magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Vasas 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.10, 19:34 (szerk.: 2022.02.11, 11:11)
    FTC — Vas- és fémunkások 1:0 (1:0)

    Üllöi-uti pálya, 8000 néző
    Bíró: Vértes Imre

    A csaknem egyenrangu játékerőt képviselő el­lenfelek küzdelméből a szerencsésebb csapat ke­rült ki győztesként. Nem az FTC győzelmének realitását kívánjuk ezzel vitatni, mert hisz a zöld­fehérek javára 'a mérkőzés folyamán feltétlenül megnyilvánult egy nüansz különbség, hanem csu­pán azt a tényt szögezzük le, hogy kisebb balszerencsével a Vasasok csapata nem hagyta volna el legyő0zöttként a helyét. Két jó védelemmel ren­delkező csapat küzdelmét láttuk, amelyeknek fe­dezetsorai hátrahuzódva sűrűn magára hagyták saját csatársorukat. Az FTC védelmének az Achil­les sarka Kiss, de ma ő is beleilleszkedett társai­nak munkájába. A fedezetsorban Szabó agilis já­tékával tűnt ki, gyengébbnek bizonyult azonban a Blum helyén játszó Izsák. A csapat és a csa­társor legjobb embere Nemes volt, aki lendületes támadásokat vezetett. Pataki a jobbösszekötő he­lyét még nem szokta meg; Kovács kissé nehéz­kes volt a középcsatár helyén. Biztató erőnek ígérkezik a balösszekötőt játszó fürge Kövess.

    A Vasasok kapujában Firitsch bravuros védé­sei keltettek feltűnést. Firitsch Plattkó méltó utód­jának bizonyult. Kifogástalanul látta el feladatát a két hátvéd is. A fedezetsorban a két mérkő­zésre kitiltott Gottlieb helyén Bánás játszott, mig az ő helyére az ifjú Reiner került. A csatársort Katzer vezette, több ízben veszélyes helyzetet te­remtett az ellenfél kapuja előtt, a helyzeteket azonban sem ő, sem csatártársai nem tudtak megfelelően kiaknázni.

    FTC kezd, lerohan és már az első percben kornert ér el, ezt azonban Firitsch menti. Rövid középjáték után az FTC sürü támadásai követ­keznek, amelyeket csak nagyritkán váltanak fel Katzer lefutásai. A 31. percben Nemes lefut s centerezett labdáját Kovács a hálóba lövi (1:0). Röviddel ezután Katzernek alkalma nyílik a ki­egyenlítésre, de közvetlen közelről hibáz.
    Szünet után sűrűbben váltakoznak a Vasasok támadásai is. Nemes egyéni játékkal kiszökik, de 3 méterről élesen lőtt labdáját Firitsch bravuro­san menti. Hullámzó játék következik, a küzde­lem utolsó perceiben az FTC erősen támad, de eredménytelenül. A 43. percben utolsó alkalma nyílik a Vasasoknak a kiegyenlítésre, Katzer le­fut, ám élesen lőtt lapos labdája a kapulécről a gólvonal mögé pattan. A Vasasok meddő táma­dásai fejezik be a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 8.