magyarfutball.hu

Bástya FC - Ferencvárosi FC 0 : 6 17:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.01.27, 18:54
    Ferencváros—Bástya 6:0 (5:0)

    Ferencváros: Amsel — Takács I., Papp — Lyka, Bukovi, Obitz— Rázsó, Takács II., Turay, Toldi, Kohut. Bástya: Beneda — Weiglhoffer, Korányi— Wahl, Tóth, Simóka —Varga, Korony, Possák, Schwarz, Ábrahám.

    Már az 5. percben megkezdődik a ferencvárosi gólsorozat. A pontos passzok lábról-lábra mennek s Korányi hendszet vét, a szabadrúgást Lyka a tisztán álló Kohuthoz íveli, akinek bombalövése a hálóba jut. 1:0.
    A 11. percben a Takács II. megszalad Bukovi passzával és élesen lő. Beneda kővémeredve néz a labda után. 2:0.
    Alig kezdik újra a játékot, Turay kapura lő, Beneda fogja és kirúgja a labdát, melyet azonban ismét Turay csíp el és most már védhetetlenül lő kapura. 3:0.
    A Bástyát láthatóan lesújtja a három gól, de azért támad. Varga beadását Schwarcz kapura fejeli, de Amsel a helyén van. Folytatódnak a ferencvárosi támadások, melyek során Turay és Toldi olyan szerencsétlenül futnak össze a 16-os táján, hogy a center kénytelen öt percre kiállni. A 29. percben Bukovi Kohuthoz passzol, aki nagy irammal tör előre, bekanyarodik, lő, de még mielőtt a labda a hálóba jutna, Takács. II. berohan és még biztosabban helyezi el a negyedik gólt.
    A ferencvárosi fölény állandósul és a 32. percben Takács II. falsos labdáját Beneda csak kiütni tudja, a kis Takács megismétli a lövést és Beneda most már tehetetlenül néz a labda után. 5:0.
    A második félidő elején Wahl állandóan harmadik bekket játszik, a tehetetlen Possák kimegy a jobbszélre és Korony a center. A csatársor felforgatása ugyan eredménytelen marad, de a védekezési taktikának megvan az az eredménye, hogy a Ferencváros csak egy gólt tud rúgni. Állandó ferencvárosi fölény után a 88. percben Kohut beadását Beneda nem éri el és Takács II. közelről az üres kapuba gurítja a labdát. 6:0.
    A félidő végefelé a Bástya mégegyszer magához tér, legalább a tiszteletgólt szeretné megszerezni, de Possák, majd Varga jó helyzetben rontanak.
    Bíró: Krupitzer István.

    Sporthirlap, 1929. június 3.