magyarfutball.hu

Diósgyőri FC - Békéscsabai Előre FC 1 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2022.01.05, 22:06 (szerk.: 2022.01.05, 22:16)
  A jubileumi pontok fele a lila-fehéreké
  Diósgyőri FC - Békéscsabai Előre FC 1-1 (0-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Diósgyőr, 9 ezer néző
  V.: Nagy L. (Vágner, Lettrich)
  Diósgyőr: Dohot 6 — Bém 6, Leskó 6, Csizi 5, Budai 5 — Tóth M. 5, Szlifka 4, Farkas 0, Kiser 4 — Szvisztun 5, Adzsojev 7. Edző: Sándor István
  Békéscsaba: Horváth 6 — Mracskó 5, Ionut 6, Szenti 6, Fabulya 5 — Fodor 5, Vancea 5, Csató 5, Árgyelán 5 — Kurucz 4, Kulcsár 4. Edző: Pásztor József
  Csere: Farkas helyett Molnár (4) a 34.. Kiser h. Szabó (-) a 76., Kulcsár h. Gricajuk (-) a 85., Árgyelán h. Kasik (-) a 89. percben.
  Gólszerző: Vancea a 78., Adzsojev (11-esből) a 79. percben.
  Sárga lap: Szlifka a 17., Árgyelán a 22., Csató az 57., Kurucz a 72., Szenti a 83. percben.
  Szögletarány: 5:0 (1:0) a Diósgyőr javára.

  Ünnepi hangulatban kezdődött a találkozó, ugyanis ez volta diósgyőri labdarúgás ezredik NB I-es összecsapása.
  Elbúcsúztatták Veréb Györgyöt, a korábbi nagyszerű kapust, aki elvégezte a kezdőrúgást is.

  A 8. percben Szenti 28 méteres szabadrúgása után a bal felső sarok fölött süvített el a labda.
  A másik oldalon Adzsojev került ígéretes helyzetbe, ám közeli lövését Horváth jó érzékkel fogta.
  Ezt követően sokáig mezőnyjátékkal telt az idő, a labda a pálya középső harmadában pattogott. A 40. percben Tóth M. 24 méterről célozta meg Horváth kapuját, de tévesztett és a labda a bal sarok mellé került.
  A félidő utolsó percében maradt ki a találkozó legnagyobb helyzete. Három békéscsabai vezette a labdát két diósgyőri védőre, előbb Kurucz lőtt 12 méterről, ezt Dohot kiütötte, aztán Ár- gyelán ismételt, s ezúttal a visszavetődő kapus lábbal tisztázott.
  Szünet után a hazaiak igyekeztek felgyorsítani a tempót, s bátrabb támadójátékkal rukkoltak elő.
  A 49. percben Kiser lecsapódó bombáját tette ártalmatlanná a magabiztos Horváth.
  Nem sokkal ezután a jól játszó Adzsojev remek beadását Árgyelán kétségbeesetten csúsztatta fejjel szögletre a bevetődő Szvisztun elől.
  A 63. percben Molnár 19 méterről ígéretes helyzetben a kapu fölé lőtt.
  A másik oldalon Csató 26 méteres bombája a bal sarok fölött hagyta el a játékteret.
  A gólok a hajrára maradtak. A két találat két perc leforgása alatt jött össze.
  A 78. percben Vancea 17 méterről lövésre szánta el magát, a labda az egyik diósgyőri védőn megperdült és a balra mozduló kapust becsapva a jobb sarokba vágódott, 0-1.
  A középkezdés után Szvisztun lendült előre, beverekedte magát a 16-oson belülre, amikor két csabai védő fellökte, a játékvezető a büntető pontra mutatott. A megítélt 11-esből Adzsojev a kapu bal oldalába lőtt, 1-1.

  A hajrában Szvisztun szerezhetett volna újabb hazai gólt, ám az idegenlégiós közeli fejese után a labda a kapu fölé került.

  Nem hozott nagy játékot a diósgyőriek jubileumi mérkőzése.
  Jobbára az történt a pályán, amit a vendég békéscsabaiak akartak. A DFC vehemenciája gyorsan lelohadt, támadásaiból hiányzott az átütő erő. A magasan kapu elé ívelt labdákat könnyűszerrel hárította a vendégek védelme, máskor pedig Horváth magabiztossága erősítette a viharsarki együttest.
  A diósgyőriek a szünet után nagyobb sebességre kapcsoltak, ám a gólveszélyt ekkor is nélkülözte játékuk. Elmaradtak a távoli lövések, jobbára görcsösen erőlködött a mindenáron nyerni akaró piros-fehér társaság.
  A látottak alapján reális a pontok felezése és elmondható, hogy a vendégek egységes, masszív, jól szervezett csapat benyomását keltették a diósgyőri oroszlánbarlangban.

  Nyilatkozatok
  Sándor István:
  — A játék azt bizonyította, hogy minden jubileumi mérkőzés roppant nehéz. A második félidőben jobbak voltunk, de a szerencsés Békéscsaba csaknem eldöntötte a mérkőzést.
  Pásztor József:
  — Igazságos döntetlen született ezen a vasárnapi találkozón. A Diósgyőr többet támadott, de a lehetőség 1—0-ás vezetésünknél nálunk volt.
  (Doros László)

  6. Diósgyőr 8 3 3 2 10-11 9
  ...
  10. Békéscsaba 8 2 3 3 11-11 7

  Békés Megyei Népújság, 1992. október 5.
  kép
  Adzsojev harcban az egyik csabai védővel. A csatár gólt szerzett, de ezzel együtt is csak a pontmentésre futotta a jubileumi találkozón. (DFC - Békéscsaba 1-1). Fotók: Mák József kép
  Veréb-búcsú... A diósgyőriek egykori kitűnő portása néhány évvel ezelőtt még a kapuban állt őrt, mostanság viszont már a DFC ügyvezető titkári teendőit látja el. Vasárnap a csabaiak elleni találkozót megelőzően búcsúztatták el, a képen éppen Dohot, az utód üdvözli.

  Észak-Magyarország, 1992. október 5. és 6.