magyarfutball.hu

Újpesti TE - MTK-VM SK 3 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.23, 16:27
    Újpesti TE - MTK-VM 3-2 (1-1)
    Megyeri út, 2500 néző, V: Huták
    gólszerzők: Hámori (23. p. - öngól), Szlezák (66.), Rubold (79. - 11-esből), illetve Balogh G. (33.), Hannich (86.)
    sárga lap: Hahn (44. p.), illetve Híres (56.), Talapa (65.)
    jók: Brockhauser, Zsinka, Szlezák, illetve Zsiborás, Hannich
    Újpesti TE: Brockhauser - Colesniuc, Szőnyi, Szabó Gy. - Zsinka, Varga, Kósa, Rubold, Szlezák - Eszenyi, Bácsi (Miovecz a szünetben)
    MTK-VM: Zsiborás - Horváth, Híres, Hahn (Balog T. 77. p.), Preszeller - Talapa, Hannich, Pölöskei, Hámori - Jován (Cservenkai 46.), Balogh G.
    Szünet után alaposan rákapcsoltak a csapatok, a minden csapatrészben jobb UTE megérdemelten nyert.

    Forrás: Új Néplap, 1991-05-06
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.22, 07:17 (szerk.: 2017.12.23, 16:42)
    A nyitó játékrész első fele úgy telt el, hogy egyetlen említésre méltó esemény sem történt. De az feltűnt, hogy a vendégeknél Hannich még mindig remekül osztogat. A 23. percben váratlanul vezetést szereztek a hazaiak: veszélyes játékért a 16-oson belülről Rubold végzett el közvetett szabadrúgást, Jován fejjel menteni próbált, a labda Hámori válláról azonban a kapuba pattant (1:0). Az egyik oldalon Hámori lapos lövése foglalkoztatta Brockhausert, a másik oldalon Bácsi csak Zsiborással állt szemben, de nem tudta elgurítani a labdát a kapus mellett. Ahogy ilyenkor lenni szokott: 2:0 helyett 1:1 lett az eredmény, mert a 33. percben Pölöskei jobboldali szögletét Balogh G. közelről fejjel csúsztatta a hálóba (1:1). A félidő hajrájában Eszenyi előtt ajtó-ablak tárva volt, de 5 méterről Zsiborásba lőtt.

    Fordulás után Szlezák közeli lövését tette ártalmatlanná az MTK-VM kitűnő formában lévő kapusa, ám milyen a sors: a 66. percben az ő nagy hibája kellett ahhoz, hogy az újpestiek újabb gólnak örülhessenek. Varga távolról kapura szúrta a labdát, az Zsiborásról éppen Szlezák elé pattant, s a játékos közelről nem hibázott (2:1). A másik oldalon Hannich szabadrúgásból csaknem góllal válaszolt, de labdáját a jobb felső sarokból kitornázta Brockhauser. A vendégek sorsa akkor pecsételődött meg, amikor Hámori a büntetőterületen belül buktatta a kitörő Zsinkát. A tizenegyest Rubold biztosan értékesítette (3:1). A hajrában Hannich szépíthetett volna, de labdája elkerülte a jobb alsó sarkot. A 86. percben azonban már nem hibázott a vendégek játékmestere: 18 méteres szabadrúgása után a labda a bal felső sarokban kötött ki (3:2.).

    Az újpestiek nagyobb arányban is nyerhettek volna, de sokáig a jobbnál jobb helyzeteket elpuskázták.

    mti