magyarfutball.hu

Csepel SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2015.06.07, 22:22 (szerk.: 2021.10.17, 21:31)
  Zárórára összeomlott a csapat
  Csepel - Békéscsabai Előre Spartacus 2-0 (1-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Csepel, 400 néző
  Vezette: Kurmai Zoltán (Bay Ferenc, Nagy II János)
  Csepel: Szieben László - Szabó Károly (Gálhídi György 46. p.), Tompos Sándor, Tyukodi György, Vígh László - Ivanics László, Mikler Lajos, Gombás Károly - Kénoszt Ferenc, Jakab Csaba (Jezsek Attila 32. p.),Hamar István Edző: Már János
  Békéscsaba: Gulyás István - Szenti Zoltán, Fabulya György, Mracskó Mihály, Zahorán Zoltán - Takó Ferenc (Pásztor József 46. p), Belvon Attila, Csató Sándor (Horváth László 70. p.), Csanálosi Miklós - Zsinka János, Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
  Gól: Hamar 45. p. ; Jezsek 75. p.
  Sárga lap: Tyukodi 31. p. ; Hamar 32. p. ; Csanálosi 59. p. ; Zahorán 84. p.
  Kiállítva: Kénoszt 39. p.
  Szögletarány: 2:3 (0:0)

  A 8. percben óriási helyzetet hagytak ki a házigazdák, amikor Ivanics beívelt egy szabadrúgást jobb oldalról, a labda Jakab elé került, aki 10 méterről a bal kapufára fejelt. A vetődő Gulyás kezét fájlalva állt föl, de egy rövid ápolás után folytatódott a játék.
  Azután Csanálosi 18 méteres szabadrúgását Szieben a léc fölé tolta.
  A túloldalon Vígh hatalmas bombája először Gulyás melléről kipattant, de másodjára megfogta a labdát a békéscsabai kapus.
  A 30. percben Szenti 24 méteres szabadrúgása suhant el a kapufa mellett.
  Egy perccel később Tyukodi alaposan helyben hagyta Takót, amiért villant az első sárga kártya. Aztán Hamar kapott hasonló figyelmeztetést, mert nem hagyta elvégezni a békéscsabaiak szabadrúgását.
  A 39. percben egy ártalmatlannak tűnő békéscsabai támadás végén Kénoszt nem fogadta el a játékvezető ítéletét, megsértette Kurmait, s villant a piros lap.
  Már a hosszabbításban járt az idő, amikor Gombás hosszú előre vágott labdájára lesgyanús helyzetben Hamar ugrott ki, aki egészen a 16-oson belülre vezette a labdát, majd ballal, futtából az elvetődő Gulyás alatt lőtt laposan a hálóba, 1-0.
  A szünet után Zsinka és Miklya került helyzetbe, de egymást zavarták, így oda lett a lehetőség.
  Az 55. percben Zsinka közeli lövését hárította Szieben.
  Aztán Csanálosi kapott sárga lapot Ivanics fölvágásáért.
  A 75. percben növelte előnyét a hazai csapat, amikor a csepeli térfél közepéről egy előre vágott labdára Jezsek startolt, majd futtából, a jobbösszekötő helyéről, a tehetetlen Gulyás mellett kilőtte a rövid sarkot, 2-0.
  A lefújás előtti percekben Zahorán kapott sárga lapos figyelmeztetést egy szabálytalankodás után.

  A gyér számú nézősereg előtt az első pillanattól kezdve nem lehetett megkülönböztetni, hogy melyik együttes a pályaválasztó.
  A békéscsabaiak határozottan léptek föl, a középpályán jól szedték össze a labdákat, s egyre-másra támadtak, de a 16-os előtt elfogyott a tudományuk. A csepeliek kiméletlen harcmodort választottak, gyakran csúnyán beleszálltak egy-egy kitörő békéscsabai játékosba. Egymás után villantak a sárga lapok, majd végül reklamálás miatt lecsökkent a házigazdák létszáma. Ez viszont őket hozta föl, hiszen ettől kezdve a lila-fehérek mind ritkábban próbálkoztak a kapura törésekkel, messziről még úgy-ahogy megcélozgatták Szieben kapuját, aki viszont rendre hárított.
  A fordulás után egy jó negyedóráig ismét nagy nyomás nehezedett a csepeli kapura, de az utolsó pillanatban rendre elfogyott a békéscsabaiak tudománya. A hazaiak kontrákra építettek, amelyek mind veszéllyel jártak. Nem véletlen, hogy a 75. percben tovább növelték előnyüket, így az okosabban és taktikusabban játszó, de már az NB I-ből kiesett piros-kékek megérdemelten győztek.
  De az sem véletlen, hogy a találkozó lefújása után Fabulya György, a lila-fehérek csapatkapitánya megjegyezte: — Ezt nem értem! Ügy tűnik, csapatomban mindenki milliomos. Nincs szükségük a pontpénzre.
  Jó: Szieben, Tompos, Gombás, Hamar, Jezsek, ill. Csanálosi.

  Nyilatkozatok:
  Már János: — Köszönöm a fiúknak ezt a szép búcsút.
  Vígh Tibor: — Borzalmas volt nézni ezt a mérkőzést. Remélem, a játékosok elgondolkodnak majd „teljesítményükön”.
  (Jávor Péter)

  10. Békéscsaba 30 10 8 12 26-34 38
  ...
  16. Csepel 30 5 10 15 27-49 25

  Békés Megyei Népújság, 1990. május 28.; futball 1989-1992