magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Vasas 2 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.01, 20:18 (szerk.: 2022.04.02, 11:39)
    FTC - Vasasok 2:0 (0:0)

    Üllői-ut, 10000 néző
    Biró: Iváncsics Mihály

    Az FTC csapatáról az egész héten válsághírek keringtek, s ezeket csak megerösitette az a körülmény, hogy az FTC jóval a kezdésre kitűzött időponton tul sem jelent meg a pályán. Jo 20 percig csak a Vasas-csapat lödözött egy kapura, meg körbeállva passzolgatott a középen. Végre megjelenik a bejárónál az FTC csapata — tiz emberrel, s a Brünnbe távozott Obitzon és Schwarzon kivül Szabót és Patakit sem látjuk a megjelenők között. Pataki még nem heverte ki sérülését, Szabót ellenben az FTC nem állította be csapatába.

    Az FTC-vel szemben a Vasasok teljes csapatukat állították a tüzvonalba.
    A mérkőzés azután váratlan meglepetést hozott. Az FTC ebben a csonka összeállításban is határozott fölényben volt kezdettől fogva, s ez a fölény a második telidében csak fokozódott. Az FTC halfsora és bekkjei biztosan fogták a Vasasok tulbecsült csatársorát, amelynek technikája fejlett ugyan, de fizikuma gyenge. Az FTC uj összeállításu csatársorának azonban egy alapve ő hibája van: a gyenge lövóképesség. Az uj jobbösszekötő, Balassa is legtipikusabb passzoló csatár; ideális labdákat osztogatott, de a legkedvezőbb helyzeteket is elmulasztotta a lövésre. Pedig ha ezt is tudná, igazi futballnagyság lenne belőle. Tóth a középen eleinte megeresztett néhány lövést, de azután lekésett néhány jó helyzetről. Wagnernek, a fiatal balösszekötőnek ugyanaz a baja, mint a Vasas csatároknak: nagy a technikája, de gyenge a fizikuma. Az FTC támadás fóerőssége ma Héger, a gyors jobbszélső. Technikája ugyan nem nagy, de ezt pótolja óriási gyorsasága, önzetlensége és lövőképessége. Az FTC mindkét gólját neki köszönheti. Ivanovszky szürke, de használható balszélsőnek bizonyult.

    Az FTC mai győzelmében oroszlánrésze van a kitűnő védelemnek, amely Amselben olyan oszlopot nyert, amellyel szinte megvivhatatlanná lett az FTC kapu. Amsel biztos kezű, jószemü, bátor és fürge kapus, szóval az összes jó tulajdonságok birtokában van. Takács és Hungler 11. pompás formában vannak, főleg utóbbi, aki egy hibát sem csinált.

    A halfsor Obitz és Szabó kiválásával sem lett gyengébb, s ez a legszebb dicsérete. Wilhelm I, és Blum tudásuk legjavát nyujtottak; Wilhelm II. a középen néha még nem volt helyén, de máris bebizonyította, hogy első klasszisu játékos.

    A Vasasok csapatáról csak annyit mondhatunk, hogy meg várjuk ítélet előtt következő meccseit. Ma csak bekkjei mutattak kiváló tormát; Zatykó és Stengl elsőrangu erők a szerelésben, rugásban egyaránt. Halfsora már gyenge játékot produkált egyedül Gottlieb tartotta magát mind végig jól, csak néha erőszakos volt ismét. A csatársorban a balszárny összjátékával, a jobbszárny egyéni akciójával igyekezett boldogulni, de nem sokra ment.

    A játék első félidejében meglehetősen változatos a játék, a Vasasok is sokat támadnak, de azért már ebben a félidőben is többször jut le az FTC a Vasas kapuhoz, mint forditva. Balassa helyezett labdája majdnem gólt eredményez, de csak kapufát ér; Wagner üres kapu mellé lő. Tóth pedig veszélyes kitörését Zatykó közbelépése szereli le. A Vasasoknak a játék végén van jó helyzete; .Takács egy tacsbedobással kiszökik, de utolérik a bekkek s a nyomás folytán mellé lo.

    A második lélidőben döntő FTC fölény, de az eredmény késik. Közben Jellinek kiszökését az utolsó pillanatban szereli le Blum. Végre a 30. percben Héger lefutásainak egyikéből éles lövést küld a kapura; Nyerges véd, de kiejti s a ráfutó Tóth a gólba tolja. Ettől kezdve jótékony félhomály, amelyben a Vasas lábrakap, de Amsel a helyén van, s a bekkeken tuljutott labdákat biztosan fogja. A 45. percben Héger ismét megszökik és éles lövését Nverges a sötétben beereszti.

    FTC: Amsel — Takács, HunglerII. — Wilhelm I., Wilhelm II., Blum — Héger, Balassa, Tóth, Wagner, Ivanovszky.
    Vasas : Nyerges — Zatykó, Stengl, — Stojka, Gottlieb, Tomecskó — Katzer, Takács, Jellinek, Szentmiklósi, Himmer.

    Sporthirlap, 1922. szeptember 4.