magyarfutball.hu

Szegedi Bástya FC - Ferencvárosi FC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.02, 22:42
    Ferencváros—Bástya 2:1 (1:0)

    Ferencváros: Huber — Takáts I., Hungler II. — Fuhrmann, Bukovi, Berkessy — Tamási, Takáts II., Turay, Szedlacsek, Kohut. — Bástya: Baumgartner, — Emmerling, Weigelhoffer — Tóth, Horváth, Kronenberger, Varga, Vahl, Fröhlich, Schwarcz, Solti.

    Tízezer főnyi közönséget vonzott a Ferencváros játéka Szegeden.
    Hatalmas irammal kezdődik a mérkőzés. A 3. percben Kohut lefut, nagyszerűbeadását Takáts fölé vágja. Utána Solti rohan le, de lövése a kapu mellé kerül. Takáts labdáját Turay fejjel továbbítja kapura, de Baumgartner a helyén van. A 7. percben Turay remekül szökteti Kohutot, akinek bombája kapu fölé kerül. A 9. percben, a Bástya szép támadást vezet Huber kapuja ellen, Vahl passzát Varga visszacenterezi, és ugyancsak Vahl a kapufának küldi. Végül is Takáts tisztázza a helyzetet. A 10. percben nagy tumultus támad a Ferencváros kapuja előtt. Takáts felvágja Soltit, a közönség tizenegyest reklamál, de a bíró "továbbot" int. Most inkább a zöld-fehérek támadnak. Szedlacsek, Takáts összjátékát Weigelhoffer kornerre szereli. A 17. percben Szedlacsek passzával Turay lefut, kiadja Kohutnak, aki hatalmas bombalövéssel megszerzi a vezetést.
    Fröhlichet az utolsó pillanatban Takáts kornerre szereli, majd ugyancsak Fröhlichnek a fejese kapu fölé kerül. A 42. percben Takáts passzát Turay kapura irányítja, Baumgartner azonban — nehezen bár — de fogja.
    A szünet után a nagy hőség ellenére nagy irammal játszanak a csapatok. Már az első percekben gólt ér el a budapesti csapat. Takáts lövése Baumgartner kezei között kipattan, amit azután Turay behelyez.
    Rá egy perccel Schwarcz passzával
    Solti lefut, ideális beadását Vahl fejjel a hálóba továbbítja. Remek gól volt! (2:1).
    Az iram mindjobban fokozódik. A Bástya erősen küzd a kiegyenlítésért. Mindkét csapat csatársora sokat ront. A 35. percben nagy botrány kerekedik a pályán. Turay lövését Baumgartner fogja és amikor a mezőnybe akarja továbbítani, Takáts kirúgja a kezéből a labdát, miközben a kapus elesik. Ekkor a közönség beront a pályára, botok és öklök emelkednek a levegőbe és csak a lovasrendőrök csinálnak rendet. Utána már a felizgatott hangulatban rendes játék nem volt. A mérkőzés után egy néző inzultálta Bukovit, így végződött az ünnepélyesen indult meccs. — Bíró Sándor jól vezette a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1928. június 11.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.13, 21:05
    Szeged. 8000 néző. Bíró: Bíró Sándor.

    Ferencváros: Huber — Takács I., Hungler II. — Fuhrmann, Bukovi, Berkessy — Toldi, Takács II., Turay, Szedlacsek, Kohut.
    Bástya: Baumgartner — Weiglhoffer, Emmerling — Tóth, Horváth, Kronenberger — Varga, Wahl, Fröhlich, Schwarcz, Solti.

    0:1 Kohut (17 p.)
    0:2 Turay (46 p.)
    1:2 Wahl (47 p.)

    Ferencváros trénere: Tóth-Potya István
    Nemzeti Sport, 1928.06.11.