magyarfutball.hu

Szombathelyi Haladás VSE - NK Osijek 4 : 2 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Közép-európai kupa (Mitropa kupa) 1981-82
játékvezető : Brummeier Horst (Ausztria)
nézőszámok:
 1. Népsport: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: pancso
  2021.09.07, 10:11 (szerk.: 2021.09.07, 10:12)
  Már az NK Osijek elleni, és az azt közvetlenül követő Ferencváros elleni mérkőzésre is új szettet szállított az Adidas a Haladásnak. A hófehér sportszár és hófehér nadrág mellé olyan mez érkezett, aminek a kezei pirosak, és a mezen lévő Haladás felirat is piros betűkkel van rajta
  - monta Hegedüs Péter, a Szombathelyi Haladás legendás kapusa.

  Ezek a mondatok természetesen nem a mostani időszakra vonatkoznak, hanem 1981-re. Az NB II Nyugati-csoportját megnyerő Haladás indulhatott a Közép-Európai Kupában, azonban előtte ehhez egy osztályozó-mérkőzést kellett vívni a Szeged ellen. Ez sikerült, hiszen 3–0-ra nyertek a zöld-fehérek.

  Aztán eljött 1981 október közepe, a Haladás pedig átvette az új mezt, amit a mezszállító Adidas küldött. Remek anyag, jó szabás, csak az a fránya színösszeállítás nem jött össze... ne feledjük, 1981-et írtunk, akkoriban nem volt olyan egyszerű ez, mint manapság. Nemhogy internet meg mobiltelefon, még vezetékes telefon sem volt mindenütt, így a klub részéről a reklamáció elmaradt, a szerelést pedig használták Nagy Józsefék. Az NK Osijek elleni találkozón 4–2-re sikerült nyerni, aztán jött a Ferencváros elleni bajnoki, ahol a budapestiek tudtak 2–1-re diadalmaskodni.

  forrás: https://haladasfc.nyugat.hu/cikk/haladas_feher_piros