magyarfutball.hu

Pécsi Munkás SC - Újpesti Dózsa SC 4 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 5 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 22:26 (szerk.: 2022.03.27, 17:50)
    Ideális labdarúgó időben a két törzs szurkológárda teremtette remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. A csapatok láthatóan tartva egymástól óvatosan kezdtek. A megerősített középpályás sorok a két 16-os között csatáztak egymással. Húsz perc elteltével egyre inkább a hazai csapat került fölénybe, és ekkor már Brockhauser kapuja is többször veszélybe került. A Dózsa taktikusan, jól védekezett, és tartotta a labdát, a nézők csak ritkán jöttek lázba. A 40. percben Turit ,,gyanúsan,, szerelték az újpesti 16-oson belül, de a bíró nem látta tizenegyesnek az esetet. A félidő Czéh 8 méteres fejesével ért véget, amit védett a kapus.

    Szünet után az 51. percben Megyerivel szabálytalankodtak az alapvonalon. A középre beívelt szabadrúgást Braun 7 méterről vágta az újpesti hálóba (1:0). A gól alapvetően megváltoztatta a játék képét, a Dózsának ki kellett támadnia, lüktetőbb, élvezetesebb lett a játék. A 61. percben majdnem egyenlítettek a vendégek. Egy beadás Oroszkit szabadon talált, akinek 6 méteres fejesét Bodnár kiütötte, a csatár lábbal ismételt, most a kapufáról pattant ki a labda, amelyet végül Szlezák fölé lőtt. A 66. percben növelte előnyét a Pécs: egy rossz felszabadító rúgást az újpesti kapus kapufára mentett, és a kipattanó labdát Lehota 2 méterről lőtte a hálóba (2:0). A kitámadó újpestiek ellen egyre inkább érvényesültek a gyors pécsi csatárok. A 75. percben ismét Lehota veszélyeztetett, de az újpesti kapus szögletre mentett. Két perc múlva öt pécsi csatár futott versenyt két újpesti védővel, és Lehota beadását Bérczy 8 méterről lőtte a hálóba (3:0). A 88. percben Lovász 7 méterről talált a kapuba (4:0).

    Az Újpest gól nélküli döntetlenre játszó taktikája jól bevált az első félidőben, ekkor küzdelmes, de unalmas meccset láthatott a nagyszámú nézőközönség. A második félidőben a többet támadó Pécs vezető gólja után egy csapásra megváltozott a játék, a lüktető, jó iramú második félidő alapvetően elütött az elsőtől. A Pécs végig irányított, és itt-ott sziporkázó játékkal ilyen arányban is megérdemelten győzött.

    mti