magyarfutball.hu

Magyarország - Izland 3 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
622. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Ben Itzhak Ovadia (Izrael)
nézőszámok:
 1. cantab.net: 3.700
 2. Népsport: 4.000
 3. nso.hu: 4.000
 4. MTI: 4.500
 5. ksi.is: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
   
 2. avatar: fgymat
  2011.06.27, 07:45 (szerk.: 2020.11.07, 18:24)
  Ezt követően sporttörténetinek is nevezhető kilencven perc következett: a magyar labdarugó válogatott ugyanis - ellenfeleinek sorában 53.-ként - Izland válogatottjával mérkőzött, először a két ország labdarugósportjának történetében.

  Az izreli Ben-Itzaak játékvezetése mellett a következő összeállitásban kezdtek a csapatok:

  Magyarország:
  Disztl Péter - Balog Tibor, Pintér Attila, Garaba Imre - Kozma István, Varga István, Fitos József, Sass János - Kiprich József, Bognár György, Vincze István

  Izland:
  Gudmundur Baldursson - Gunnar Gislason, Petur Ormslev, Saevar Jonsson, Atli Edvaldsson - Olafur Thordarson, Omar Torfason, Petur Arnthorsson, Vidar Thorkelsson - Ragnar Margeirsson, Gudmundur Torfason

  A Népstadion szerdai labdarugó délutánjának második felvonására vajmi kevés változott. Az idő ugyanolyan verőfényes volt, mint az olimpiai válogatottak találkozóján, s a szinvonal sem kényeztette el a most már háromezresre nőtt nézőközönséget. A 3. percben remek izlandi támadás végén Margeirsson hatalmas kapásgólt lőtt - csak éppen lesről. A 13. percben Kozma jobbról adott be, a fél izlandi védelem lyukat rugott, Balog tisztán kapta a labdát, de meglepetésére fölé emelt. A 18. percben Fitos bombázott fölé, majd ujból Margeirsson veszélyeztetett látványos ollózással. Ugyanebben a percben Vincze ugrott ki sokatigérően, Gislason felvágta, meguszta sárga lap nélkül. A 21. percben ujra a feltünően lelkes Margeirsson próbálkozott, jó helyzetből fölé emelt. A 26. percben Vinczét lesről engedte el a játékvezető, de nem tudott élni a lehetőséggel, csak az oldalhálót találta el. Négy percre rá ugyanő próbálkozott, de közeli lövését kifejelték a védők. A 35. percben Kozma beadását Bognár senkitől sem zavartatva fejelte - éppen Baldursson kapus kezébe. A 43. percben Ormslev kapott sárga lapot durváskodásért. A meglehetősen elégedetlen közönség már éppen Mezey György egykori szövetségi kapitány nevét kezdte kórusban kiáltozni - ahogy az már néhány korábbi válogatott mérkőzésen is történt -, amikor a hosszabbitás első percében a kritika örömrivalgásba csapott át. Ekkor történt, hogy Vincze István egy 23 m-es szabadrugást nagyszerü mozdulattal a jobb felső sarokba csavart (1:0). Baldursson ugyan beleért a labdába, de már nem tudta kiütni.

  félidő:
  Magyarország - Izland 1:0

  Népstadion, 3000 néző, v: Ben-Itzaak (izraeli)
  gólszerző: Vincze (46. p.)

  A szünetben Varga helyett Sallai Sándor, Kiprich helyett pedig Esterházy Márton kapott lehetőséget, az izlandiaknál Arnthorssont Runar Kristinsson váltotta. Alig telt el egy perc, Bognár szabadrugásból, szinte nekifutás nélkül, 20 m-ről a jobb kapufát találta el. Hét perc elteltével Thorkelsson kézzel szeliditett meg egy labdát, lendületesen kiugrott, át akart ivelni a kifutó Disztl P.-n, de a magyar kapus résen volt. Az ellenakcióból egy beivelést követően O. Torfason combjáról csaknem a léc alá hullott a labda. A 60. percben Vincze helyett Kovács Kálmán lépett pályára. A 63. percben egy baloldali magas beadásra nem volt magyar csatár, de Thorkelsson és Baldursson megtette azt a szivességet, hogy összefutottak, a labda ,,lecsorgott,,, Sallai résen volt, 6 m-ről az üres kapuba guritott (2:0). A 71. percben Bognár szabadrugása kevéssel csuszott el a léc fölött. Az izlandiak lelkesedésen és sok futáson kivül sokkal többet nem tudtak felmutatni. Igaz, a magyar együttes sem szinezte különösebben a játékot. A 80. percben Bognárt Szabadi László váltotta, ugyanakkor Thordarson helyett Ormarr Örlygsson játszott. Már mindenki a hármas sipszót várta, amikor ujabb hibát köetett el a szigetországiak védelme, Kovács K. közéjük robbant, s egy-két mutatós huzás után 4 m-ről az üres kapuba guritott (3:0). Kellemetlen ellenféllel nézett szembe szerdán a magyar labdarugó válogatott, amely idei negyedik mérkőzésén második győzelmét aratta. A papiron jelentősnek tünő gólkülönbségü győzelem mögött tulzottan dicsérendő teljesitmény és játék nem huzódik meg, legfeljebb azt lehet elmondani, hogy a hazai labdarugók ujra és ujra megkisérelték a támadásszövést, de ezzel meglehetősen hadilábon álltak. A mutatott játékért nem, a győzelemért viszont dicséret illeti a hazai együttest. Az izlandi válogatottban az idegenlégiósok nélkül nincs sok fantázia, védelmük gyermeteg hibái hozzájárultak a hazai sikerhez, mindössze Kristinsson középpályás játéka, néhány hosszu keresztlabdája, egy-két villanása dicsérhető. A magyar együttesben senki sem játszott átlagon felül, mégis Bognárt illeti elismerés, hiszen az igazi karmester, Détári Lajos távollétében ő próbálta mozgatni a csapatot. Az igazság az, hogy sok társat nem kapott ehhez a feladatához. Balog viszonylag egyenletes védőmunkát nyujtott, Fitost lelkesedése dicséri, és nagy kár, hogy Vincze megsérült, nem folytathatta, mert az első félidőben feltünő volt gyorsasága.

  Végeredmény:
  Magyarország - Izland 3:0 (1:0)
  Népstadion, 4500 néző, v: Ben-Itzaak (izraeli)
  gólszerzők: Vincze (46. p. - az első félidőben hosszabbitás volt), Sallai (63. p.), Kovács K. (89. p.)

  A mérkőzés utáni vélemények:

  Török Péter, az MLSZ főtitkára:
  - Biztos győzelmet arattunk egy olyan mérkőzésen, amely jó előkészületet jelent az év további, nehezebb feladataira.

  Tajti József, a válogatott edzője:
  - Kötelességszerü győzelem, ezért különösen örülök. Az ilyen jellegü sikerek ugyanis talán a legnehezebbek.

  Kovács Kálmán:
  - Remélem, ez a gólom segit abban, hogy kilábaljak a hullámvölgyből.

  Garaba Imre:
  - Futógyorsaságban, erőszakosságban remekeltek az izlandiak, ezért tudtuk nehezebben feltörni a védelmüket. A 3:0 viszont az 3:0.

  A szervezők rögtönzött sajtóértekezletet megrendeztek a Népstadion toronyépületében. Itt elhangzott vélemények:

  Sigi Held, Izland szövetségi kapitánya:
  - Azt hiszem, előzékeny vendégek voltunk, hiszen védelmünk sulyos hibákat követett el. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy kétségbevonom a magyar győzelem jogosságát, mindössze annyit hangsulyozok, három góllal nem voltunk rosszabbak. Ha idegenlégiósaink játszhatnak majd augusztus 31-én, a Szovjetunió elleni VB-selejtezőn, akkor egészen más Izlandot láthatnak.

  Bálint László, a magyar válogatott technikai igazgatója:
  - Ellenfelünk többet nyujtott a vártnál, bár én ilyen harcos játékra számitottam. Nem volt könnyü mérkőzés. Azért volt ez jó ellenfélválasztás, mert feltételezem, hogy az Izlandhoz hasonló, zárt védekezéssel játszó riválisunk lesz majd a világbajnoki selejtezőkben is. Ilyen szempontból tehát hasznos gyakorláson vagyunk tul. S mivel manapság nincsenek már kiscsapatok, három gólt rugni az mindenképpen jelentős.

  James McLoughlin, az ir olimpiai válogatott menedzsere megtekintette a magyar-izlandi találkozót is. Nem ok nélkül, hiszen Irország egy VB-selejtező csoportban szerepel Magyarországgal. Mit mond majd Jackie Charlton szövetségi kapitánynak, ha hazamegy?
  - Tisztán látható, hogy a magyar együttesnek az állóképességben még javulni kell, vannak sebezhető pontjai. Ilyen tekintetben tehát optimisták lehetünk, de hol van még az őszi VB-selejtező...? Vincze István és Kozma István nagyon tetszett nekem, rájuk felhivom majd Jackie Charlton figyelmét - hangzott McLoughlin válasza.

  forrás:
  MTI
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.08, 19:12 (szerk.: 2020.11.07, 18:14)
  1988. április 29. péntek (MTI) - Pénteken az MLSZ-ben nyilvánosságra hozták a jövő szerdai, Izland elleni mérkőzésre készülő magyar válogatott keret összeállitását. A 18 tagu névsorból kitünik, hogy ujra jelölt Esterházy Márton, s az is, hogy ezuttal Bálint László számithat Mészáros Ferencre. Négy további idegenlégióssal, Détári Lajossal, Péter Zoltánnal, Róth Antallal és Szendrei Józseffel viszont az a helyzet, hogy különféle elfoglaltságaik miatt az Izland elleni mérkőzésen nem jöhetnek számitásba.

  A május 1-jén 10 órakor az MLSZ-ben gyülekező keret a következő:

  kapusok:
  Andrusch, Disztl

  mezőnyjátékosok:
  Sallai, Kozma, Pintér, Balog T., Kovács E., Sass, Keller, Garaba, Fitos, Varga I., Bognár, Kiprich, Vincze I., Kovács K., Mészáros, Esterházy

  A gyülekező után a válogatottak a visegrádi Silvanus szállodába utaznak, onnan járnak majd edzésre az esztergomi stadionba, ahonnan szerdán közvetlenül a mérkőzés előtt indulnak el a Népstadionba. Megérkezett az MLSz-be az izlandiak keretének névsora. Ebből az derül ki, hogy a vendégek számos idegenlégiósukat is bevetik, igy a Bayer Uerdingen, a VfB Stuttgart, a Winterslag, a Sheffield Wednesday, az Anderlecht és a Moss szineiben szereplő játékosaikat.
  A leghiresebb labdarugó az észak-európaiak együttesében a Stuttgartot erősitő Sigurvinsson.

  forrás:
  MTI
   
 4. avatar: ingersheim
  2010.05.04, 22:48
  Sárga lap:Ormslev 42.perc

  Gól magazin,1989.január
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2009.01.08, 15:18 (szerk.: 2020.11.07, 18:13)
  Hiába volt a tiszteletre méltó eredmény az angolok elleni előző találkozón, most ismét alig volt néző a stadionban. Pedig ez a mérkőzés mindenképpen szolgált érdekességgel, hiszen Izland válogatottjával még soha nem találkoztunk.

  Csapatunk lényegesen jobb volt ellenfelénél. Nem is volt ez egy pillanatig sem kétséges a mérkőzésen sem. Szinte az egész találkozó alatt mi birtokoltuk a labdát. Ehhez képest alig akadtak gólhelyzeteink. Nem nagyon tudtunk mit kezdeni a hősies elszántsággal védekező ellenféllel. A gólokat elsősorban a vendég kapus nagyon nagy hibái eredményezték.

  forrás:
  mafoci