magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Nemzeti SC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.27, 22:10
    Ferencváros—Nemzeti 2:2 (1:0)
    A Ferencvárosnak kezében volt a meccs, de csatársora elfelejtette a góllövés tudományát
    Góllövő: Toldi, Turay, Török (11-esből), Odry
    Millenáris. Bíró: Kann, 8000 néző.
    Ferencváros: Angyal — Takács I., Papp — Laki, Sárosi, Lázár — Táncos, Toldi, Turay, Szedlacsik, Kohut.
    Nemzeti: Gallina — Flóra, Török — Hossó Búza, Belcsik — Odry, Vadas, Ormos, Bihámy, Kovács.
    Toldi vezeti az első támadást, szabálytalanul akasztják, a szabadrugás Toldi lesállásán hiúsul meg. A Nemzeti első támadásai taccsokban fulladnak el. A 3. percben Szedlacsikot faultolják, a szabadrugást Lázár veszélyesen íveli, de Toldi lökése miatt megítélt szabadrugás menti a Nemzeti kapuját. A bíró rengeteget fütyül. Az 5. percben Turay 25 méteres fölösleges lövése erősen eltéveszti a célt. Papp hendsze miatt megítélt szabadrugást Ormos 30 méterről küldi kapu mellé. A bíró apróbb hibái keltenek most izgalmat. Sárosi—Lázár könyvből kivett remek akciója lázba hozza a közönséget, de az előre adott labdát Toldi nem éri el. A Ferencváros nagy kedvvel játszik, a Nemzeti ritkán lendül támadásba, de nyomban szerelik. A 12. percben Szedlacsik tol vissza jó labdát Turaynak, akinek bombája kapu fölé süvít. A nap most kisüt, ez is a Ferencváros ellen van, akárcsak a szél. A 13. percben Toldi beadását Turay beteszi a hálóba, de Toldi már a vonal mögül centerezett. Turay ártatlan karambolját a bíró lefújja. A 18. percben Sárosi—Toldi—Táncos—Toldi akcióból születik meg az első ferencvárosi korner.A Ferencváros jobbszárnya vezet támadást, Török sántít kissé utána. Sárosi remekül játszik. A tribünön mindenki ezzel fordul a szomszédjához:
    — Hej, ha ez a fiú lett volna Prágában centerhalf!
    A bíró beleavatkozik a taccsdobás odaítélésébe, de téved. A2 4. percben Turay Sárosi labdájával jól kiugrik, nagyon meleg a helyzet a 16-oson belül, Török nagyon energikusan szorongatja Turayt, akit Flórával közösen olyan keményen vesz ollóba, hogy a center hatalmasat bukik.
    11-es,
    amelynek Papp áll neki, hogy élesen a felső kapufa felső élére vágja. Onnan a magasba, majd kiperdül a labda.
    Most Kohut kap végre jó labdát, majdnm az ötös vonal sarkáról betolja, de Török lábán elakad a passz. A 29. percben Sárosi remekül előreadott labdáinak egyikét íveli Toldi elé. A labda Török mögött esik le és a kiugró Toldi kapásból védhetetlenül lövi a hálóba. 1:0.
    Sárosi kiadásával Táncos elfut, kornert szerez. Ez rövid. Turay szabadrugása a sorfalról pattan le.
    Ezután megfordul a játék és a Nemzeti veszi át az irányítást. Egymásután két kornert rúg, amik eredménytelenek. A 34. percben Vadas tiszta helyzetben kapu fölé lő. Bihámy három labdát ront egymás után. A 39. percben Ormos jobbról jó labdát ad be, ami meleg helyzetet teremt, de Laki felszabadít. Most Angyalnak is kétszer kell beleavatkoznia a helyzetekbe. Csak a 43. percben vezet újra támadást a Fradi Turay és Kohut révén, de Török könnyen szerel. Vadas passza túlerős, Odry nem tudja elfogni. A félpályáról Takács I. jó szabadrugást irányít a kapu elé, Gallina kétszer is ment. Sárosi remek keresztlövéséből korner lesz, aminek rugásához azonban már nem futja az időből.
    Néhány téves ofszájd-ítélet vezeti be a II. félidőt. Egyébként fejetlen akciók tombolnak, a rossz passzok orgiákat ülnek mind a két oldalon. A Nemzeti kornerhez jut. A 9. percben
    Táncos átvágott labdáját Kohut meglehetősen hátsó pozícióból centerezi előre, Turay feje nyakból csak éppen hogy mozdul és betett homlokáról a labda az oldalsó kapuléc mellett vágódik védhetetlenül a hálóba. Ritka szép gól volt! 2:0.
    Kohut beadása a kapu fölött csúszik autra. Török egy pillanatra meginog, Táncos éles beadását Gallina csak nyaktörő mutatvánnyal tudja ártalmatlanná tenni. Turay bombája kapu fölé kerül. A 14. percben Turayt alaposan fellökik az ötösön, a bírói síp néma marad, röviddel azután újra bukik, de ez már csinált dolog. A bíró most faultért szabadrúgást ítél a Ferencváros javára, Laki már nekiáll a labdának, de a bíró a Ferencváros térfelébe fut. Csak figyelmeztetésre veszi észre tévedését és megy át a Nemzeti oldalára. A 16. percben Szedlacsik csíp el jó labdát a kapu közelében, a két Nemzeti-bekk izgalmában leteríti.
    11-es,
    amit a változatosság kedvéért most Táncos küld jóval a kapu felé. A Nemzeti bezzeg jobban kihasználja a 18. percben kínálkozó alkalmat, amikor
    a kitörő Kovácsot Papp csak kézzel tudja lerántani. Ezt a 11-est Török félmagasan helyezi a hálóba. 2:1.
    Most a Ferencváros van állandóan támadásban, de egyetlen akciója sem sikerül. A Nemzetinél Ormos és a hirtelen feltűnő kis Kovács vitézkedik elől nagyszerűen. A Ferencváros közben két kornert rúg, a másodikból Szedlacsik öt lépésről kapu fölé rúgja a labdát. Két veszélyes Nemzeti-támadás után ujra hóförgeteg süvít végig a pályán. A 33. percben Odry támadásából korner lesz, amit a 34. percben Ormos jobbról pompásan irányít. A jól helyezkedő Odry fejéről a hálóba pattan a labda. 2:2.
    A Nemzeti most Odryt bevonja második centerhalfnak, ami igen jó intézkedésnek bizonyul. Most a Ferencváros kétségbeesetten támad.
    a Nemzeti persze húzza az időt, a labda többet van künn, mint a pályán. A 43. percben a Ferencváros jobbszárnya vezet támadást, Török haza akar adni Gallinának, aki közben kifut a kapuból. A labdát Szedlacsik csípi el, aki balra továbbítja a labdát. A labda a kapura tart, az eddig passzív ofszájdon álló Kohut azonban rárohan és a vonalról még jobban besegíti a labdát a hálóba. A bíró fütyül és lesállást ítél. A Ferencváros játékosai protestálnak, de hiába. A közönség idegei sem bírják az ilyen megpróbáltatást és a hangulat pillanatok alatt izzóvá válik. A Ferencváros mindent beleadna már a játékba, de a fekete-fehér védelem most már szilárd és rövidesen utolsót fúj a bíró.

    Nemzeti Sport, 1931. március 30.