magyarfutball.hu

Tatabányai Bányász SC - Újpesti Dózsa SC 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 21:28 (szerk.: 2017.02.17, 21:14)
    A találkozó előtt dr. Király Ferenc, a Népsport főszerkesztője adta át a Népsport Kupát Kiprich Józsefnek, aki az elmúlt bajnokságban az osztályzatok alapján az év játékosa címet szerezte meg. A lelátón foglalt helyet Arie Haan, a VfB Stuttgart szakvezetője, aki a közelgő UEFA Kupa-mérkőzés előtt igyekezett szemrevételezni az ellenfelet, miután - mint elmondta - semmit sem tudnak a Tatabányáról.

    A csúszós füvön gyors játék alakult ki az első percekben. Kénoszt labdája gólhelyzetben találta Herédit, de Mázi bátor kivetődéssel tisztázott. Negyedóra elmúltával Kiprich kígyózott át a Dózsa védelmén, Vincze Istvánhoz továbbított, aki 8 méterről Brockhausert találta el. A 25. percben ismét Kiprich száguldott el, ügyesen szlalomozott az újpesti védők között, aztán önzetlenül Plotár elé tálalt, aki 6 méterről ugyancsak a Dózsa kapusát találta el. A 30. percben Vincze Istvánt Kozma terítette le, ezért mutatta fel neki a piros lapot a játékvezető. Ezután kétszer Szalma került jó helyzetbe, de lövései nem találták el a kaput. A 40. percben Plotár került ,,sakk-matt,, helyzetbe, de 10 méterről nem találta el a kaput. A nyomasztó fölény a 42. percben hozta meg a győzelmet jelentő gólt. Vincze J. átadását Vincze I. 15 méterről a jobb kapufa mellett vágta a hálóba (1:0).

    Szünet után Katona veszélyeztetett, majd a másik kapunál Járfás foglalkoztatta az újpesti kapuvédőt. Változatosabb lett a játék, egy ideig a Dózsa tíz emberrel is kiegyenlítetté tette a játékot, de aztán amikor Katona is megfeledkezett magáról, és őt is kiállították, akkor már egyoldalúvá vált a játék. Nagy fölényben játszott a Bányász, de így sem tudta újra bevenni a nagyszerűen védő Brockhauser kapuját.

    Színvonalas harminc perc után a megfogyatkozott létszámú Dózsa már nem tudott ellenállni a bányászoknak, akik több biztos gólhelyzetet ügyetlenkedtek el, szünet után visszaesett a játék, sokat esett a színvonal.

    Igen nehéz helyzetben van az Ú. Dózsa, amely kétszer 90 perces bajnoki fellépés után még ponthoz sem jutott. A lila-fehérek eddig nem tudtak legerősebb összeállításukban pályára lépni a bajnoki sorozatban, és emiatt joggal tarthatnak a Videoton elleni erőpróbától. Még akkor is, ha otthon fogadják a fehérváriakat.


    mti