magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Bocskay FC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.18, 22:57
    Ferencváros—Bocskay 3:2 (0:1)

    Ferencváros Amsell — Takács I, Hungler II — Fuhrmann, Bukovi, Obitz— Rázsó, Takács II, Turay, Szedlacsek, Kohut. — Bocskai: Hübner — Fejér Dettrich — Varga, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Seiden, Semler, Mertin

    A játék
    elején nagy fölénnyel lép fel a Ferencváros, amelynek a mérsékelt képességű debreceni játékosok alig bírnak ellenállni. Tíz percig tart, hogy a Ferencváros erőlködés nélkül is könnyedén leszorítja a Bocskayt, ekkor Turaynak egy gyilkos bombája alsó kapufát ér, Rázsó szabadrúgása védőjátékosba fut, Turay elől pedig Dettrich csak nagy bravúrral ment kornerre, Lassankint azonban feléled a Bocskay, néhány formás támadásba fog. Markos egy kitűnő centere tiszta helyzetben éri Mertint, aki addig habozik míg Fuhrmann kornerre leszereli. Bukovi lövését Hübner kiejti, de a másik kapunál a szerencse segít, mert Mertin ezúttal nyolc lépésről az eléje futó Amsel kezébe emeli a labdát. Kohut nagyszerűen elmegy a védelemtől, a keresztező Fejér bravurosan szereli kornerre. Turay egyéni játékkal tör ki, lövése erősen a kapu fölé megy. Végre egy remek Turay passz, Takács II. teljesen tisztán áll, a kapus dermedten nézi, hogy a lövés hajszálnyira a kapu mellé fut. Most munkába lép Markos, két hatalmas erejű lövése keresztben süvít el, a másodikból korner lesz. A Ferencváros visszaszorul pillanatnyilag és és Turay a tizenhatoson faultol.
    A szabadrúgást Seiden átemeli, Mertin lő, Amsel a közelről lőtt labdát estében kiejti, Fuhrmann is elesik, mire a gazdátlan labdát Semler a sarokba helyezi. (0:1).
    Rázsó indít erre offenzívát, egyik szép centeréből Takács gólt is lő, de offszájdról indult. A Ferencváros frontban van, de gólhelyzet nem alakul ki. Rázsó kerül egyszer újra lövőhelyzetbe, a kapus kiejti a labdát, de idejében újra elfogja.
    Szünet után ismét a ferencvárosi jobbszárny lép fel támadólag, de Turay rosszul lő, a kapu mellé. Rázsó kornert szerez, de kapu mögé helyezi. Dettrich újra kornert vét, amit Varga nehezen ment. Percekig tartó ostrom közben Varga hendszet vét, amit a bíró nem lát, majd végre a 9. percben Bukovi ideális passzával Takács II. kitör és a hatos tájáról éles lapos lövéssel kiegyenlít. (1:1).
    A Bocskay nem adja meg magát, hanem felnyomolt Seiden lövését könnyen fogja Amsel. Majd Markos tör fel, eljut a hatosig, de a lövése nem sikerül. Most elég élénk a játék. Rázsó kornert rúg, ami a felső léc tetejéről vonal mögé esik. A Ferencváros folyton támad, de mindig elkövetkezik a hibás leadás, amit a védelem elfog. Közben Markos megint megszakítja a fölényt, centeréből Keviczky vadul védőjátékosba lő. Amott Fuhrmann 25 méteres erős lövése keresztben megy el. Turay szökik, Dettrich kornerre szereli. Felélénkülnek a Bocskay szélsők is, de lövésig nem jutnak. Mertin beadását Semler élesen lövi, Amsel véd. Mertin kornert hoz, ez eredménytelen. Visszanyomul a Ferencváros. Bukovi váratlan lövését nehezen védi Hübner. Kohut végre jó labdát kap, de csak kering a hatoson, nem tud lövésre igazodni, végül mellé lő. A 54. percben Turay nagy helyzetben luftol! Amott Mertin fut le, centerét Markos nehezen fogja el, de lő s a labda a felső kapufáról Keviczky elé pattan, aki csak egy gondolattal késik.
    A 35. percben Obitz labdájával Kohut kiszökik, amire Varga elakasztja a lábát, tizenegyes, ezt Turay védhetetlenül belövi. (2:1).
    Vince megsérti a bírót, aki kiállítja. Takács fejesét Hübner fogja,
    majd a 40. percben Rázsó elszökik és magas centerét Szedlacsek közelről befejeli. (3:1).
    A Bocskay még egyszer felnyomul, Amsel kifut Semler elé, de a csatár labdáját az üres kapuban még elcsípi Fuhrmann. A 44. percben Semler újra előre tör, Takács foultolja, de közben már Keviczky sarkos gólt lő. A bíró a foultért fúj,
    a szabadrúgáshoz Dettrich áll fel, aki a játékosok sorfala között is talál annyi rést, hogy pontosan odarúgja, ahol Keviczky labdája is hálót ért. (3:2).
    Amsel a lábak közt surranó lövést nem is látta.
    Bíró : Schlssler József.

    Sporthirlap, 1928. március 19.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.12, 09:16 (szerk.: 2018.12.12, 17:29)
    Üllői-út. 5000 néző. Bíró: Schissler.

    Ferencváros: Amsel — Takács I., Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Takács II., Turay, Szedlacsek, Kohut.
    Bocskay: Hübner - Fejér, Dettrich - Varga, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Seiden, Zemler, Mertin.

    0.1 Zemler (? p.)
    1:1 Takács II. (53 p.)
    2:1 Turay (11-esből)(80 p.)
    3:1 Szedlacsek (85 p.)
    3:2 Dettrich (89 p.)

    Nemzeti Sport, 1928.03.19.