magyarfutball.hu

Budapesti Honvéd SE - Athletic Club de Bilbao 3 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Bajnokok Európai Kupája, Nyolcaddöntő
helyszín : Brüsszel, Stade du Heysel
játékvezető : Alsteen Albert (Belgium)
nézőszámok:
  1. Wikipédia: 30.000
  2. BEK-KRÓNIKA: 50.000
  3. honvedfc.hu: 50.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.01.30, 18:28
    Faragó Lajos: Brüsszelben BEK meccsen a Bilbao ellen szemen rúgtak sárral. Pedig már majdnem felbillent a pálya, majdnem megnyertük a meccset! Akkor úszott el a mérkőzés, amíg én kint voltam és ápoltak. Czibor beállt 1-1-nél, hogy ő majd véd. Addig nekem az öltözőben, kimosták a szemem, mentőt hívtak. Szóval, vittek a mentők hordágyon, de én meg leugrottam, jelentkeztem a bírónál, hogy visszaállok. Félszemmel védtem, mert a másikat leragasztottak. Kb. 12-15 percig voltam távol, de addig két gólt kaptunk. A spanyolok ezután már kibekkelték a hátralévő időt.

    - Itthon az a hír járta, hogy szándékosan estek ki a BEK-ből, a dél-amerikai túra miatt.

    - Ez csak pletyka. Minden eredmény után, ami megszületik, lehetne pletykálni. Már korábban két nyáron is készültünk dél-Amerikába, de az OTSH mindig lefújta. Mi eldöntöttük, hogy végre rendben vannak a papírok, megyünk. Nem érdekelt, hogy otthon mit mondanak.

    http://www.honvedfc.hu/hirek/8282
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2013.11.28, 18:00
    Igaz, hogy '57-es,de dátumban elég közeli a két időpont:
    kép
    forrás:
    http://www.flickr.com/photos/manchesterunitedman1/3356429098/sizes/l/in/set-72157616756074786/
     
  3. avatar: Giovanni
    2012.04.03, 15:38
    A Bilbao csapatképe

    kép

    forrás egy megszűnt orosz fórum
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2009.05.27, 16:31
    programfüzet:
    kép
     
  5. avatar: fgymat
    2009.05.01, 08:27
    Továbbjutott az Athletic Bilbao, 6-5-ös összesítéssel.
     
  6. avatar: fgymat
    2009.05.01, 08:26
    A hátrány ellenére bizakodva várták a budapesti visszavágót Kalmár Jenő tanitványai, ám a történelem közbeszólt: 1956 októberében Budapesten kitört a forradalom, így a Bp. Honvéd SE a második mérkőzést Brüsszelben volt kénytelen lejátszani. A szerencse is elpártolt a piros-fehér együttestől, ugyanis az 58. percben faragó kapus megsérült – Czibor állt a helyére -, s csak a 71. percben állt vissza a kapuba. A spanyol csapat kihasználta az emberelőnyt, s két gólt rúgva eldöntötte a továbbjutás sorsát. A korabeli sajtó a budapesti események miatt szűkre szabottan tájékoztatta a közvéleményt a mérkőzésről. Szerencsére Sebes Gusztáv, a volt szövetségi kapitány a helyszínen látta a találkozót, s az Örömök és csalódások című könyvében megörökítette Európa egyik legjobb klubcsapatának kiesését a Bajnokcsapatok Európa-kupájából: "Az eredmény ezúttal is elég különleges módon alakult ki. A 62. percben Faragó megsérült, helyére Czibor állt. Hat perccel később ment a kapura az első komoly lövés, amit Czibor – mintha elfeledkezett volna arról, hogy ő most kapus – fejjel akart visszaküldeni a mezőnybe. De a spanyol balszélső elé küldte, aki három méterről lőtte a kapuba persze védhetetlenül. Három perccel később a magyar ’pótkapus’ ahelyett, hogy felvette volna a kapuvonal elé került labdát, lestoppolta, majd cselezgetni kezdett vele, de Meredio elszedte tőle, és a kapuba sétált vele. Máris 1:3 volt az eredmény… Bosszantott a dolog, odaszóltam a Honvéd edzőjének, Kalmár Jenőnek, hogy küldje vissza Faragót, és Czibort kergesse ki a kapuból. Egy perc sem telt el, és máris Faragó állt a kapuban, a Honvéd-csatársor pedig rohamozni kezdett. Szinte szünet nélkül ostromolták a Bilbao hálóját és a 82. percben Puskás Kocsis fejére tette a labdát, utána felállhattak újrakezdésre, majd néhány perccel később Czibor kígyózott végig a pályán, és a tizenhatos vonalén, fejmagasságban küldte be a labdát Puskáshoz, aki a hálóba csúsztatta az egyenlítő gólt. A 35 000 ázott néző többsége már a kijáratok felé indult, csak a váratlan Honvéd-ostrom láttán állt meg útközben, most szinte egy emberként kezdte biztatni az ördöngös magyarokat, gyerünk csak, hiszen még meg is lehet nyerni a mérkőzést… De nem akarták megnyerni, az utolsó percekben már csak technikai bravúrok sorozatával kápráztatták el a szurkolókat és az ellenfél játékosait. Utóbb hallottam, hogy a játékosok egy része attól tartott, ha továbbjutnak az EK-ban, nem mehetnek el a dél-amerikai túrára, amit persze fontosabbnak tartottak”.


    forrás:
    BEK-KRÓNIKA