magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - 33 FC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.14, 23:21 (szerk.: 2022.02.15, 12:43)
    FTC — „33“ FC 0:0

    Üllői uti pálya, 2500 néző
    Bíró: Szüsz Béla

    A két csapat legutóbbi teljesítményei után az eldöntetlen eredmény nagy meglepetés. A „33“-ak csapata a szezon végén formába jött és hétről-hétre fejlődő játékot mutat. Ennek ellenkezőjét állapíthatjuk meg az FTC-ről, amely az MTK mér­kőzés óta lényegesen visszaesett. Bár tudásra nézve a csapat ma is felette állott ellenfelének, de játékából éppen a lelkesedés, győzniakarás és azok a mellékkörülmények hiányoztak amelyek a mult­ban számos szép sikerhez segítették a zöld-fehérek csapatát A játék képe nem volt nívós és a küz­delem sem nyujtott tulságos nagy élvezetes pilla­natot.

    Az FTC csatársorának gyenge játékát a „33“-ak derekasan működő védelme — az élén Zsákkal —sikerrel ellensulyozta. A „33“ csapatának a csa­társor a leggyengébb része, amely irtózik a gól­lövésnek puszta kísérletétől is. Az FTC kapuját a távollevő Szamosi helyett Bihari védte, akinek azonban nem nyílott különösebb alkalma képessé­geinek beigazolására. A hátvédek közül Wiener volt a jobbik, Takács gyenge játékán a tultrenirozottság jelei észlelhetők. A csapat gerince a kiváló fedezetsor, amelyben Wihelm okos játékával, Szabó hatalmas tempóbirásával, Hermann agilitá­sával vonja magára az általános figyelmet. Feltűnő gyengén játszott a csatársor, amelynek minden tagja mélyen a tudásán aluli játékot'produkált.

    Talán még a két szélső: Weisz és Héger játéka volt a legértékesebb a csatárok silány tervszerűtlen munkája között. Tóth a centercsatár helyén ide­genül érezte magát, Pataki kissé fáradtan és unot­tan mozgott, lvanovszki sokat szaladgált értéktele­nül, és a helyzetek kihasználásával is adós ma­radt. A szélsők néhány szép helyzetet teremtettek a „33“ FC kapuja előtt, de azok kihasználásával vagy elkéstek a belső csatárok, vagy pedig az ellenfél védelme leszerelte.

    Zsák sokat és jól védett bár nehéz labdákat nem kapott. A két hátvéd is jó munkát végzett, külö­nösen Oláh aki szemlátomást fejlődik. A fedezetsorban Zloch önfeláldozó játékával sokat használt, mig Boros I várakozáson felül jó játéka kelleme­sen lepte meg a „33“ híveit.

    Bakonyi a balfedezet helyén hasznos játékosnak bizonyult. Alig mondhatunk azonban jót a „33" FC csatárairól: ügyefogyott tehetetlen játékkal boszantották eddigi mérkőzéseikben a nézőket, vasárnapijátékukban azonban már néha felcsillant egy-egy ötlet vagy kombináció, sőt már kapura is lőttek, ami legutóbbi játékuk után nagy haladást jelent.Jó játékossá fejlődhetik Zsák II jobbösszekötö. Az első félidő elején az FTC van fölényben, majd erős középjáték folyik, míg a félidő. végén a „33“ kerül frontba.

    Szünet ufán az FTC hatalmas fölénybe kerül,és „33“ FC csak lefutónak kerül át ellenfele tér­felébe, gólt elérni azonban egyik csapatnak sem sikerült.[/quote
    Sporthirlap, 1919. december 15.