magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Ferenczvárosi TC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.28, 23:30 (szerk.: 2022.03.01, 11:00)
    FTC - NSC 1:0 (0:0)

    Üllői-uti pálya, 5000 néző
    Biró; Nagy László

    Az FTC csapata a reá nézve kevés jelentőséggel bíró mérkőzést rendkivül kényelmesen, ambíció nélkül játszotta végig, ami majdhogy meg nem bo- szulta magát. A nagy vervvel és lelkesedéssel játszó nemzetiek ugyanis kis szerencsével könnyen a maguk részére szerezhették volna meg a győzelemmel járó értékes két pontot. A játék folyamán nagyobb technikai készültségével az FTC volt jobbára frontban, de az NSC-nek a második félidőben két olyan kedvező gólhelyzete volt, hogy­ ha történetesen reá mosolygott volna ma Fortuna istenasszony, ugy 2:1-re megnyerhette volna a mérkőzést; igaz ugyan, hogy az FTC is számos kedvező helyzetet hagyott kihasználatlanul.

    Az FTC kapuját a kezét fájlaló Szamosi helyett Csajka védte, s hpz-zátehétjük, kiválóan: néhány nehéz lövést igazán bravurosan tett ártal-matlanná. A hátvédek, Wiener és Hungler II. biztosan látták el könynyü feladatukat. A fedezetsor volt a csapat gerince, bár egyénileg csak Blum játéka magaslott ki benne; ő volt különben a mezőny legjobb em­bere, aki ugy a védelemben, mint a támadásban ideális halfjátékot mutatott. A csatársor ma sehogysem tu­dott magára találni: tulkényelmesen, darabosan dolgozott, egyedül Pataki játszotta ki rendes formáját, Tóth gyönyrü kornerén kivül nem igen ambicionálta a játékot s Nikolsburger sem tudottPataki játékához simulni. A két szélső tipikus belső csatárjátékot mutatott.

    Az NSC a mérkőzés fontosságának tudatában hatalmas energiával feküdt bele a játékba s ha győzni nem is tudott, a mutatott játékért csak elismerést érdemel. Gallovits a kapott gólért nem okolható. A két hátvéd,Hesser ésSzendrő átlagteljesitményt nyujtott. A fedezetsorban Kíllermann végzett nagy munkát, míg a csatársorban a Gencsy—Spitz balszárny játszott jól. Hosszabb szünet utná játszott Künstler is, de Blummal szemben nem tudott érvényesülni.

    A győzelmet jelentő gólt a második félidő 10. percében éri el Pataki passzából Nikolsburger szép lövésével.

    Sporthirlap, 1920. május 31.