magyarfutball.hu

Törekvés SE - Ferenczvárosi TC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.24, 21:22 (szerk.: 2022.03.25, 12:15)
    FTC — Törekvés 3:0 (1:0)

    Halom­-utcai pálya, 2500 néző
    Bíró: Orova Henrik

    Az FTC — ugy látszik — a szezon közepére jön formába. Ezuttal a Tö­rekvés volt az ellenfele, amelyet terv­szerű és szép játék után 3:0 arány­ban vert meg. Az FTC ujabb folytonos győzelmeinek az a magyarázata, hogy a csatárok változtattak eddigi „takti­kájukon" és most már igen sokat lő­nek kapura. És mert a Törekvés gyen­gének bizonyult a megfelelő védeke­zésre az FTC sikere elmaradhatatlan volt.

    Az FTC csapatában ismét szerepelt Szabó, de csak a második félidőben jött bele a játékba. A csatársor ezuttal is a Wiener II., Nikolsburger, Pataki, Schwarz, Tóth összeállitásban szere­pelt. A védelem eleinte bizonytalan játékot produkált, amellyel szemben a csatársor már az első félidőben be­biztosította az FTC győzelmét. Egyé­nileg Nikolsburger, Blum és Obitz tetszett.

    A Törekvés csapatában a jobbfede­zet helyén uj ember: Pruha (azelőtt KSC) szerepett, aki talentumos játé­kosnak bizonyult A csapat komplet­ten állt fel és ha a tényleges játék keretében az FTC-vel szemben alul­maradt, a durvaságban viszont ellen­fele fölött állt. Ennek árát legfőképpen Hungler II. adta meg, aki még az első félidőben annyira megsérült, hogy a második félidőt mint johbszélső statisztálta végig. Sérülése olyan sulyosnak látszott, hogy a svédek ellen aligha szerepelhet. A Törekvés csa­pata amellett fegyelmezetlenségének is tanujelét adta akkor, a mikor Orova Henrik, Hajóst, Schwarz hátbarugása miatt kiállította. Hajós azonban vona­kodott elhagyni a pályát és ebben a tekintetben a többi Törekvés játékos is a biró ellen foglalt állást. A játék ekkor mintegy 10 percig szünetelt, utóbb Hajós mégis levonult a pályá­ról és így már akkor is 3 : 0-ra álló meccset végre befejezhették.

    A játékban eleinte a Törekvésnek nyilott két kitűnő gólhelyzete. A csa­tárok azonban mindent elrontottak. Az FTC 25 percnyi játék után Nikols­burger védhetetlen lövése révén szerzi meg a vezetést, amelyet az erősen akadályozott Pataki a második félidő 3-ik percében kettőre növel. A gól után a Törekvés jóideig veszélyesen támad, eredményt azonban nem tud elérni. Ezzel szemben az FTC-nek az ügyesen szöktetett Wiener II. révén sikerül a harmadik gólt is belőni. A játék ezután teljesen eldurvul, a játékosok néha percekig is fetrengenek a földön, Orova biró azonban semmit nem hall és semmit sem lát. Nagy­részt a biró volt az oka, hogy a meccs a sorozatos durvaságok jegyé­ben folyt le. Orova a mellett arról is megfeledkezett, hogy az „alkudozasok közepette eltelt 7 percet beszá­mítsa, igy a második félidő csak 38 percig tartott.

    Sporthirlap, 1921. október 31.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.24, 11:46 (szerk.: 2018.09.24, 19:48)
    Halom-utca. — Bíró: Orava.

    Az FTC kezd széllel, rögtön támad és már a 2. percben Blum éles szabadrúgása ad munkát Dürrnek. Majd Hirzer átjásza az egész FTC-védelmet, de tiszta helyzetből 6 m.-ről kapu mellé lő. — Sorozatos FTC-támadás, Tóth centerezéseit Schwarc majd Nikolsburger élesen kapura lövi, de Dürr kornerra ment. Ismét Hirzer vezet támadást, kicselezi a védelmet és 3 m.-ről kapufát lő. — A 25. percben Tóth lefut, ívelt centerét Nikolsburger stopolja és az álló Törekvés-védelem hibájából 20 m.-ről kényelmesen éles gólt lő a kapu jobb felső sarkába. Változatos játék következik, amelyben mindkét fél tul erélyesen megy labdára, de Orava elnéző.
    A második félidőben az FTC döntő fölénybe jut. A 7. percben Pataki megszökik és az őt üldöző Horváth lábáról visszapattanó labdát gólba lövi. Majd Wiener szökik meg, egyedül lefutja a félpályát és gólt lő (14. p.). Mindjobban eldurvul a mérkőzés, amelynek során Hajós és Schwarc párharcot vív egymással, míg végre Hajóst a 37. percben 10 percnyi vita után a bíró kiállítja. A Törekvés támadásaival végződik a játék.

    FTC: Csajka—Hugler II., Takács—Szabó, Obtz, Blum—Wiener, Nikolsburger, Pataky, Schwarc, Tóth.
    Törekvés: Dürr—Vass, Horváth-Pruha, Hajós, Stegl—Szántó, Kautzky, Wetzer, Hirzer, Weisz.

    Nemzeti Sport, 1921.10.31.