magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Kispest FC 4 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.19, 22:45
    A Ferencváros állóképesebb halfsorával megtörte a 2:1 arányban vezető Kispest erejét

    Ferencváros—Kispest 4:2 (1:1)

    Ferencváros: Amsel — Takács I., Hungler II. — Fuhrmann, Buková Obitz — Rázsó, Takács II., Turay, Szedlacsek, Kohut. — Kispest: Dénes — Wégner, Dudás — Raix, Mondovics, Csendes — Senkey II., Szabó, Jeszmás, Fürstner, Gulyás.

    Bíró: Orova Henrik.

    A kedvezőtlen idő ellenére mintegy 8000 ember ment ki a délelőtti mérkőzésre, hogy tanúja legyen a bajnokcsapat idei első otthoni bemutatkozásának. A szitáló esőben türelmetlenül várta a közönség a meccs kezdetét, ám a hirdetett fél 11 óra helyett csak 11 óra felé léptek a porondra a csapatok.

    A Ferencváros kezd
    és övé az első két taccsdobás. Majd elrobban Kohut első bombája, ám Dénes a helyén van. A jobbszárnyra alapított támadásokkal a zöld-fehérek mintegy négy percig frontban vannak s Kispest csatársora csak akkor jut először szóhoz. Gulyás beadását Hungler hibázza, de a kiugró Jeszmás a kapu mellé passzíroz.
    Rázsó veszedelmes beadását Wégner menti, utána Fuhrmann, majd Bukovi távoli lövéseit Dénes teszi ártalmatlanná. Rázsó beadása offszájdon találja a jó helyzetben levő Szedlacseket. Majd ferencvárosi kornerek következnek, az egyiket Dénes alig tudja kitolni, Kohut rástartol a labdára, de már csak kapu mellé tudja tolni.
    Néhány kispesti támadás csak megszakítani tudja, de letörni nem a Ferencváros támadó fölényét, amelynek a 20. percben mutatkozik pozitív eredménye. Bukovi passzával Rázsó lefut, emelt passzát Dudás a 16-on belül kézzel fékezi, a megítélt 11-est Szedlacsek a balsarokba plasszírozza (1:0).
    A Ferencváros a gól után mintha lefékezne. Kispest viszont nagy erővel nekilendül és percekig támad. Több korner fenyegeti a ferencvárosi kaput, de Amsel biztosanfogja a jó sarokrúgásokat. A Modrovics faultjáért megítélt szabadrúgás felszabadítja a szorongatott ferencvárosi kaput, a zöld-fehérek támadásba mennek át. Kohut beadásából Szedlacsek kapura fejel, de Dénes robinzonáddal véd.
    A következő percben egy szépen indult kombinációs támadás a késlekedő Turain akad el. Most ismét Kispest megy át offenzívába. A 16-osról szabadrúgás, Amsel kiüti a labdát, bonyodalom a kapu előtt, végül is Fürstner a kapu mellé emeli a labdát. A 30. percben újabb fault a 16. sarkánál, ezúttal Fuhrmann követi el.
    Dudás ívelt szabadrúgására Amsel kifut, de túlfut a labdán és a háta mögött kiugró Jeszmás fejjel a kapuba csúsztatja. (1:1).
    A második félidőt meglepő akció vezeti be. Kezdés után
    a labda Gulyáshoz kerül, lefut vele, középre tolja, a nagy rössel rástartoló Jeszmás elkapja és nehéz helyzetből küldött csavart lövéssel megszerzi a vezetést (1:2).
    Most Kohutot küldik rohamra, s a fürge balszélső egymásután vezeti az attakokat. Kispest védelme eleinte nyugodtan, később kapkodva védekezik, majd faultok következnek.
    A 9. percben Kohutot faultolják a 16-os sarkánál. A szabadrúgáshoz Kohut áll fel és a Kispesti védelem falanxja mellett elsivító, irtózatos erejű bombával kiegyenlít (2:2).
    Ezután állandósul a zöld-fehér fölény, Kispest csak elvétve támad. Védelmének annál több a munkája, miközben a faultoktól sem tartózkodik. A 15. percben Dudás faultolja Takács II.-őt, a szabadrúgáshoz ismét Kohut áll fel, de ezúttal emberbe megy süvítő lövése. A lepattanó labdát Rázsó kapja, átemeli balra s a rosszul fedezett Kohut közelről, nagy erővel bevágja (3:2).
    Szabadrúgásból Kohut jut támadáshoz, a kispesti védelem kornerre szereli, a a sarokrúgást is védi. Most Turai kétszer is faultol, alkalmat adva Kispest előnyomulásának. De csakhamar ismét a Ferencváros kornerét jelzi a bíró, s Rázsó magas sarokrúgását Bukovi kapásból emberbe vágja.
    A 26. percben Bukovitól kiindult labdával Kohut lefut, a taccsvonalról centerez s a labdára startoló Takács II. csavart fejessel megszerzi a negyedik gólt.

    Sporthirlap, 1927. szeptember 5.