magyarfutball.hu

UTE - Kispesti AC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: erdosor
    2018.09.25, 12:44 (szerk.: 2018.09.25, 13:29)
    UTE-Kispesti AC 2:0 (2:0).
    — Népszigeti pálya. — 1000 néző.
    — Bíró: Kiss Menyhért.

    A legutóbb az UTE is, a KAC is életerős, tartalmas játékkal örvendeztette meg híveit, annál meglepőbb volt mai sivár teljesítményük, léleknélküli, kapkodó játékuk. Különösen a KAC játéka volt gyatra s mentségére csak az szolgál, hogy Varga, a kinek a karján _ daganat támadt, csak a második télidőben foglalta el helyét a kapuban. Addig az ifjúsági csapat fedezet játékosa, Raix védett, de hiába való volt az igyekezete, feladatának nem tudott megfelelni. A mikor Varga beállott a csapatba, Raix a halfsorba került s itt már jól megállotta a helyét. Hozzájárult még a balsikerhez az is, hogy Varga távollétében az egész félidőt 10 emberrel játszotta le a KAC.
    Az UTE az első félidőben lebecsülte ellenfelét, nem vette komolyan a dolgát és csatárai még annyi fáradságot sem vettek maguknak, hogy a kínálkozó könnyű helyzetet kihasználják. A tunyaságban a csatárok jártak elől.

    Remetének a kapuban nem volt komolyabb dolga. A két Foglnak nem adtak gondot a félénk KAC csatárok erőtlen támadásai. A halfsorban Kelecsényi volt a legjobb, a csatársorban Szidon gyors lefutásaival, Priboj néhány lövésével vonta magéra a figyelmet.
    A KAC csapatában csupán Varga, Eisenhofer, Stalmach és Raix nyújtott elfogadhatót.
    UTE támadással indult a mérkőzés, de Szidon veszélyes beadása eredménytelen kornerrel végződött A 20-ik percben Priboj Szidonnak adja a labdát, aki lapos, de védhető lövéssel megszerzi az UTE első gólját. Továbbra is az UTE van frontban s a 32-ik percben Szidon beadásából Priboj lövi a második gólt.
    A második félidőben a komplett KAC ellenében is ura marad a helyzetnek az UTE, azonban Varga Priboj és Nagy biztos golnak látszó lövéseit nagy bravúrral védi. A KAC Boldog révén csak nagy ritkán jut szóhoz, de a Foglok mindannyiszor könnyedén leszerelik.

    Sporthírlap, 1921.12.05.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.25, 12:41
    Szintén a tudósításból:
    Az UTE 4. a kispestiek csapata pedig 2 tartalékkal szerepelt, ami erősen érezhető volt játékukon.

    Illetve a december 5-i Sporthírlap is Remetét ír a tudósításban.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: erdosor
    2018.09.25, 09:46 (szerk.: 2018.09.25, 10:30)
    Népsziget. Bíró: Kiss Menyhért.

    A KAC kezd kilenc emberrel, a kapuban Raix halffal. Az UTE azonnal támad, de a KAC szívósan védekezik, úgy hogy eredményt csak a 20. percben ért el az UTE Szidon révén. Továbbra is az UTE támad, a szórványos KAC-támadásokat a Fogl-testvérek könnyen szerelik. A 32. percben Priboj keresztültöri magát Szidon beadásával a bekkeken és Raix mellett 6 méteres gólt lő. További eredményt már nem tud elérni, mert a 40. percben megérkező Varga még betegen is elégségesnek bizonyult a lövések elhárítására.
    A II. félidőben a KAC többet jut támadáshoz, de egyetlen lövőképes csatára, Eisenhoffer, túl messziről kísérletez. Az UTE-nak elég sok alkalma volt, Varga azonban dolgát sikeresen oldotta meg.
    Az UTE-ben Fogl-testvérek, Rosenberg és Priboj tűntek ki. A KAC-ban a legjobb játékot Stallmach produkálta.

    UTE: Remete—Fogl II, Fogl III—Kelecsényi. Baubach, Rosenberg—Egyházi, Nagy, Priboj, Kosa, Szidon.
    KAC: Varga—Jurcsó, Sabuly—Raix, Stallmach, Mihalek—Boldog, Csontos, Sándor, Eisenhoffer, Norik.

    Nemzeti Sport, 1921.12.05.
     
  5. avatar: heimo
    2015.10.04, 17:22 (szerk.: 2018.09.25, 10:30)
    UTE – Kispest AC 2:0 (2:0)

    Népszigeti pálya. – 1000 néző – Bíró: Kiss Menyhért.
    A legutóbb az UTE is, a KAC is életerős, tartalmas játékkal örvendeztette meg híveit, annál meglepőbb volt mai sivár teljesítményük, léleknélküli kapkodó játékuk. Különösen a KAC játéka volt gyatra s mentségére csak az szolgál, hogy Varga, a kinek a karján daganat támadt, csak a második félidőben foglalta el helyét a kapuban.

    Addig az ifjúsági csapat fedezet játékosa, Raix védett, de hiába való volt az igyekezete, feladatának nem tudott megfelelni. A mikor Varga beállott a csapatban, Raix a halfsorba került s itt már jól megállotta a helyét. Hozzájárult még a balsikeréhez az is, hogy Varga távollétében az egész félidőt 10 emberrel játszotta le a KAC.

    Az UTE az első félidőben le is becsülte ellenfelét, nem vette komolyan a dolgát és csatárai még annyi fáradságot sem vettek maguknak, hogy a kínálkozó könnyű helyzetet kihasználják. A tunyaságban a csatárok jártak elől.

    Remetének a kapuban nem volt komolyabb dolga. A két Foglnak nem adtak gondot a félénk KAC csatárok erőtlen támadásai. A halfsorban Kelencsényi volt a legjobb, a csatársorban Szidon gyors lefutásaival, Priboj néhány lövésével vonta magára a figyelmet.

    A KAC csapatában csupán Varga, Eisenhofer, Stalmach és Raix nyújtott elfogadhatót.
    UTE támadással indult a mérkőzés, de Szidon veszélyes beadása eredménytelen kornerrel végződött. A 20-ik percben Priboj Szidonnak adja a labdát, aki lapos, de védhető lövéssel megszerzi az UTE első gólját. Továbbra is az UTE van frontban s a 32-ik percben Szidon beadásából Priboj lövi a második gólt.

    A második félidőben a komplett KAC ellenében is ura marad a helyzetnek az UTE, azonban Varga Priboj és Nagy biztos gólnak látszó lövéseit nagy bravúrral védi. A KAC Boldog révén csak nagy ritkán jut szóhoz, de a Foglék mindannyiszor könnyedén leszerelik.

    hmgy