magyarfutball.hu

Vasas SC - AC Hellas Verona 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Közép-európai kupa (Mitropa kupa) 1982-83
játékvezető : Glažar Josip (Jugoszlávia)
nézőszámok:
 1. Népsport: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
  2015.01.22, 22:10
  A cikk szerint a Fáy utcában volt a meccs:

  1982-ben ezen a napon mérkőzést rendeztek a Közép-európai Kupában. A Fáy utcában, a Vasas otthonában az olasz Hellas Verona vendégeskedett a sorozat harmadik körében (a másik két résztvevő a csehszlovák Zilina és a jugoszláv Galenika Zemun volt). A piros-kékek kettő, a taljánok egy ponttal rendelkeztek a mérkőzés előtt, így mindkét csapat számára rendkívül fontos lett volna a győzelem.

  Az idő tájt a veronaiak (újoncként) kiválóan szerepeltek a Serie A-ban, tíz forduló után az AS Roma és a Juventus FC mögött a harmadik helyen álltak a tabellán, menet közben már a bajnoki címvédő torinóiakat is legyőzték. Osvaldo Bagnoli csapatában (amely 1985-ben olasz bajnokságot nyert) több ismert labdarúgó is szerepelt akkoriban: Domenico Penzo (a másodosztályban házi gólkirály volt, a szezon végén elvitte a Juve; nem csoda, hiszen az élvonalban 15 találattal ezüstcipős lett), a lengyel Wladyslaw Zmuda, a brazil José Dirceu és a Juventustól megszerzett Pietro Fanna.

  Azon a novemberi napon azonban mindez kevés volt a Vasas ellen, az angyalföldiek Kiss László góljával 1-0-ra nyertek, így a tabella élére ugrottak, a csehszlovák Zilinával azonos pontszámmal. Azért ajánlottam figyelmükbe ennek a mérkőzésnek az évfordulóját, mert ennek a sorozatnak a végén született meg mind a mai napig a magyar labdarúgás történetének utolsó nemzetközi kupasikere, ugyanis a Vasas elhódította a KK-t.

  Dévényi Zoltán


  www.origo.hu/sport/focivilag/200411241982.html
   
 2. avatar: fgymat
  2011.09.14, 20:01
  A mérkőzés Budapesten volt, a stadion nem ismert. A hellastory.net szerint a gólt Komjáti szerezte.