magyarfutball.hu

Magyarország - Csehszlovákia 8 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Európa-kupa 1936-38, hivatalos válogatott mérkőzés
204. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Bauwens Peco (Németország)
nézőszámok:
 1. fotbal.cz: 20.000
 2. huszadikszazad.hu: 25.000
 3. nso.hu: 27.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2008.12.31, 12:53
  A 4. Európa-kupa sorozat ötödik mérkőzése. Végre jó felkészülés!
  Előszőr 55-ös, azután 29-es, végül 16-os keret. Rendszeres taktikai megbeszélések az edzőkkel. Schaffer edzői felügyelete mellett erőnlétjavító edzések. A megszokottnál több edzőmérkőzés!
  Mégis majdnem hiába volt a sok-sok munka, mert kis híjján elmaradt a mérkőzés. Masaryk, Csehszlovákia első köztársasági elnökének halála miatt ugyanis szomszédunknál nemzeti gyászt rendeltek el és természetesen a labdarúgó mérkőzések is elmaradtak. Ezt a találkozót a kormány külön határozatban engedélyezte. A vendég csapat tagjai fekete szalagot viseltek a mérkőzés alatt és az ország lobogója is félárbócon lengett.

  Kifejezetten meleg, nyári időben kezdődött el a mérkőzés.
  Az első félidőben valami zavar volt érezhető a csapat játékában és különösen a csatársorban. Egy rövid ideig még vezettek is a vendégek.
  A szünetben azután helycsere volt a belső háromasban Cseh II. jobbra, Zsengellér balra került és Sárosi ment középre. Lőtt is 6 gólt a világ legjobb kapusának Planickának a hálójába. De nem csak Ő, sőt nem csak a csatársor, hanem az egész csapat feljavult. Vegyük sorra az eseményeket.
  51. perc:Cseh II. még a térfelünkön bedobásból kapta a labdát és Sárosi-nak továbbított, aki a felező vonal környékén passzolta Zsengellér-nek, miközben előre húzódott és a visszakapott labdát a 16-osról futtából, félmagasan bombázta a kapu bal oldalába.
  60. perc:Most Sas-tól kap labdát Sárosi és ismét a csehszlovák kapuban a labda.
  62. perc:A kiugratást Cseh II. adja és Sárosi újra beveszi Plánicka kapuját.
  65. perc:Hogy ne legyen annyira egyhangú a tudósítás a vendégek is lőnek egy gólt.
  77. perc:Zsengellér adja a labdát, Sárosi fordulásból 18 méterről laposan lő a bal alsó sarokba.
  80. perc: Sárosi a Sas-tól kapott labdával szökteti Kemény-t, aki szinte a kapufától gurítja vissza neki és bent az újabb gól.
  85. perc:Sas beadását Sárosi mellre veszi és az ötösről a bal felső sarokba vágja.
  Sárosi-t a mérkőzés után a pályára tóduló önfeledten ünneplő tömeg a vállára vette és körbe hordozta.

  Sárosi hét találatával a válogatott gólcsúcsot állította be! Az előzőt elég régen 1911. október 29-én Schlosser állította fel, aki hat gólt lőtt a Svájc elleni 9:0-ra végződött meccsen (32.mérkőzés). Külön megemlítendő, hogy a második félidőben 34 perc alatt "rámolt be" hatot és azok a találatok két mesterhármast alkotnak.
  A Cseh II.-Sárosi dr.-Zsengellér belső háromast ezután a mérkőzés után nevezték el "agytröszt"-nek.
  Ezután a mérkőzés után valóságos "félistenként" kezdték kezelni, pedig már hat éve rendszeresen játszott a válogatottban és jó teljesítménye sem volt meglepetés, de hiába a gólok azok mégiscsak gólok. Az egyik sport lapban a híres angolt Drake-t emlegették (az Arsenal csatára):"Ha Drake-nek ilyen technikája volna, Ő lehetne az angol Sárosi..." Ennél nagyobb elismerést nem is lehetett írni akkoriban.
  "Hallgassuk" még meg a legilletékesebb Plánicka véleményét is:"Borzasztó volt! Sohasem fogom elfelejteni! Többször kifutottam, védtem, jó néhány góltól mentettem meg a kapumat. Sárosival szemben azonban tehetetlennek bizonyultam. Figyeltem a labdát és Sárosi lábát. Hátvédjeink ott álltak mellette, én oda helyezkedtem, ahová Sárosi a helyzetéből rúghatta volna a labdát. Mérnöki pontossággal a másik sarokba lőtte a gólt."

  Nem egy gyenge csapatot győztünk le, hiszen december 01-én Csehszlovákia az angoloktól csak 5-4-re kapott ki.

  forrás:
  mafoci