magyarfutball.hu

Magyarország - Csehszlovákia 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
    2014.11.16, 16:01 (szerk.: 2014.11.16, 19:06)
    1935. szeptember 22-én a Hungária körúti MTK-stadion vendége volt a világbajnoki ezüstérmes csehszlovák válogatott. A két, bátran korabeli sztárcsapatnak nevezhető együttest több mint húszezer drukker várta, amikor...

    „...a csehszlovákok kissé elkésve megérkeznek a pályára, kiderül, hogy pontosan ugyanolyan színű, piros inget öltöttek magukra. Nosza, nagy kapkodás kezdődik a magyar öltözőben, mert tartalékul is piros inget hoztak ki. A Hungária szertárában sincs elkészített ing, csak egypár rongyos, csupán edzési célokra alkalmas.”

    A magyar szövetségi kapitány Dietz Károly dr. gyorsan „meglelte a megoldást” az izgalmas „itt a piros, hol a piros” játékban.

    „Felkérte a csehszlovákokat, hogy cseréljenek mezt. Miután azonban a csehszlovákok kifejtették, hogy Prága oly messze van, hogy ennek a kérésnek nem tudnak eleget tenni, mégis arra az elhatározásra jutottak, hogy a magyar csapat fog mezt cserélni. Hosszú hajsza kezdődött.”

    Az MLSZ emberei két taxit fogtak, és az egyiket megindították az Üllői út felé, a másikat pedig a szövetségbe, az idegenbeli mezekét. Az előbbi ért vissza hamarább, így...
    kép
    „Kirohantak a csehszlovákok, hamarosan utánuk a magyarok zöld-fehér Fradi-mezben, s kezdetét vette a mérkőzés. Megtörtént az az enyhén szólva különös eset, hogy a magyar nemzeti válogatott Európa Kupa-meccsen klubmezben állt fel. A közönség nem haragudott, sőt az állóhely így üdvözölte a csapatot: Hajrá Fradi!” – írják a két nappal későbbi visszapillantóban. A meccstudósítás a következőképpen írja le a különös képet.

    „Két perc múlva erős taps és újabb meglepetés: a bejáratban feltűnik a zöldfehércsíkos dressz. Az, hogy a magyar csapat ferencvárosi színekbe öltözködve jelenik meg a pályán, különösen a B) tribünön összegyülekezett Fradi-szurkolókra van frenetikus hatással.”

    A mez varázsa hamar lekopott, mert a beszámolók szerint a rendkívül gyenge játék miatt hamarosan forrongott a tömeg. A második félidőre pedig már megjött az MLSZ-be szalasztott taxi is.

    „A magyar öltözőben már várja a fiúkat a piros-fehér-zöld sávos fehér ing.”

    Szerencsére filmfelvétel is fennmaradt a mérkőzésről, melyen jól látható az első félidőben a csíkos Fradi-mez a magyar válogatotton, míg a fordulás után Markos Imre már a hagyományos idegenbeli szerelésben szerzi a találkozó egyetlen gólját. És már akkor is volt a lécről lepattanó, vitatott lövés – bár a korabeliek még nem kiáltottak (érthető okokból) videobíróért!

    www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/a-magyar-valogatott-meztortenete-2201521
     
  2. avatar: Zsorzsinju
    2010.03.24, 11:46
    Előtte: 1935.05.31 Oslo NORVÉGIA - Magyarország 2 : 0 (0 : 0)
    Ullevaal Stadion, 12800 néző, Vezette: Ragnar Backstrom (SWE)
    NORVÉGIA 104. hivatalos mérkőzése.
    http://www.eu-football.info/_match.php?id=15177
     
  3. avatar: fgymat
    2008.12.29, 21:11
    A 3. Európa-kupa sorozat hatodik mérkőzése.
    A magyar válogatott zöld-fehérben! Ilyen nem volt még! A Csehszlovák csapat ugyanolyan mezben érkezett mint a mi szerelésünk volt. Másik mezt kellett szerezni. A helyszín miatt kézen fekvőnek látszott az MTK szerelése, de azok nem voltak tiszták, így végül a Fradi pályáról hoztak mezt taxival. A szurkolók nem vették zokon a furcsa színű válogatottat, de a tréfásabbak "Hajrá Fradi!" kiálltásokkal bíztatták a csapatot. A második félidőre azután sikerült keríteni egy nemzeti színű csíkokkal ellátott fehér mezt és így már a játékosokon látszott, hogy nem klub találkozó zajlik a pályán.

    A mérkőzésen a fent említetteket leszámítva semmi érdekes nem történt. Sima, kiegyenlített mérkőzés volt, de azzal az egy góllal azért jobbak voltunk, így igazságos eredmény született.

    Érdekesség, hogy a csehszlovákok egyik játékosa Kalocsay később magyar válogatott is volt.


    forrás:
    mafoci