magyarfutball.hu

Újpest FC - Beogradski SK 7 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2014.04.22, 17:52 (szerk.: 2016.04.22, 14:32)
    MTI: A jugoszláv csapat heves iramban kezdett, s Glisovic magas beadásával már az első percben veszélyeztetett. Az Ujpest veszélyes ellentámadásokkal felelt, s a 4. percben Ádám gyenge lövése került kapu mellé. Az 5. percben a jugoszlávok támadtak, Zecovits beadását azonban Vujadinovic kapu mellé fejelte. A 10. percben Kocsis beadását Ádám kapu mellé rúgta. A 12. percben nagy gólhelyzete volt a magyar csapatnak, Kocsis beadását Ádám közelről azonban újból elhibázta. A 14. percben Zsengellér átadta a labdát Kállainak, aki 8 méterről kapusba rúgta. Eredménytelen sarokrúgás után a 18. percben Kocsis-Zsengellér összjátéka az utóbbi lövésével ért véget. A 19. percben a magyar kapusnak kellett fogni Matosic, majd pedig Glisovic lövését. A 22. percben Baráth Zoltánnak, az MLSZ volt elnökének emlékére a játék 1 percig szünetelt. A 25. percben Matosic hosszú lövése jutott kapu mellé. A 26. percben Ádám sarokrúgásából Kállai kapufát fejelt.A 29. percben Matosic 18 méteres szabadrúgása kerülte el a kaput. A 31. percben megszerezték a jugoszlávok a vezetést: Matosic lövése Futó lábán irányt változtatott és a kapufáról a hálóba pattant: 0:1. A 33. percben Bosovic kapu mellé fejelte a labdát. Az Ujpest erősítette az iramot. A 37. percben Zsengellér két emberen keresztül verekedte magát, de lövése célt tévesztett. A 42. percben Balogh 20 méteres lövését fogta a kapus. A 44. percben esett az Ujpest egyenlítő gólja: Balogh-Zsengellér-Vincze volt a labda útja, s utóbbi lövésével szemben a jugoszláv kapus tehetetlen volt: 1:1. Kállai fejesével ért véget a félidő.
    Szünet után a magyar együttes közönségének lelkes biztatására rögtön támadólag lépett föl és némi fölénybe került. Az 5. percben szép támadás futott végig a pályán: a labda Balogh-Vincze-Zsengellér-Ádám összjátékából újfent Zsengellérhez jutott, aki az ívelt beadást a hálóba továbbította: 2:1. Az Ujpest folytatta támadásait. A bíró a jugoszlávok egyik lesállását elnézte, s ezért a közönség tüntetett ellene. A 16. percben Zsengellér a kifutó kapus mellett gólt rúgott: 3:1. Az Ujpest ezzel kiegyenlítette a Beogradski előnyét, s ekkor erős küzdelem indult meg a továbbjutást jelentő gólért. A 18. percben Vincze fejesét a kapufa mentette. Ádámot a 27. percben a kapu előtt felvágták, a bíró 11-es helyett sarokrúgást ítélt, melyet a jugoszláv védelem ugyan elhárított, de az ide-oda pattogó labda végül is a kapunak háttal álló Zsengellérhez jutott, akinek csavaros lövése a hálóba jutott: 4:1. A jugoszlávok ekkor sem adták meg magukat. A játék durva lett, Kocsist, majd Kállait az erélyesen játszó jugoszláv védőjátékosok leterítették. A 35. percben Vincze lőtt gólt: 5:1. A 37. percben a bíró Stojiljkovicot és Ádámot kölcsönös bántalmazásért kiállította. A 38. percben az Ujpest sarokrúgást ért el: Kállai Zsengellérhez továbbította a labdát, aki megismételte előbbi bravúrját: 6:1. A 43. percben a pompás formában lévő Zsengellér beállította a végeredményt: 7:1.
    Az Ujpest FC győzelmével a Közép-európai Kupa döntőjébe került. Az ujpesti együttes az első félidőben sokat támadott, de játékába sok hiba csúszott, ami a nagy meleggel magyarázható. Szünet után az Ujpest nagy lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe, s hatalmas gólarányú győzelme a mutatott játék alapján teljes mértékben megérdemelt. A jugoszláv együttes gyors, modern futballt játszott és sokszor zavarba hozta, különösen az első félidőben az ujpesti védelmet. A csapat legjobb embere a többszörös válogatott Matosic volt. Az Ujpest a mai győzelmével, s 9:5-ös gólarányával a KK döntőjébe jutott.
     
  2. avatar: Giovanni
    2010.09.05, 17:54 (szerk.: 2015.08.21, 08:56)
    kép
    Győri Nemzeti Hírlap, 1939. július 16.
     
  3. avatar: fgymat
    2010.03.31, 15:00
    Továbbjutott az Újpest, 9-5-ös összesítéssel.