magyarfutball.hu

MTK-VM SK - Újpesti Dózsa SC 2 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 22:46 (szerk.: 2022.04.16, 09:24)
    Az első meglepetést az jelentette, hogy a ragyogó idő ellenére alig 4000 néző volt kíváncsi a bajnokság szuperrangadójára. Hiába, a tévéközvetítés, s az, hogy nem a Ferencváros, az egyetlen jelentős közönséggel bíró magyar csapat játszott ezen a mérkőzésen, megtette a hatását... Az első negyedórában semmi említésre méltó esemény nem történt, aztán a 16. percben itt is, ott is helyzet alakult ki. Előbb Hannich lövését védte Brockhauser, majd az ellentámadásnál Zsiborás tette ugyanezt Eszenyi labdájával. Valamivel többet támadott az MTK VM - ez érthető, mert nekik csakis a győzelem jelenthetett elfogadható eredményt - viszont a Dózsa volt veszélyesebb. A színvonalról jobb nem beszélni... A 42. percben Katona keveredett óriási helyzetbe, de Hiresbe lőtte a labdát. A félidő vége felé újpesti szurkolók Bácsit követelték a csapatba – a gólkirály-jelölt kisebb húzódása miatt csak a cserepadon kapott helyet -, de egyelőre eredmény nélkül.

    A második félidőben nagyon rákapcsolt az MTK VM, a Dózsa az utolsó negyedórára jött fel, s - ilyen a sors - ekkor kapta be a mindent eldöntő gólt.

    A 81. percben Vadász szögletét a teljesen egyedül hagyott Balog T. az ötösről lehajolva a jobb alsó sarokba csúsztatta (1:0). Ekkor már Bácsi is a pályán volt, de ez sem segített a Dózsán. A 87.percben Huszárik hátulról felvágta az egyedül kitörő Lőrincet, a piros lap lett volna a méltó büntetés, de megúszta sárgával. Aztán az utolsó percben végképp megpecsételődött a vendégek sorsa.
    Kitámadtak, mindenki elöl ragadt, s Balog T. labdájával Cservenkai besétált a kapuba, 6 m-ről a jobb sarokba helyezett (2:0).

    A mindkét csapat által oly fontosnak minősített rangadót megérdemelten nyerten az MTK VM, s ezzel egypontosra csökkentette hátrányát az éllovas U. Dózsával szemben. Hogy 81 percig kellett várniuk a kék-fehér rajongóknak arra, hogy megtörjön a jég, azért a remekül megszervezett újpesti védelem a ,,felelős,,. Addig teljesen egyenrangú ellenfél volt a Dózsa, viszont a hajrában összeroppant a vendég együttes. Nem tudni, az erejük fogyott-e el, tény azonban, hogy az utolsó tíz percben akár négy gólt is rúghatott volna az MTK-VM. A végeredmény kialakulásában jelentős szerepe van Verebes remek húzásának, tudniillik annak, hogy a félidőben becserélt csatár, Cservenkai ,,nyerő embernek,, bizonyult.

    mti