magyarfutball.hu

Volán SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 2 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.06.11, 23:56 (szerk.: 2021.01.12, 00:20)
    Nem volt akadály a Békéscsaba előtt
    Bp. Volán - Békéscsabai Előre Spartacus 1-2 (0-0)


    Budapest, Czabán Samu tér, 300 néző
    Vezette: Molnár László (Kurmai Zoltán, Fazekas János)
    Bp. Volán:
    Berecz Gábor - Schneider István, Urbán Flórián, Szőllősi György, Arató Csaba - Kenesei Zoltán (Farkas József 63. p.), Szabó Sándor, Simon Antal, Varga József - Balogh István, Kajdy György (Varga László 68 p.) Edző: Ebedli Ferenc
    Békéscsaba:
    Gulyás István - Zahorán Zoltán, Ottlakán Mihály, Takó Ferenc - Árgyelán János, Major László (Belvon Attila 76. p.), Csanálosi Miklós, Csató Sándor, Horváth László - Nagy István (Major Sándor 55. p.), Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
    Gól: Horváth 50 p. ; Miklya 76. p. ; Urbán 84. p.
    Sárga lap: Varga J. 51. p. ; Zahorán 64. p. ; Urbán 72. p.
    Szögletarány: 6:2 (0:2) a Bp. Volán javára.

    Péntek este Miklya János, a békéscsabai egyesület megbízott elnöke még arról beszélt, hogy nem tudja, hogy jutnak föl a fővárosba a blokád miatt, a terv szerint pedig hét órakor indulna autóbuszuk a székház elől. Aztán változtattak a programon és vonattal vágtak neki a 210 kilométeres útnak, miközben telefonáltak ellenfelüknek, hogy ha lehet, várják őket autóbusszal a pályaudvarnál. Ez meg is történt, ennek ellenére kalandos út után érkezett ki a lila-fehér együttes a Czabán Samu téri pályára.
    Vaskor György, a házigazdák autóbuszának vezetője erről így beszélt: — Hat blokádon kellett keresztülverekedni magunkat, szerencsére ismernek a taxisok, így sikerült a pályára érnünk.
    Martos Győző, a Bp. Volán elnöke elmondta, megkérték a budataxisokat, segítsenek. Egyébként érdekesség, hogy a hazai csapat játékosai közül Berecz 4 és fél, Kajdy 3 órát gyalogolt, mire kiért a pályára.

    S akkor a mérkőzésről.
    A 4. percben Gulyás bravúrosan kiütötte Urbán 18 méteres szabadrúgását.
    Egy perccel később Simon kiugrása után Gulyás lábbal tisztázott.
    A 18. percben Balogh 10 méteres lövését öklözte a mezőnybe a békéscsabaiak kapusa.
    Aztán Kajdy állt egyedül Gulyással szemben, de ismét nagy bravúrral és lábbal hárított a portás.
    Kajdy ismételhetett két perc múlva, de ezúttal Gulyásba lőtte a labdát.
    Alig volt szurkoló a lelátón, mégis petárda durrant a 30. percben.
    A folytatásban Schneider beadását öklözte ki a 11-es pontról Gulyás, majd egy perc múlva Balogh lőtt nagy helyzetben mellé.
    A 45. percben Kajdy az ötösön sokadszor Gulyásba lőtt.

    A szünet után az 50. percben szerezte meg a vezetést a vendégcsapat a Volán-védelem hibájából. Horváth L. kiugrott, Berecz a kapuban ragadt, így a vendégek középpályása a kapu közepébe gurított, 1-0.
    Az 51. percben Varga J. kifutott reklamálni Kurmai partjelzőhöz, mert szerinte Horváth L. lesen állt, mire Molnár játékvezető fölmutatta neki a sárga lapot.
    Az 56. percben Varga J. 22 méteres jobb felső sarkos szabadrúgását Gulyás óriási bravúrral ütötte a kapu fölé.
    Aztán Zahorán kapott sárgát lapot Kajdy felrúgásáért.
    A sokadik Volán-helyzet maradt ki a 68. percben - ezúttal Arató hibázott.
    A 72. percben Urbán kapott sárga lapot - beszédért.
    A 76. percben egy előre vágott labdánál Simon elcsúszott, Miklya egyedül törhetett kapura és 12 méterről a jobb sarokba lőtt, 0-2.
    A 84. percben Urbán 10 méterre a kaputól maga elé tette a labdát, s mielőtt az földet ért volna, a jobb alsó sarokba vágta, 1-2.


    Már az ingyen futball se kell a szurkolóknak - ez derült ki a bekiabálásokból. Ugyanis a maroknyi kilátogatónak nem kellett belépőt váltania. Mivel azonban csapatuk kikapott, ilyen bekiabálásokkal, mint „Ide többet nem jövünk!”, adták tudtukra a házigazdáknak, hogy nem ők játsszák e napon a futballt. Jóllehet Gulyás kapus parádés napot fogott ki, mégis egy tucatra való helyzetet puskáztak el a házigazdák csatárai. A békéscsabaiak okosan megszervezték védelmüket, sőt, a középpályán is olykor fölényben voltak.
    Az mindenképp kitűnt, hogy a lila-fehérek jobban akarják a győzelmet, mint a házigazdák, akik úgy tűnik, elteltek az utóbbi három mérkőzéssel, amikor tízszer zörgették meg ellenfelük hálóját. Most az egy soványka Urbán-gól kevés volt üdvösségükhöz, és így megérdemelten nyert az egységesebb, a gödörből kimászó - és ezúttal kontrákra építő - viharsarki együttes.
    A találkozón egyébként Molnár játékvezető kitűnően közreműködött.

    Jó: Urbán, ill. Gulyás, Zahorán, Takó, Horváth L., Miklya.

    Nyilatkozatok
    Ebedli Ferenc: — Sok kihagyott helyzetünk mellett kritikán aluli kapusteljesítmény és a rossz szellemű játékvezetés miatt veszítettünk.
    Vígh Tibor: — A mi csapatunk már nagyon sokszor játszott jól, mégis kikapott. Most fordítva történt, igaz, ehhez kellett a játékosok határtalan lelkesedése.

    8-9. Békéscsaba 11 4 2 5 13-14 10
    ...
    16. Bp. Volán 11 2 - 9 12-28 4

    Békés Megyei Népújság, 1990. október 29.; futball 1989-1992