magyarfutball.hu

Szombathelyi Haladás VSE - Vasas SC 1 : 3* 15:30 * félbeszakadt

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2021.02.12, 18:43
    Az MLSZ fegyelmi bizottsága az április 3-án félbeszakadt Vasas—Haladás VSE NB I-es labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban a következő határozatot hozta:
    A fegyelmi bizottság alkalmazta az OTSH 6/1973. fegyelmi szabályzatának 1., valamint 4. paragrafusát, a továbbiakban alkalmazta az MLSZ 1973/74. évi labdarúgóbajnokságra vonatkozó versenykiírását.
    1. A mérkőzést a pályán elért 3:l-es eredménnyel igazolja a Vasas javára.
    2. A bizottság kötelezi a Szombathelyi Haladás VSE-t, hogy a soron következő két otthoni mérkőzését zárt kapuk mögött rendezze meg. A mérkőzések alkalmával a pályán 20 rendező és a Haladás részéről igényelt karhatalmon kívül 60 fő tartózkodhat, az ellenfél részéről pedig legfeljebb 50 fő, amelyről az ellenfél vezetőségét értesíteni tartozik.
    3. A Haladás VSE hatósági úton köteles gondoskodni a pálya környékének rendjéről, a vendégcsapat és a játékvezetők zavartalan távozásának biztosításáról.
    4. A Haladás VSE a tavaszi idényben a saját rendezésében sorra kerülő mérkőzésekre saját költségére köteles MLSZ- ellenőrt kérni.
    5. Kötelezi a Haladás VSE-t a fegyelmi bizottság arra, hogy megfelelő propagandaanyagot készítsen a szurkolók részére arra az időpontra, amikor az első hazai nyilvános mérkőzését rendezi. A propagandaanyagban feltétlenül térjen ki arra, hogy miért kellett két mérkőzését zárt kapuk mögött lejátszani. A fentiek végrehajtásához többször vegyék igénybe hangosbemondó berendezésüket.
    6. A fegyelmi bizottság a Haladás labdarúgó-szakosztályának vezetőségét figyelmeztetésben részesíti a történtek miatt és felhívja a figyelmét, hogy a rendezésnél nagyobb körültekintéssel járjon el, mert ismétlődés esetén súlyosabb határozatot fog hozni. A fegyelmi bizottság javasolja az MLSZ elnökségének, hogy a sport- egyesület ügyvezető elnöke és a labdarúgó-szakosztály vezetője ellen indítson fegyelmi eljárást.
    Indoklás: a fegyelmi bizottság határozatának meghozatalánál figyelembe vette a játékvezetői jelentést, a játékvezetőellenőri jelentést, az MLSZ által kiküldött szövetségi ellenőr jelentését, a Vasas beadványát, valamint a meghallgatott személyek jegyzőkönyvben rögzített közléseit.
    A bizottság megállapította, hogy a találkozó második félidejének 12. percében a néző- közönség soraiból egy kemény cukorrúddal fejbe dobták a mérkőzés egyik partjelzőjét. A tárgyi bizonyítékot Hévízi játékvezető a bizottság rendelkezésére bocsátotta. A fentiek miatt a vonatkozó előírások értelmében a játékvezető félbeszakította a mérkőzést és befejezettnek nyilvánította. A történtek után a Haladás rendezősége nem lett úrrá a helyzeten, s ezt a tényt a Vasas beadványa is alátámasztja. A játékvezetők távozását csak a rendőri készültség tudta biztosítani. Mindezek alapján a fegyelmi bizottság megállapította a rendező sportegyesület felelősségét.
    A határozat az MLSZ ügyvezető elnökségénél nyolc napon belül megfellebbezhető, de a határozat végrehajtását illetően ez nem bír halasztó hatállyal.


    Népsport
    1974.04.11
     
  2. avatar: fgymat
    2021.02.12, 18:38
    Az. 55. percben gyors ellentámadást vezetett a Vasas. Váradi futott el a balösszekötő helyén, a lesgyanús helyzetben álló Müllerhez továbbította a labdát. A szélső először Szarkába lőtt, majd a kipattanó labdát kézzel maga elé téve, másodszorra a kapu közepébe helyezett. A játékvezető középre mutatott.
    3:1
    A gól után tüntetett a hazai közönség, Jaczina partjelző Hévízit magához kérette. Rövid tanácskozás után az 57. percben a játékvezető lefújta a mérkőzést, mert a partjelző azt jelentette, hogy kővel megdobták.


    Népsport
    1974.04.04
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2015.02.11, 14:46
    A mérkőzés az 57. percben félbeszakadt a partjelző megdobása miatt, az MLSZ a pályán elért eredményt igazolta.