magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Hungária FC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.31, 23:11
    Hungária - Ferencváros 2:1 (1:1)

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider — Haar, Tritz, Konrád, Skvarek, Hirzer. — Ferencváros: Amsel — Takács, Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz - Rázsó, Takács, Turay, Szedlacsek, Kohut.

    A Hungária kezd,
    de a széltől támogatott Ferencváros jön előbb lendületbe. Takács II. majd Bukovi lövését a kapu mellé sodorja a szél. A kék-fehérek első támadását Hirzer vezeti, akit Takács I. feltart és máris szabadrúgás a Ferencváros ellen.
    A 7. percben Fuhrmann ügyes passzal szökteti Rázsót, akinek pontos beadását Fehér a rátámadó belső csatárok fölé ugorva, kiüti a mezőnybe. A következő percben Takács fejessel kiugratja Turayt, aki miközben Mandllal küzd, a feje fölött áthúzza a labdát, amely a kapu fölé jut.
    A 10. percben a Tritz faultjáért ítélt szabadrúgásból Hungler Kohuthoz továbbítja a labdát, a balszélső nehéz helyzetből beadja, Fehér szépen lehúzza, de a kiugrásnál nem néz körül. Takács beletalpal a labdába, amely Fehér mellett a kapuba pördül. (0:1).
    A gól után ismét Kohut rohamoz, beadása most is sikerül, a rosszul rástartoló Takács II. azonban kihagyja a jó helyzetet. A következő pillanatban már a Ferencváros térfelén a labda, amelyet Skvarek juttat a tisztán álló Hirzerhez, aki elhúz Takács I. mellett és csak a keresztező Hungler tudja szerelni. A szerelés azonban szabálytalan.
    Hirzer éles szabadrúgását Amsel elfogja, Skvarek és Konrád ráfutnak is a ferencvárosi kapus, miközben kirúgja a labdát, megrúgja Skvarekot. A bíró 11-est ítél, amelyből Hirzer biztos lövéssel szerzi meg a kiegyenlítő gólt (12. perc).
    Fehér kapuját Rázsó pontos beadása hozza veszélybe, a Hungária-kapus azonban biztosan húzza le a kapura ívelő labdát. A 20. percben a kék-fehér drukkereknek alapos okuk van a felháborodásra. A Konrád passzával kiugró Skyareket ugyanis Hungler a 16-oson belül fellöki, de a 11-es elmarad.
    A Hungáriát Konrád hozza frontba, jobbra átemelt labdáját Obitz a 16-oson belül kézzel érinti, a labda a tisztán startoló Haarhoz kerül, aki tétovázik, végre lő, de labdája elkanyarodik a kapu előtt. Most ismét Fehérnek van dolga, aki Takács II. hirtelen áthúzott labdáját csak kiboxolni tudja Turay elé, aki azonban elhibázza.
    Néhány szabadrúgás következik, azután Fehér ismét Takács II. váratlan lövését védi elvetődve. E sok eredménytelen akció közben mindössze nyolc perc telik el. A 9. percben azután váratlan dolog történik.
    Hirzer elhúz Fuhrmann mellett, átmegy Takács I.-en is, magasan ívelve bead, a labdát a szél a jobb sarok felé sodorja, Amsel felugrik érte, de a keze mögött a felső sarokba esik. (2:1.)
    A gólt újabb Hungária-attak követi, közben Takács II. összefut Kléberrel, összeesik és amíg a földön hever, Rázsó lejut a kapuhoz, de Kocsis faultolja. A bíró 11-est ítél és miközben ehhez felállanak, Takács II.-et kiviszik a pályáról.
    A 12. percben áll fel Turay a 11-eshez, Fehér középre helyezkedik, a ferencvárosi center lövése pontosan odamegy és a labda ki van védve.
    A Hungáriának szárnyakat ad a veszedelem elhárítása, viszont a Ferencvárost láthatóan deprimálja a balsiker. Kék-fehér offenzíva következik a két szárny váltakozó rohamaival. — Előbb Hirzer kap labdát, hátranyomja Skvareknek, aki a kapu mellé lő. Majd Haar ugrik el Hungler mellett, de beadását a belsők lekésik.
    A 17. percben beáll Takács II, és rögtön felélénkülnek a ferencvárosi támadások. Bukovi faképnél hagyja a lassú Konrádot, Rebró rosszul helyezkedik és Bukovi tisztára játssza Kohutot, aki lefut, de lövése a túloldalon a kapu mellé jut.
    A következő percben Rázsó oldalán folyik a csata, közben Rázsó és Schneider összefejelnek, mindketten megsérülnek, elhagyják a pályát és a kapu mögött gondozásba veszik őket. Közben egy Kohut-bombát Fehér szépen véd, ezzel egy időre vége a ferencvárosi nekilendülésnek és ismét ha Hungária következik.
    Hirzer passzát Konrád átengedi Tritznek, aki emberbe lövi a labdát, majd Konrád remek passzával Hirzer leszáguld, ám az elébe futó Amsel szereli és a kirúgott labdát Bukovi Tritz elől elhalássza, a lőni készülő Haar mgsérül, a pálya szélére viszik, de csakhamar visszatér és ugyanakkor a (24. percben) a bekötözött fejű Schneider és Rázsó is visszatérnek a pályára.
    A Konrád által túlelőre szöktetett Hirzert Hungler szereli, de már Kléber remek passzával lövéshez jut a balszélső, Amsel azonban elsőklasszis védését produkálva, pompás robinzonáddal fogja el a veszedelmes labdát.
    A Hungária most már határozott fölényben van, de akciói, nem sikerülnek. Hirzer korneréből Haar egy lépésről a kapu fölé lő, Skvareknek a 16-osról lőtt és a sarok felé tartó szabadrúgását Amsel bravurosan elfogja, Kléber szabadrúgását Konrád fejeli, de Amsel ismét biztosan keríti hatalmába a labdát.
    A Tritz faultja miatt megítélt szabadrúgásból mégegyszer felnyomul a Ferencváros, de ezzel vége is az izgalmas mérkőzésnek.
    Ivancsics Mihály a jogos tizenegyesek megítélésénél határozott volt, de viszont néhány 16-oson belül történt foult fölött szemet hunyt. Egyébként erős kézzel fogta a mérkőzést, s így sikerült neki a Hungária 11-ese nyomán kelt izzó hangulatot hidegvérű fellépésével lehűteni és a meccs nyugodt lefolyását biztosítani.

    Sporthirlap, 1928. május 14.