magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Pécs-Baranya FC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.07, 15:58
    Ferencváros—Pécs-Baranya 2:2(1:1)
    Izgalmas finis után három perccel az befejezés előtt birt csak kiegyenlíteni az elejét könnyen vevő Ferencváros
    Góllövő: Táncos, Veder, Kautzky, Toldi
    Üllői út, 4000 néző. Bíró: Antalics.
    Ferencváros: Angyal — Takács I., Hunyadi — Lyka, Bukovai, Óbecsei — Táncos, Takács II, Turay, Toldi, Kohut.
    Pécs-Baranya:Szulik — Iványi, Krebsz — Palkó, Halas, Foór — Kovács, Kautzky, Veder, Tritz, Szabó.
    A játékot a Ferencváros kezdi, de az első támadást a pécsiek vezetik. Viszont az első ferencvárosi akcióból Turay közeli fejesét az őrizetlen maradt kapu torkában csak szerencsével tudta megakasztani Iványi. A ferencvárosi roham folytatás nélkül marad egy ideig. Pécs-Baranya korántsem hajlandó átengedni a teret nagynevű ellenfelének. Kornerrel lepi meg a Ferencvárost, majd Tritz ereszt nagy lövést Angyal kapuja mellé, sőt a kavarodásban még hendszet is reklamálnak a pécsiek Lykánál. Mégis biztató a kezdet a ferencvárosiakra nézve.
    A 6. percben Turay szép passzal futtatja Kohutot, a szélső emberről perdülő beadására egyszerre fut rá Takács II. és Szulik, de egyik sem bír hozzányúlni, így a labda tovább fut jobbra, ahol Foór előtt a fürge Táncos éri el s úgy teszi az üres kapuba, ahogy elő van írva. (1:0).
    A Ferencváros mintha belemelegedne kissé a gól után. A 9. percben kornert ér el s Toldi szinte a kapuvonalon állva fejel Táncos jó beadása mellé. A Ferencváros jobbszárnya szép dolgokat csinál, de nincs látszat, mert a Pécs-Baranya rajta van minden labdán és igyekszik minden labdát meg is játszani.
    A 13. percben Kovácsot a nagy Takács csak kornerre bírja szerelni. Kovács beadása kissé hátramegy, de Tritz így is remek lövéssel csavarja kapásból a kapura, a labda a kapu bal felső sarkáról vágódik le a 6-oson álló Veder elé, aki nyugodtan bevágja a sarokba. (1:1).
    A gólra a Ferencváros erősít kissé, de csak percekre. A Pécs-Baranya ki tudja erőszakolni a nyílt játékot, Toldi sántikálva kiáll s öt percig pauzál. Tritz bombája emberbe akad. Bukovai Táncost indítja el mintaszerűen, a kis szélső pontosan ad be Kohutnak, aki a 6-oson oxforddal próbálkozik, de nem esete. Ferencváros-rohamok közben Turayba talpalnak. Kicsit sántít, de nem sokáig. A játék teljesen kiegyenlített. Pécs-Baranya is játszik. A 25. percben Toldi nagyszerű labdát tálal Takács II.-nek, de a gólzsák lövése pont Szuliknak megy. Tritz válaszol erre, mégpedig úgy, hogy a 25 méteres bombát Angyal csak erősen nyújtózkodva tudja kikaparni kapuja jobb felső sarkából és csak kornerre. A Ferencváros ostromol, de nem elég határozottan, viszont a Pécs-Baranyának is van ereje támadásra . Kovácsot alig bírják szerelni Hunyadiék. Turay lövése a 37. p.-ben kornert hoz, ebből Kohut fejel, de puhán. Szabó, a pécsi balszélső sántikálva kiáll pár percre. A pécsiek visszaszorulnak, de a védelmük jól bírja a ki-kihagyó ferencvárosi csatársor nyomását. A 42. percben Foór miatt korner s ez eredménnyel kecsegtet, mert Szulik mellényúl s Toldi lőhet, de embert talál éppúgy, mint rögtön utána Turay és Bukovai is. Óbecsei is lő, fölé, közben hendszet reklamálnak a ferencvárosiak. A 44. percben Pécs ér el kornert, de rontja is.
    A Ferencvárosnak nem megy a játék, de nem is ambicionálja úgy, ahogy illenék. Az utolsó percben az egyedül igazán lendületes ember, Táncos megint remekül elmegy, Szulik megint a labda mellé dobja magát, de Takács lövése most Krebszben akad meg.
    Most Baranya kezd, de a Ferencváros élénkebb iramban játszik. Toldi és Turay lövése azonban nem jelent komoly veszélyt. Vedernek megrándul a lába, kis masszázst kap a pályán s azután bicegve bár, de tovább játszik. A kis Takács emberbe lő, a lepattanó labdát Turay a 16-osról csodás lövéssel küldi sarokra, de a kapufa ment. Közben a center lábszárába beletalpaltak. Még sziszeg a ferencvárosi drukkerhad az elmaradt gól miatt, amikor a 4. percben a pécsi balszárny lendül előre.
    Nem látszik a dolog veszélyesnek, mert a nagy Takács elveszi Tritztől a labdát s haza adja, helyesebben haza akarja adni, ám most okoz bajt az erős meccsek hiánya. Rosszul találja a labdát, amely nem Angyalnak tart, hanem a 16-oson végig a pécsi jobboldal felé, ahol is Kautzky szabadon futhat a jó „passzra”, talán még vezethetné is, de ő bízik magában s haladéktalanul lő s ritkán találnak el úgy labdát, mint ahogy Kautzky eltalálta. Angyal hiába dobta már magát a félmagasan pontosan kapufa mellé süvítő lövés után. (1:2).
    A Ferencváros most mintha összeszedné magát. Turay egyedül tör kapura s húszméteres hatalmas lövése Szulik felnyujtott kezéről pattan a lécre s onnan kornerre. A ferencvárosi nyomás most erős, de Pécs-Baranya összekötőit is hátra vonja a védelembe. A 10. percben ferencvárosi korner közben Turay faultot vét. A Ferencváros támad, de a lendülete még mindig nem az igazi. Tánczos és Takács II. remek akcióját Szulik közbevetődve sem bírja megakasztani s Tánczos lövése a kapufáról gurul a kapu mögé. Most hevesebb lesz az ostrom. Takács II. jó lövését szép elvetéssel tartja. Szulik, azután megint Takács lövi Turay fejespasszát s a pécsi kapus most egyenesen bravúros. Szulik öklöz, Kohut elő! Turay lő — megint Szuliknak. Turay holtbiztos gólnak látszó lövése emberbe akad.
    A Pécs-Baranya is előrelendül, Angyalnak kifutva lábbal kell mentenie. A Ferencvárosban csak Táncos küzd igazán. Még lök is, mert csak úgy bírja Tritzet szerelni, kis szünet is van, míg Tritz lábra áll. Krebsz felvágja Táncost, a játék tovább megy és a bíró csak a középen állítja meg a játékot. Körülbelül egy percig áll itt a játék. A 27. percben a pécsiek kornerét Kovács mögé rúgja, utána Angyal fogja Kovács lövését. Most végre komolyan megnyomja az iramot a Ferencváros. A 29. percben Takács II. lövése kornert hoz, de Szulik védi, Turay fejjel megy a kapusba, a bíró fúj, a közönség tüntet. A labda most csak elvétve kerül át a ferencvárosi térfélbe, de a csatársor még mindig késik. A 32. percben végre jól száll a Takács-lövés a léc mellé jobboldali akció végén, de Szulikkal most nem lehet bírni. A következő percben Tolditól Turay fején át száll a labda jobbra, Takács most kapásból lő a lécre. Ez már balszerencse. Most végre teljes gőzzel ostromol a Ferencváros, de a Baranyát is hevesen biztatják hívei a finisre. A Pécs-Baranya megfogadja a szót — és taccsra játszik. Takács szabadrúgása emberbe megy. Nagy az izgalom. Turay meszsziről fejel, azután összecsap Szulikkal, a labda kipattan a szabadon hagyott Kohut elé. A szélső teljesen szabad, még be is állítja s úgy vágja meg a kapufára!! A 40. percben a Ferencváros egymásután két kornert ér el, a másodikból nagy kavarodás lesz, amelynek a végén Óbecsei lő, Iványi beledobja magát a lövésbe, a ferencvárosiak hendszet és 11-est reklamálnak. A Ferencvárosnak mindkét pontja komoly veszélyben lévőnek látszik, amikor végre a 42. perc eredményt hoz. Nagy kavarodás közben Szulik rádobja magát Takács lábára, de a csatár kirúgja a labdát a kapus kezéből, betolja középre, ahol Toldinak jól jön és bevágja. (2:2).
    Az utolsó percek még izgalmasabbak. Még Szulik is taccsra rúg. Az utolsó percben Táncos centerez, Szulik és Turay ugrik a magas labdáért, Turay fejel, amikor megszólal a bíró sípja. Az üres kapu előtt az egyik bekk tartja fel kézzel a labdát, de most már szabad. Egy másodperccel előbb szabályos 11-es lett volna. Hát ez már igazán balszerencse.

    Nemzeti Sport, 1929. november 25.