magyarfutball.hu

Magyarország - Kanada 2 : 0 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1986, Mexikó, csoportmérkőzés
605. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Irapuato, Estadio Sergio León Chávez
játékvezető : Al Sharif Jamal (Szíria)
nézőszámok :
 1. Népsport: 10.000
 2. canadasoccer.com: 13.800
 3. fifa.com: 13.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Zsorzsinju
  2017.12.11, 13:25
  Hungary 2 Canada 0
  Estadio Sergio León Chavez, Irapuato (13,800)
  6 June 1986

  Victory against Canada was small compensation for Hungarian supporters after the humiliation of their opening game but it did at least keep hopes of progressing alive This would, however, need a famous victory in their final match.

  http://www.historicalkits.co.uk/international/tournaments/fifa-world-cup/1986/1986-group-c.html
   
 2. avatar: Zsorzsinju
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
   
 4. avatar: chinaglia
  2012.11.26, 17:10
  A meccs összefoglalója Vitray Tamás közvetítésével 2:51-től:

  http://www.youtube.com/watch?v=Z8YlampwOEE
   
 5. avatar: ingersheim
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2011.02.08, 11:28 (szerk.: 2018.01.14, 10:22)
  Az 1986-os VB labdája:
  kép
  forrás:
  http://www.theworldcupballs.com/baelle.html#
   
 7. avatar: ingersheim
  2011.01.14, 22:01
  De szépen kezdődött pedig a Magyarország-Kanada találkozó! Már a második percben egy gyönyörű Détári-Kiprich-Esterházy támadás futott a pályán,és Marci legjobb rotterdami és népstadionbeli játékára emlékeztető gólt rúgott.És mi,ott fent a lelátón,azt hittük,hogy következik a pompás folytatás.Bizonyosak voltunk benne,hogy a csapat visszatalál önmagához,és azután majd azt nyújtja,amit tud,és amiért mesterét fél esztendővel ezelőtt a világsajtó még "az év szövetségi kapitányaként" ünnepelte.
  És mit kellett látnunk? Egy visszahúzódó,védekező,ötlet és folyamatosság nélkül játszó,az idő múlását váró magyar csapatot.Csoda-e,hogy a csupa vasárnapi futballistából és állástalan profikból álló kanadai válogatott felbátorodott,és egymás után vezette a támadásait.Akár ki is egyenlíthettek volna.Egy kérdésre hiába válaszolta Garaba Imre a mérkőzés után,hogy ők a pályán nem érezték igazán veszélyesnek az ellenfél csatárait,hiszen azok csak a tizenhatosig jutottak el,bennünket a lelátón kilelt a hideg.És ráadásul nem sok nyugtunk volt a kollégáktól.
  -Miért történt,hogy az előző meccsen Burcsát hozták be Róth Antal helyett,most meg Burcsa kezdett és elég hamar Róth-tal váltották fel? -kérdezte a Gazetta dello Sport munkatársa,akit,ha akartuk sem beszélhettük volna le erről,hogy ne diktálja a telefonba: a zűrzavar jeleit tapasztalja a magyaroknál.
  -Miért ilyen lassúak hátul? Miért nem indítanak gyorsan? -kérdezte a DPA, az NSZK hírügynökségének a munkatársa,mintha mi nem ugyanezekre a kérdésekre kerestük volna a választ. Summa summárum:ez a végül is némi szerencsével kivívott kétgólos győzelem sem öregbítette a magyar labdarúgás hírnevét,hanem tovább tépázta azt.
  -A csapatnak nem az ellenfelet,hanem önmagát kellett legyőznie elsősorban ezen a mérkőzésen -mondta a magyar szövetségi kapitány a meccs utáni kötelező sajtótájékoztatón,amelyen minden mondatán látszott az átélt feszültség. -Nagyon megviselte a társaságot a hatgólos vereség,ezt mindenkinek,ha valaha futballozott vagy edző volt,meg kell értenie.És ilyen szempontból kell értékelni a mérkőzést.Ezektől a játékosoktól,akik ennyit szenvedtek az előző napokban,nem lehetett jobbat várni.
  Nos,sokan vártak jobbat.Egy rossz mérkőzés,teljesítmény akkor is az,ha előzőleg katasztrofális vereséget kellett megemésztenie a társaságnak.Kiderült,sajnos,hogy a csapat sem felejteni,sem feledtetni nem tudott.


  Képes Sport 1986.június 11.
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.17, 12:54 (szerk.: 2018.01.14, 10:33)
  A kanadai csapat:
  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  kép

  forrás:
  PANINI album 1986 Mexico
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.17, 12:02 (szerk.: 2018.01.14, 10:35)
  A stadion:
  kép
   
 10. avatar: fgymat
  2009.05.24, 06:31
  Az előző mérkőzés kudarca után most mindenképpen nyerni kellett.

  Nagyon kevés idő telt el a Szovjetunió elleni első mérkőzés óta. Kérdéses volt, hogy túljutott-e (túl juthatott-e) a válogatott az akkor elszenvedett sokkon.

  A szövetségi kapitány megpróbálta helyrehozni a csapatot. A hat kapott gól után (még akkor is, ha nem tehetett róla) a kapust mindenképpen cserélni kellett és rajta kívül még két helyen változtatott. Kérte a játékosokat őrizzék meg önbecsülésüket és küzdjenek minden erejükkel, hiszen csak így őrizhető meg a nehezen kivívott nemzetközi tekintély és a szurkolók szimpátiája.

  A játékosok igyekeztek megfelelni a kapitányi és a szurkolói elvárásoknak és úgy tűnt ez sikerül is.

  2. perc: Détári a pálya közepéről, bal oldalról ívelt a 16-os másik oldalánál helyezkedő Kiprich felé. Ő középre adta a labdát, ami az egyik védő lábáról pattant Esterházy elé, aki jobboldalról öt méterről lőtt a kapu bal oldalába. 1-0

  Hiába volt a gól, valahogy mintha más magyar válogatottat láttunk volna a pályán, mint a selejtezők, vagy az felkészülési mérkőzések alatt. Nem működött az eddig olyan simán, olajozottan járó gépezet. A középpályásaink is nagyon bátortalanul játszottak, helyzeteink is csak kontratámadásokból alakultak ki. Szerencsére azonban legalább ilyenek voltak. Eredmény azonban csak a második félidő közepén született.

  76.perc: A jobbról befelé induló Kiprich Détáritól kapott remek labdát. Szabadon tört a kapu felé és tizennégy méterről lövésre szánta el magát, de a kifutó kanadai kapusba lőtt. A középre kipattanó labdát a támadást kísérő Détári tizenöt méterről vágta az üresen maradt kapu bal oldalába. 2-0

  A mérkőzés vége előtt hat perccel Bognár még lőtt egy kapufát, pár perccel ezután pedig az egyik kanadai játékost kiállította a játékvezető.

  A legnagyobb ellenfele saját maga volt ebben a 90 percben a magyar válogatottnak. Az alacsony színvonalú találkozón azonban a legfontosabb célt, a kötelező győzelmet végül sikerült hozni. Három nap múlva azonban következtek a franciák.


  forrás:
  mafoci
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2009.01.11, 19:48 (szerk.: 2018.01.14, 10:20)
  a mérkőzésen a magyarok által viselt mez:
  kép

  a mérkőzésen a kanadaiak által viselt mez:
  kép

  forrás:
  http://www.switchimageproject.com/2007/10/hungary-world-cup-1986-shirtkits.html
  http://www.switchimageproject.com/2007/09/canada-world-cup-1986.html