magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Videoton-Waltham SC 2 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 22:50 (szerk.: 2022.04.16, 09:58)
    Az elején szemre frissebb, és a középpályán valamivel több fantáziával kísérletező újpestiek előbb egy elemi erejű Rubold-szabadrúgással idegesítették Petryt, majd a 16. percben egy jobboldali akció végén újra Rubold ért a kellő időben, és jó helyre - három lépésről a bal alsó sarokba pofozta a labdát (1:0). Hat perc elteltével módosult az állás, Máriási átadását Vancea 15 méterről, pontosan és erősen küldte a jobb alsó sarokba (1:1). A gyors fehérvári válasz lehűtötte az amúgy is hűvös időben didergő hazai szurkolókat, a játék színvonala is szép lassan a fagypont közelébe süllyedt. Mindkét oldalon rengeteg elemi hiba csúszott be, de 1:1 után a fehérváriak hátsó alakzatai lényegesen szilárdabbá váltak.

    Fordulás után előbb Vancea szólózott ügyesen a baloldalon, de addig ,,cifrázta,,, amíg túlságosan kisodródott, csak beadni volt lehetősége, az újpesti védők jól helyezkedtek. A 63. percben Katona szívderítő három csellel kígyózott át a vidéki védelmen, és 12 méterről a felső lécet találta el. Bár a színvonal cseppnyit sem emelkedett, legalább arra mindkét gárda figyelt, hogy gólt szerezzen. A 68. percben egy nagyszerű ívű baloldali Csucsánszky-szögletet Vancea mintaszerűen csúsztatott fejjel a kapu baloldalába (1:2), de nem sokat kellett várni a hazaiak egyenlítő találatára, amikor Rubold 17 méteres, ügyesen megnyesett szabadrúgását Petry ,,benézte,, (2:2). A hajrában a hazaiak ismét kézbe vették az irányítást, és különösen az utolsó percekben rohamoztak, mert akkorra Lászlót kicsit szigorúan egy szabálytalanság után Németh L. játékvezető kiállította.

    Az MTK-VM győri vereségét hallván okkal volt feltételezhető, hogy az újpestiek apait-anyait beleadva ezen az estén közelebb kerülnek a bajnoki tabellán a kék-fehérekhez. Közelebb is kerültek, de csak egy ponttal, mert szomorú, de megállapítható: szombati teljesítményével aligha érdemelhetné ki az újpesti csapat az aranyérmet - vagy ilyen ez a bajnokság...?

    mti