magyarfutball.hu

Ausztria - Magyarország 2 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
72. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Bécs, WAC-Platz
játékvezető : Retschury Heinrich (Ausztria)
nézőszámok:
  1. Reichspost: 20.000
  2. nso.hu: 22.000
  3. austriasoccer.at: 25.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Zsorzsinju
    2017.12.31, 09:22
    Priboj István is ezen a mérkőzésen volt először válogatott.
    Nemes Sándor utoljára szerepelt a magyar válogatottban, később osztrák válogatott lett.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.12.30, 18:02
    Jeny Rudolf, Schaller József és Zloch Gyula első mérkőzése a válogatottban.
     
  3. avatar: Longinus
    2015.11.29, 08:51
    képA Magyar csapat a 70. válogatott mérkőzésen az 1919 okt.5-én Bécsben lejátszott Ausztria -Magyarország 2-0-ás mérkőzésen. Kertész Vilmos, Fogl Károly, Feldmann Gyula, Nemes Sándor, Orth György,Pataki Mihály, Priboj István, Schaller József, Jeny Rudolf, Zloch Gyula; Elöl: Zsák Károly
    A mérkőzésen nem játszott Schlosser Imre illetve a Németországba emigrált Schaffer Alfréd és Szabó Péter sem.
     
  4. avatar: HSV
    HSV
    2015.05.24, 10:04 (szerk.: 2017.12.30, 18:01)
    Aránylag még legjobb a két szélső volt, aki igyekezett a támadásba lendületet hozni, de minden eredmény nélkül. Nemest nagyobb rutinja veszélyessé tette, de a fiatal Jenny debutje se mondható sikertelennek, különösen ha tekintetbe vesszük, hogy alig kapott partnerétől használható labdát. Teljesen csődöt mondott azonban a belső csatártrió. Pataki ismét beigazolta, ezúttal válogatott mérkőzésen azt, amit klubmérkőzéseken állandóan tapasztalhattak megfigyelői, hogy játéka annyira nélkülöz minden erőt és lendületet, hogy eredményesség alig várható tőle.

    Priboj a centercsatár helyének és szerepének betöltésére teljesen képtelennek bizonyult. Se vezetni vagy irányítani a támadást nem tudta, se egyénileg nem tudott hasznos lenni. A legnagyobb csalódást azonban az utóbbi időben annyira felkapott Schaller okozta. Tanulságos és egyben intő példája ez annak, hogy külső körülmények néha milyen szerencsésen segítenek valakit úgy hírre szert tehetni anélkül, hogy igazi érdem rejtőznék bennök. Schaller az egész mérkőzésen egyetlen mozdulattal vagy akcióval sem árulta el, hogy klasszis játékos. Kétségtelen, hogy rossz napja is volt, mert ilyen játékkal még klubmérkőzésen sem boldogulhatott volna, de ez nem adja teljes magyarázatát kudarcának.

    A védelem volt olyan megbízható és kifogástalan, mint joggal remélni lehetett. Különösen feltűnő, hogy Vogel hatalmas, a támadást a védekezésből egyszerre lehetővé tevő rúgásai aránylag ritkán sikerültek és szokatlan hibákat követett el. Természetesen még mindig kitűnő volt. Feldmann a rendes volt, megszokott formáját ismét megbízható módon kijátszotta. Zsák a kapott gólokért nem okolható, de ő is volt már jobb, néha kellemetlen bizonytalanság volt játékán észlelhető.

    A fedezetsor volt a csapat legjobb része annyira, hogy talán még soha fedezetsor a magyar csapatban ilyen önfeláldozó és kitűnő módon nem teljesítette feladatát. Elsősorban kell kiemelnünk Orthot, a mezőny legjobb emberét, akinek teljesítménye minden várakozást messze felülmúlt. Első félidőben azt az ideális centerhalfjátékot nyújtotta, ami már oly régóta hiányzik a magyar csapatból.

    Kertész II-nél nincs mit hozzátenni ahhoz, amit sorozatos kitűnő szerepléseivel már eddig kiérdemelt. Zloch játéka is kellemes feltűnést keltett múlt heti hanyatló formáját tekintve. Az a hibája ugyan megvolt, hogy túlságosan a védelembe húzódott, de agilitása és kitűnő szereplése hasznos tagjává avatták a csapatnak.

    Forrás:
    Nemzeti Sport 1912. 10. 09.
     
  5. avatar: fgymat
    2012.12.10, 19:36 (szerk.: 2017.12.30, 17:59)
     
  6. avatar: fgymat
    2009.05.10, 21:21 (szerk.: 2017.12.30, 17:59)
    A csapatot a válogató bizottság állította össze.
    Schlosser nem vállalta az utazást. Bár indoka csak mondvacsinált volt, az úttol való "félelme" indokoltnak bizonyult, hiszen válogatottunknak tizenhét órájába került, amíg eljutott Bécsbe. Talán nem is ért ez a mérkőzés ennyit...

    Egy remek sorozat szakadt meg ezzel a vereséggel (9 győzelem zsinórban, ebből 8 az osztrákok ellen).
    Ám a 90 perc nem csak ezért emlékezetes, hanem a jegyhamisítási botrány miatt is. Történt, hogy több ezer (állítólag 9000) hamis jegyet adtak el, így sok igazi jegytulajdonos már nem tudott bejutni a stadionba...

    Mennyin múlhat a győzelem? A magyar csapat az egész mérkőzésen jobb volt, kivéve az első félidő utolsó öt percét, amikor eldőlt a találkozó. Így a kilenc Rapid játékossal felálló hazai csapat egy szép győzelmi sorozatnak vetett véget.

    A szövetségi kapitány Fehéry Ákos fogságba került (ott megbetegedett és már itthon 1921-ben meghalt) és feladatait Minder Frigyes látta el, a csapatkapitány Kertész II. Vilmos segítségével. A válogató bizottság tagjai ezúttal: Faragó Lajos, Reiner Sándor, Maleczky Román, Kiss Tivadar, Herendi Artúr és Sebők Ármin.

    forrás:
    mafoci