  A túloldalon Csató indította Mracskót, akinek beadását Vancea 8 méterről belsővel lágyan a kapu fölé emelte.
  A 12. percben az első békéscsabai szögletből esett az első gól. Jobbról kis szögletet hajtott végre Szarvas és Váczi, az utóbbi lőtte a kapu előterébe a labdát, ahol Kulcsár 8 méterről kapásból, laposan a kapu közepébe lőtt, 1-0.kép
  A békéscsabaiak első gólja, amelyet Kulcsár Sándor (a felvétel jobb szélén) szerzett. A további főszereplők jobbról: Stamler játékvezető Szentitől (2) takarva, Zimmermann, Váczi, Balog, Lőrincz, Szarvas és Mitring kapus.

  Nem sokkal a középkezdés után Czéh a 11-es tájékán elcsúszott, ott állt azonban mögötte Horváth F., akinek lövése a jobb kapufára, onnan Baji kezére pattant.
  A folytatásban Mracskó lőtt mellé, Czéh a túloldalon fölé.
  A 30. percben Váczi egy baloldali szögletből a felső kapufára csavarta a labdát.
  Aztán Németh kísérletezett, de Baji hárított, a túloldalon pedig Czéh tüzelt a kapu mellé.
  A 35. percben Váczi remekül előzte meg Salaczot, elvette tőle a labdát a 16-os jobb sarkánál, s mielőtt nagyot huppant volna, szinte estében tovább tolta Zahorán elé, aki egyből az üres kapuba továbbított 15 méterről, laposan, a már korábban kimozdult Mitring mellett, 2-0.
  Még fel sem ocsúdtak a vendégek, amikor hat perccel később Váczi hajtott végre egy szabadrúgást 25 méterről, a labda az 5-ös bal sarkán álló Csató fejére került, aki keresztbe fejelt a kapu előtt, a túloldalon, a jobb kapufa tövénél Kulcsár jó ütemben robbant be, és a bal sarokba fejelt, 3-0.


  Szünet után először Váczi lőtt a kapus kezébe.
  Az 55. percben azonban növelte előnyét a Békéscsaba. Szarvas a bal szögletzászló közeléből szabadrúgást emelt be, a labda a védők között pattogott ide-oda, majd Vancea elé került, aki az 5-ösről belsővel a kapu közepébe pofozta a labdát, 4-0.
  Lőrincz, majd Horváth F. előtt adódott lehetőség, de baj volt az irányzékkal.
  Hasonlóképp járt Váczi, akinek szabadrúgása a kapufa fölött hagyta el a játékteret.
  Szarvas nagy lövésébe pedig Balog lépett bele, így szöglet lett a dologból.
  Kulcsár újabb gólt szerezhetett volna a 83. percben, de Mitringbe lőtt.
  Négy perccel később Mracskó jobb felső sarkos bombáját tolta szögletre a kapus. Ismét Kulcsár előtt adódott lehetőség, de közelről az elvetődő Mitringbe lőtt.
  Egy perccel később azonban ismét gólt szerzett a csabaiak csatára: Csató tálalt remekül Kulcsár elé, aki a 16-os jobb sarkáról mesterien emelt a védelem és a kapus fölött a jobb felső sarokba, 5-0.
  A lefújás előtt Váczi, majd Csató lőtt a kivetődő kapusba.
  kép
  Csató (fehér mezben) igazi karmesternek bizonyult a Videoton elleni gólzáporos mérkőzésen, amelyen ezúttal gólpasszaival is felhívta magára a figyelmet. (Fotók: Fazekas Ferenc)

  Lassan gyülekezett a publikum a jaminai pályán, de ez érthető: a hideg miatt mindenki az utolsó pillanatban hagyta el otthonát vagy a meleg büfét, az utóbbiban forralt bort mértek a didergő szurkolóknak. Mire a játékvezető sípjába fújt, megtelt a stadion.
  Mindkét csapat nagy rössel kezdett, az elején kevésbé törődtek a védekezéssel, gólra törően igyekeztek játszani. A békéscsabaiak hamar megszerezték a vezetést, s ez megtorpantotta a fehérváriakat. Az első gól után esett kapufájuk a játékkedvüket is elvette, s onnan kezdve egyre kevésbé lehetett felfedezni játékukban szervezettséget, ötletességet. Meglehetősen céltalanul futottak, a visszazárkózásokkal pedig elkéstek.
  Nem úgy a békéscsabaiak, akik minden gól után újabb fokozatra kapcsoltak, korszerű labdarúgást mutattak be, és állandó életveszélyben tartották Mitring kapuját. Kulcsár régen látható sziporkázó megmozdulásai méltán ragadtatták tapsra a didergő publikumot, melengetve ezzel a csabai szurkolók szívét. A lila-fehérek akár további gólokat is elérhettek volna, ezen a napon ennyivel minimum jobbak voltak a vendégeknél.
  Nem véletlen, hogy a mérkőzés lefújása után Hartmut Ohlig, a békéscsabaiak fő szponzorának, a Techem Rt.-nek sportért felelős vezetője elsőként ment oda gratulálni a békéscsabai vezetőknek és Pásztor József edzőnek.

  Edzői nyilatkozatok
  Pásztor József, a békéscsabaiak edzője:
  — Egy-nullnál, amikor a Videoton rúgott egy kapufát, amely nem befelé, hanem kipattant, úgy éreztem, hogy ezen a mérkőzésen mellénk áll Fortuna. Véleményem szerint itt nyertük meg a meccset. A gól után viszont a pályaviszonyokhoz képest nagyon jól játszott a csapat.
  — Meglepőnek mondható a gólkülönbség?
  — A mérkőzés előtt még bármilyen eredményt el tudtam volna képzelni, mert ezen a fagyos talajon semmi jóra nem lehetett számítani. Végül is a labda úgy pattant, ahogy nekünk volt kedvező.
  — Barátságos találkozónak tűnik így utólag, nem volt semmi durvaság, s alig sárga lap...
  — Bosszant viszont Váczi fegyelmezetlensége. Már egy megnyert mérkőzésen kapott sárgát, ami a harmadik számára, így a következő mérkőzésen nem számolhatok vele, pedig a találkozó előtt felhívtam rá a figyelmet, a játékkal törődjön, s vigyázzon, ugyanis már két sárgája volt korábban.
  Hartyáni Gábor, a Videoton edzője:
  — A gólok számát kissé túlzottnak tartom, hiszen az ötből legalább három egyéni hibából, figyelmetlenségből született. Ami a legjobban fáj, a csapatban felfedeztem egy-két alibiteljesítményt, ami nem fér bele az elképzelésembe.
  — Mire hívta föl a mérkőzés előtt játékosai figyelmét?
  — Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, ennek ellenére kértem, hogy harcosan játszanak.
  — És a szünetben?
  — Csak annyit tudtam kérni, hogy ne adják fel. Az egy cserével nem lehetett látványosan javítani támadójátékunkon, de legalább játéklehetőséget adtam egy fiatal labdarúgónak.
  — Védelmük sebezhető volt.
  — Tény, hogy védőink átlagsúlya 80 kilogrammon felül van, valamennyien magas termetűek, ezért nehéz dolguk volt akár megfordulni is a pályán. A Békéscsaba könyörtelenül ki is használta ezt és hibáinkat.
  (Fábián István, Gyurkó Mihály, Jávor Péter)

  2. Békéscsaba 14 9 2 3 35-12 20
  ...
  12. Videoton 14 3 5 6 15-23 11

  Békés Megyei Hírlap, 1993. november 22.
   
 2. avatar: NNS
  2015.02.10, 00:10 (szerk.: 2015.02.10, 00:10)
  kép
   
 3. avatar: NNS
  2015.02.10, 00:03 (szerk.: 2015.02.10, 00:06)
  Javítottuk!
   
 4. avatar: bbsz
  2015.02.09, 22:29
  Ezt a mérkőzést a Bessenyei utcában, a Jamina pályán játszották.