magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Szegedi Bástya FC 5 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.21, 20:04
    A pompás formában játszó Ferencváros nagyobb gólarányú győzelmét Adit bravúros védése gátolta meg

    Ferencváros—Bástya 5:0 (3:0)

    Ferencváros: Amsel — Takács I, Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Takács II, Turay, Szedlacsek, Kohut. — Bástya: Acht — Emmerling, Weigelhoffer — Steiner, Wéber, Simóka — Ábrahám, Török, Höss, Wahl, Solty

    Bíró: Gerő Ferenc. -

    Váratlanul nagyszámú, több mint 15.000 főnyi közönséget vonzott a két csapat találkozása.
    A Ferencváros kezd és az első percekben vehemensen támadnak a zöld-fehérek, de veszélytelenül. A szegediek csak hat perc után jutnak Amsel kapuja elé, de Ábrahám jó helyzetben hibáz. Majd ismét Ábrahám intéz támadást, amit Takács kornerre szerel. Ebből Török kerül jó helyzetbe, de fölé lő.
    A következő perc meghozza a Ferencváros első gólját. Ferencváros első gólját. Szedlacsek remek keresztpaszszát Rázsó fejjel továbbítja, a beadásra Turay ráfut és Emmerling asszisztenciája mellett a kapuba viszi a labdát (1:0).
    A 17. percben Szegednek alkalma lenne kiegyenlíteni, de Török holtbiztos helyzetben hibáz. A 20-ik percben Bukovi szép lövését Acht nagy bravúrral kornerre tolja ki. A kornert Weigelhoffer ugyancsak kornerrel hárítja el. A 23. percben nagyszerű akciók után Kohut kapura lő, a jobbra átívelő labdát Takács a hálóba segíti (2:0).
    A Ferencváros halfsora most már úgy játszik, ahogy akar, a csapat fölénye egyre fokozódik,
    míg a Bástya csak a 28-ik percben kerül ismét jó helyzetbe: Höss 20 méterről hajszálnyira a kapu fölé lő. Rögtön utána Amselnak is módjában van bebizonyítani nagyszerű formáját. Weigelhoffer 30 méterről irányított Kohutszerű bombáját remekül fogja. Rögtön utána Acht kapuja kerül tűzbe. Takács II. hirtelen fordulatból lőtt labdáját azonban Acht mesésen menti. A 39-ik percben Turayt Emmerling hátulról gáncsolja és a megítélt 11-est Takács biztosan a hálóba juttatja (3:0).
    Veszélyes ferencvárosi támadással ér véget a félidő.
    A második félidőben nyomasztó fölénybe kerül a Ferencváros. A 14. percben Kohut Szedlacsek szép összjátéka utóbbi lövésével meghozza a Ferencváros negyedik gólját.
    ’Acht ezt a gólt kifutással elháríthatta volna. A 21. percben Ábrahám a félpályáról megszökik — Amsel azonban a 16-oson kívül megelőzi és lábbal véd. Most vagy tíz percig Actt egyedül tartja vissza a ferencvárosi ostromot Takács, Rázsó és Turay lövéseit, Kohut bombáját nagy bravúrral védi. Az utolsó percekben Turay passzából Szedlacsek helyezett lövéssel beállítja a végeredményt (5:0).

    Sporthirlap, 1927. szeptember 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.01, 10:02 (szerk.: 2018.12.01, 12:29)
    Üllöi-út. 15.000 néző. Bíró: Gerő.

    Ferencváros: Amsel — Takács I., Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Takács II., Turay, Szedlacsek, Kohut.
    Bástya: Acht — Emmerling, Weiglhoffer — Steiner, Wéber, Simóka — Ábrahám, Török, Höss, Wahl, Solti.

    1:0 Emmerling (öngól) (8 p.)
    2:0 Takács II. (21 p.)
    3:0Takács II (11-es) (38 p.)
    4:0 Szedlacsek (59 p.)
    5:0 Szedlacsek (88 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.19.12.