magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.06.08, 22:35 (szerk.: 2022.06.08, 22:42)
    Ezért kár volt bőrig ázni
    ZTE - Békéscsaba 0-0


    Zalaegerszeg, 3500 néző.
    Vezette: Fekete (****) (Bay, Vágner).
    ZTE: Balázs 0 — Varga 5, Rezi 4, Csepregi 6, Molnár 5 — Rózsa 6, Czigány 5, Vadász 4 — Farkas 4, Kámán 5, Páli 4. Edző: Szabó Rezső.
    Békéscsaba: Gulyás 0 — Szenti 5, Ottlakán 6, Vígh 6, Fabulya 5 — Adorján 5, Kerepeczky 4, Csanálosi 5, Gruborovics 5 — Kurucz 4, Szekeres 5. Edző: Csank János.
    Csere: Kerepeczky helyett Csató (5) az 53., Páli helyett Dohány (5) az 58., Varga helyett Szalai (—) a 80., Kurucz helyett Mracskó (—) a 85. percben.
    Sárga lap: Kurucz a 70. percben.
    Szögletarány: 9:2 (6:1) a ZTE javára.

    A harmadik percben meghűlt a vér a hazai szurkolók ereiben, mert egy bal oldali beadás egy fejen megcsúszott, Kerepeczky az ötösről perdített kapura, Balázs azonban szögletre hárított. Negyedórás eseménytelenség után, a 20. percben egy jobb oldali beadásból Kámán az ötösről fejelt kapura, a labda már túljutott a kapuson, de egy védő a gólvonalról mentett. Közvetlenül ezután Rezi „szöktette” Szekerest, aki megiramodott a kapu felé, de Varga utolérte, és szorongatott helyzetből fölé lőtt a csabai csatár.
    Egy perccel később Csepregi fejelt egy jobb oldali beadásból alig mellé.
    Ismét eseménytelenné vált a játék, mindkét csapatnál hibát hiba követett.
    A játékrész utolsó percében Szekeres futott el a bal szélen, a szögletzászló közeléből keresztbe ívelt, és Kerepeczky futtából, 14 méterről élesen kapu mellé lőtt.
    SZÜNET UTÁN Farkas azonnal eldönthette volna a mérkőzés sorsát. Az 50. percben egy előrevágott labdát Ottlakán le akart kezelni, de elcsúszott, így Farkas teljesen egyedül húzhatott kapura, de ahelyett, hogy a kifutó Gulyás felett átemelte volna a labdát, cselekbe bonyolódott és - igaz, szabálytalanul - szerelték. A szabadrúgásból semmi sem lett.
    A 65. percben egy jobb oldali szögletet Rózsa Vargához gurított, az ő beívelése után Czigány az ötösről centiméterekkel fejelt kapu fölé.
    Négy perccel később Rózsa egy csel után a 16-osról a bal oldali kapufát találta el.
    A 70. percben Kurucz „rátartott” Rózsa lábára, ezért sárga lapot kapott.

    ★ ★

    A mérkőzés bírálatát legcélszerűbb a lefújás utáni helyzetképpel kezdeni, a füttykoncert közepette egy mérsékeltebb ZTE-szurkoló így méltatlankodott: „Óh, én szerencsétlen, ezért áztam bőrig!”
    Nem sokkal a kezdés után elszürkült a játék, rengeteg volt a kezdetleges hiba, s ezeknek csak kis részét lehetett a csúszós talaj rovására írni. Csak a félidő derekán parázslott fel néhány percig a küzdelem, aztán újra csak a megszokott hibák következtek.
    A második félidő elején még reménykedtek a szurkolók, de amikor Farkas nagy helyzetét kihagyta, már érezni lehetett, ezzel ellőtte puskaporát a hazai gárda. Támadott, támadott, de ezekben a kezdeményezésekben nem volt elgondolás, ötlet. A viharsarkiaknak különösebben nem kellett félniük a góltól. A vendégek az utolsó húsz percben láthatóan már csak a védekezésre összpontosítottak.
    A közönség mindenféle biztatás, érzelemnyilvánítás nélkül szemlélte a történteket, miközben a szakadó esőben is kitartott, és már csak ezért is többet érdemelt volna...

    Szabó Rezső: — Küzdelmes mérkőzésen támadójátékunk összes hibája megmutatkozott, ennek egyenes következménye a vészes gólképtelenségünk.
    Csank János: — A csúszós talajon nagy iramú mérkőzést játszottunk, amelyen mindkét csapatnak voltak lehetőségei, ezért az eredmény igazságos.
    (Gondi Béla)

    11. ZTE 21 6 7 8 21-24 19
    ...
    13. Békéscsaba 21 4 10 7 18-32 18

    Népsport, 1988. április 10. (Arcanum DT)
    képA legnagyobb ZTE-lehetőség marad ki: Ottlakán buktatja Farkast a 16-os előtt. (ZH fotó - Kiss Ferenc felvétele)

    Zalai Hírlap, 1988. április 11.