magyarfutball.hu

MTK - Újpesti TE 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2015.09.06, 15:56
  Az MTK nyerte a Magyar Kupát

  MTK – UTE 4:1 (3:0)


  Üllői-úti pálya. – 7000 néző. – Bíró: Hajós József.
  Egész napon át sötét, komor fellegekből hullott alá az eső. Budapest felett ma nem derült ki az ég, pedig a mai nagy nap szebb időt érdemelt volna. A legklasszikusabb magyar vándordíjnak, a Magyar Kupának döntőjén az égiek megkönyörülhettek volna rajtuk.

  Eső helyett derűs napfénynek kellett volna táncolni ma az Üllői-út zöld gyepén, az idei futballszezon utolsó fellángolásához ma kék égbolt, napsugár és közönség alatt roskadozó tribünök szolgáltattak volna méltó keretet, nem pedig gyászos, nyakunkba lógó fellegek és csatakos pálya, amely már korcsolyapályának is beillett volna.

  A mérkőzés kezdete előtt Hajós bíró, talán inkább formai szempontból, megvizsgálja a pályát. Amikor a mérkőzésre alkalmasnak jelenti ki, a közönség hangosan ad tetszésének kifejezést. Sokan már attól féltek, hogy a rossz pálya miatt elmarad a meccs.

  A sorsolás az MTK-nak kedvez és persze a széltől támogatott oldalt választja. Kezdés után az UTE kap előbb lábra, de Priboj két szép kiadását Szidon offszeidja akasztja meg. Az MTK első akcióját Braun vezeti, de Kelecsényi taccsra szereli. A bedobásból Kertész lövését Remete védi, majd Molnár hosszú lövését csak nehezen tudja kornerre menteni.

  A 14. percben Opata a félpálya közelében álló Foglról lepattanó labdával kiugrik és azt mindegy 20 méterről a jobb felső sarokba lövi. Remete védeni sem próbál. Az MTK most nagy fölénybe kerül; Orth szabadrúgását fogja Remete, majd Siklóssi lő mellé. A Testgyakorló csatárok elemükben vannak, a megingathatatlannak vélt Fogl-gát recseg-ropog, mire azok, különösen Fogl II. igen erélyes játékba fognak, ami nagy visszatetszést kelt.

  Az UTE Szidon egy lefutása révén szóhoz jut, majd Priboj kerül jó helyzetbe, de a kiszökés pillanatában a sárba ragadó labda mellett elfut, Mandl ment. A 30. percben Nadler kitűnően szökteti Braunt akinek beadását Opata a teljesen üresen álló Siklóssihoz továbbítja, aki élesen belövi. A gól után az UTE indít heves támadást, de Szidon lövését Kropacsek kornerre menti. A korner azonban erős és Paulusz elrontja.

  A 38. percben Siklóssi-Orth ideális háromszögeléssel törik át az UTE védelmét és Orth átadását Siklóssi az ötös vonalon lestoppolja a védhetetlenül belövi. A hátralevő percekben az UTE van frontban. Az utolsó percben úgy látszik, hogy gólt ér el az UTE, de Priboj éles saroklövését Nyúl a földön magát elvetve, kifejeli.

  Helycsere után mindkét dresszet vált és az UTE széltől támogatva erőteljes támadásba fog. Fogl II-öt csak a büntetőterületen tudja az MTK védelem leszerelni. 20. percben Priboj hosszú orrlövése megy kapu mellé, míg Schaller oldalt kiszökve felső kapufát lő. Az MTK csak most jut szóhoz, de Braun gyors lefutásából Opata a kapu előtt beragadó labda mellé rúg.

  A bíró erélytelensége folytán a játék mindinkább elfajul, Szidon Mandlt, Kertész Szidont rúgja meg, de a bíró érzéketlen ezek megítélésében. A 29. percben Braun lefut, centerét Orth mintegy 20 méterről gyönyörű csavart lövéssel belövi.

  Az MTK pár percig fölényben marad, de a most megeredt erős eső folytán reális játékról már nem lehet szó. A 36. percben Szidon szép magas beadását Kropacsek Pribojtól megtámadva Paulusz elé üti, aki a labdát az üres kapuba belövi. A hátralevő időt már nem veszik komolyan a játékosok, inkább az MTK-t látjuk frontban.

  MTK: Kropacsek – Mandl, Senkey – Kertész II, Nadler, Nyúl – Braun, Molnár, Opata, Siklóssi, Orth.
  UTE: Remete - Fogl II., Fogl. III. – Kelecsényi, Baubach, Király – Paulusz, Bluhon, Priboj, Schaller, Szidon.

  hmgy
   
 2. avatar: fgymat
  2009.11.25, 13:37
  Út a döntőig:

  Negyeddöntő:
  FTC - III. kerületi TVE 3-2
  MTK - Szegedi Vasutas 4-0
  UTE - Vasas 1-0
  Törekvés - Kecskeméti AC 3-0

  Elődöntő:
  MTK - FTC 3-1
  UTE - Törekvés 1-0

  A 3. helyért:
  FTC - Törekvés 3-2