magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - VAC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.05, 20:06 (szerk.: 2022.04.06, 09:34)
    FTC - VAC 2:0 (1:0)

    Üllői-uti pálya, 6000 néző
    Biró: Iváncsics Mihály

    A VAC tulságosan hevesen szokott éppen a vezető csapatok elleni mérkőzéseibe belefeküdni. így történt ezuttal is. Ez a tulságos hevesség helyes és szép erény addig a határig, amig csak a jobb csapattól való eredmény kicsikarásra irányul fokozott irammal, lelkesedéssel és labdára- menéssel, de elitélendő és visszaszorítandó akkor, ha az olyan kíméletlen, durva játékmodorban nyilvánul meg, mint azt a VAC egynéhány játékosa cselekedte most vasárnap is az FTC ellen.

    A VAC tulságos belefekvésének rövid negyedórán belül három FTC játékos adta meg az árát: Pataky csak öt percet játszhatott, s ki kellett állania rövidebb-hosszabb időre Wiener II.-nek és Kővágónak is. Volt időszak, amikor az FTC-nek csak két csatára volt! Természetesen azután az FTC sem maradt adós, (eredmény Breuer II. kiállása) és már-már az ismert botrány kitörésétől kellett félni. Ez szerencsére nem következett be, ami az erélyes biró érdeme, de igazán itt az ideje, hogy a VAC vezetősége rendet teremtsen csapatában, hiszen nem vezetheti mindig erélyesnek ismert biró a VAC meccseket.

    A játékban különben az FTC még 10 emberrel is fölényben volt, s csak akkor jutott a VAC szóhoz, amikor az FTC játékosok száma 9-re, majd 8-ra olvadt le.

    Az FTC csapata mai — tartalékos — összeállításában is jó játékerőt képvisel. Védelme talán a legegészségesebb ma, Amsel, bár még gummikeztyü volt az ujján, biztosan fogott mindent; nehéz dolga volt. A bekkek közül ma Takács volt a jobbik; biztosan szerelt és hatalmasakat rugott; Hungler II. labdái még nem voltak tiszták, szerelésében is volt gikszer; baj azonban az ö oldalán sem történt. A halfsorban Fuhrmann még idegenül mozgott a oenterhalfban, Wilheim és Blum azonban pompásan dolgoztak. A csatársorban igen agilis volt a fiatal jobbszárny: Matkovich—Kővágó. Pataky sérült lábával csak irányításra törekedett. Tóth is csak passzaival használt. Wiener II., amig meg nem sérült, néhány szép támadást vezetett.

    A VAC csapatában Grosz és Móra vezettek durvaságaikkal, pedig nincs szükségük erre, mert mindkettő jóképességü játékos. A csapatnak legjobb része a védelem volt, különösen a két bekk: Singer és Grosz. Czeizler nem védhette a gólokat. A csatársort csak az I. félidőben láttuk akcióban, amikor a belsö része (Breuer, Boross, Kövess) néhány szép támadást vezetett, a II. félidőben azonban csak Engel néhány szép lefutása jelentett veszélyt az FTC kapura. Lébi szürke játékos; volt egy szép lövése.

    A játék heves iramban kezdődik, s már az első percben mindkét kapus fog labdát. Az 5. percben az FTC támadásánál Grosz rugása Pataky bokáját éri, aki kiáll. FTC 10 emberrel is támad ; a 8. percben Tóth szabadrugása Grosz hátáról ivben a kapunelé pattan, ahol Matkovich befejeli. A VAC ezután durva játékba kezd, sorra sérülnek meg Wienner II, Kővágó az FTC-ból, s revánsképpen Hungler belemenése révén Breuer II. A hangulat rendkívül izgatott lesz, különösen akkor, amikor a VAC alaposan leszorítja a megcsonkult FTC-t.

    A II. félidőben mindkét csapat teljesen áll fel, de Pataky sánta és csak passzol; Breuer II. is helyet cserél Engel-el. Az FTC állandó fölényét most csak néhány Engel lefutás szakítja meg, egyébként a VAC kapu van állandó veszélyben.

    Az FTC a 23. percben rugja második gólját olyképpen, hogy Kővágó lövését Czeizler oldalt üti ki s a labdát Kővágó a ráfutó teljes vedelem orra előtt becenterezi. s Pataky az üres kapuba gurítja. Ezután a játék mindinkább növekvő homályban teljesen ellanyhul és teljesen érdektelenné válik.

    Sporthirlap, 1922 október 30.