magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Vasas 3 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.11, 19:02
    Előkelő pozíciójához nem méltó játékot mutatott a tavalyi 2. és 3. helyezett.

    FTC-Vasas 3:1 (0:0).

    — Üllői-uti pálya. — 10.000 néző. — Bíró: Schissler József. —
    FTC Huber— Takács I, Hungler II— Fuhrmann, Müller, Blum—T óth, Sándor, Palcsek, Stecovits, Kohut, — Vasas: Wimmer— Rottler, Király— Klein, Sípos, Reiner— Koffler, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.

    A Vasas kezd
    nap ellen, Takács II passzát Palcsek elfogja, szökteti Sztecovicsot, aki Királytól nyomva, a kapu mellé lő. A kiadott labdát Koffler fogja, lefut. Erős beadása Himmerhez kerül, Fuhrmann azonban idejében lép közbe. (2 p.) A Vasasok ujabb támadását Takács I rombolja szét. Takács I Blumhoz passzol, aki szép labdát ad Kohutnak. Kohut pompás beadását Sztecovcs kapásból hajszálnyira a kapu fölé lövi.
    Az FTC kerekedik lassan felül, Sztecovits — Sándor — Kohut ősszjátékából utóbbi lövése alig kerüli el a kaput.
    A 7. percben Tóth—Sándor Palcsek összjátékából veszélyes helyzet alakul ki, azonban a bíró füttye ofszájdot jelez. Most a Vasasok indítanak támadásokat és Szentmiklóssy elöl Takács I csak hazajátszással tud menteni. A kirugott labdát Koffler fogja, de beadása kapu mögé jut. A néhány percig tartó ostrom alól Takács I hosszu rugása szabadítja fel az FTC kaput, Sándor hosszu szöktetését azonban Palcsek nem éri el. (10. perc.)
    Elénk hullámzó játék alakul ki ezután. Hol az egyik, hol a másik kapu van veszélyben, azonban a védelmek mindkét oldalon, résen vannak. Himmer bombaszerű lövését Huber bravuros biztonsággal fogja. A 13. percben a tizenhatoson Király kézzel fogja a labdát, a megítélt szabadrugást Kohut a kapu mellé csavarja. Sándor tiszta labdát ad Stecovicsnak, azonban Szteczovics hosszan szökteti magát és a labda a kapus zsákmánya lesz (16. perc). A kiadott labdával Koffler indul támadásra, a szépen ivelt labdát Jellinek kapura fejeli, Huber azonban a helyén van.
    A 22. percben Takács veszélyes támadását Huber csak kifutással tudta ártalmatlanná tenni, Müller szép labdájával Tóth lefut, ideális beadását Palcsek a gólba vágja, azonban a bíró tévesen ofszájdott jelez.
    A mérkőzés irama kissé lanyhul, de továbbra is a Ferencvárosiak maradnak fölényben. Az FTC fedezetsora pompás labdákat ad a csatároknak, a csatárok azonban vagy elidegeskedik a kapu előtti jó helyzeteket, vagy pedig a lövéseik elkerülik a kaput. A félidő végefelé a Vasasok is szépen felépített kombinációkkal nyomulnak fel és a 33. percben Szentmiklóssynak sikerül egy gólt rugni, amit a bíró tévesen ofszájd címén nem ad meg, majd belátva hibáját, feldobja a labdát. Takács—Koffler összjátékából az utóbbi kornert erőszakol ki, amely azonban kihasználatlan marad. Az utolsó percekben Palcsek szép szöktetése hozza izgalomba a Vasas-hívőket, Király azonban idejében elnyomja Tóthot.
    A második félidőben
    az FTC támadásai erősödnek. A játék mindinkább hevesebb lesz és néha-néha már a durvaságba csap át. A Vasas-csatárok sem tétlenkednek és Hubernek gyakran nyílik alkalma jeles képességeit csillogtatni. Palcsek szökteti Sándort, akit azonban szabálytalanul akadályoznak meg.
    A szabadrugást Kohut Fuhrmannhoz továbbítja, aki husz méterről, a vetődő kapus kezei között pompás gólt lő. 1 :0 (8. perc).
    A gól után a Vasasok erősítik az iramot és Szentmiklóssy Jellinek összjátékából, az előbbinek öt méterről küldött éles lövését Huber szenzációsan védi. A következő percben Kohut bombája pattan vissza a Vasas kapulécéről. A Vasasok csatárai erősen forszírozzák a kiegyenlítést. Az FTC fedezetsorán a fáradtság jelet mutatkoznakés csak nehezen tudják fenn-tartani a meg-megujuló piros-kék támadásokat.
    A 28. percben Szentmiklóssy az offszájd-helyzetben álló Kofflert szerzett, aki az eléje kifutó Huber mellett a sarokba helyezett gólt lő. (1:1).
    A gól után a játék tempója nagyban erősödik. Mindkét csapat erős küzdelmet folytat a győzelmet jelentő gólért. A zöld-fehérek ritkább támadásai azonban veszélyesebbek a Vasasok offenzívájánál és
    a 28. percben Tóth ívelt labdáját Sándor a késlekedő Wimmer előtt a kapuba fejeli (2 : 1).
    A megszerzett gólelőnyt megtartandó, az FTC Sándort a fedezetsorba vonja vissza, és 4 halffal igyekszik a Vasas-támadásokat visszaverni.
    A Vasasok az FTC kapuja előtt tanyáznak, támadásbeli fölényük azonban csak két kornerban jut kifejezésre, a sarokrugások eredménytelenek. Az utolsó percekben az FTC a tradicionális finisébe kezdenek és a 37. percben veszélyes helyzet támad Wimmer kapuja előtt, Palcsek azonban a labdát az üres kapu fölé emeli.
    Pár percre felszabadul a Vasas kapu és Szentmiklóssy nagyszerű agilitással dobja frontba csatársorát, de az FTC-nek Sándorral megerősített csapata idejében lép közbe, A biró a mérkőzést két perccel meghosszabitja és
    a 46. percben Tóth-Sztecovics összjátéka után Sztecovics a jobbszélen lefut és középre
    guritott labdáját Palcsek a balsarokba plaszirozza (3:1)
    Az ujrakezdés után a biró sipja azonnal jelzi a mérkőzés végét.

    Sporthirlap, 1925. szeptember 7.
     
  2. avatar: heimo
    2017.10.03, 19:36 (szerk.: 2018.10.16, 13:59)
    kép
    Huber, az FTC új kapusa már bemutatkozása alkalmával is feltűnt pompás védéseivel. A ferencvárosi csapat 3:1 - re győzött a Vasasok ellen.

    Tolnai Világlapja, 1925. szeptember 16.