magyarfutball.hu

UTE - Vasas 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 11. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: 2.500
  3. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.25, 23:03 (szerk.: 2022.03.26, 15:01)
    UTE - Vasas 1:0 (0:0)

    Népszigeti pálya, 2500 néző
    Bíró: Biró Sándor

    Kemény küzdelem után tudott csak győzni a négy tartalékkal szereplő UTE a mérkőzés fontosságának tuda­tában nagy lelkesedéssel és ambíció­val küzdő Vasasok ellen. A Vasasok a játék elején hatalmas lendülettel feküdtek bele a játékba, s a Katzer Takáts balszámy sorozatos támadásait a jó formában dolgozó UTE védelem csak nehezen tudta elhárítani. Lassan- kint az UTE is lendületbe jön, s a félidő közepétől kezdve hullámzó a játék. Mindkét csatársornak több alkalma van gólszerzésre, de a nehéz talajon vagy hibáznák és labdáik a kapu mellé kerülnek, vagy pedig a jól funkcionáló védelmek akasztják meg a gólszerzést.

    A második félidőben azután lassankint érvényre jut az UTE nagyobb tudása, s a félidő közepétől szinte egy kapura menő játék folyik. A Vasasok látva a helyzetet, hátra diri- dálják csatáraikat is a védelembe, hogy ilyen módon biztosítsak legalább az eldöntetlennel járó egy pontot, de igyekezetüket nem kíséri szerencse, mert Kósának a 36. percben sikerül a győzelmet jelentő gólt megszerezni. Az UTE csapata erősen megérezte Knoll, Pejts, Paulusz és Schaller hiányát, s csak a közvetlen védelem végzett minden tekintetben kifogástalan munkát. Fogl II. ma ismét leg­jobb kondícióban csillogtatta nagy tudását, s0 méltó partnere volt a testvér öccse. Annál rosszabb volt a fedezet­sor, a mely a csapat leggyengébb része volt. A csatársor csak a játék utolsó husz percében elégített ki. Egyénileg Kósa neve emelhető ki, akinek nagy technikája a sáros, nehéz talajon kitünően érvényesült, s a mezőny legjobb emberévé avatta.

    A Vasasok kapufát Tapfer kiválóan védte, Megfelelt a két hátvéd is, de a csapat legjobb része a halfsor volt, a mely különösen az első félidőben állandóan frontba tudta vetni csatár­sorát, a másodikban pedig a véde­lemben végzett nagy munkát A csa­társorban csak a Katzer —Takáts bal­szárny játéka érdemel említést.

    Sporthirlap, 1921. december 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.25, 12:10 (szerk.: 2018.09.25, 13:27)
    Népsziget. Bíró: Biró Sándor.

    Az I. félidő a Vasasok határozott fölényének jegyében folyt le, de a Fogl-testvérek jók voltak, mint rendesen, a Vasasok csatársora pedig az ellenfél kapuja előtt tobzódott a tehetetlenségben.
    A II. félidő eleje ismét Vasas-fölényt mutat. A csapat azonban nem bírja a túlerős tempót s amint a kifulladás jelei mutatkoznak, úgy kerül fokozatosan frontba az UTE. Korner-kornert követ, azonban a Vasasok 9 embere játszik a kapu előtt. Az utolsó percekben Tapfer kapus Fogl II. bombaerős büntetőrúgását védi ugyan, de pár pillanat múlva Kosának gyenge lövését közvetlen a mérkőzés befejezése előtt beengedi a hálóba.

    UTE: Klein—Fogl II, Fogl III—Kelecsényi, Baubach, Rosenberg—Egyházy, Kósa, Priboj, Nagy, Szidcn.
    Vasas: Tapfer—Zatykó, Stengl—Klein, Gottlieb, Tomecskó—Koffler, Takács, Rucskay, Jelinek, Katzer.

    Nemzeti Sport, 1921.12.12.