magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Vasas 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.15, 21:04 (szerk.: 2022.02.16, 10:29)
    FTC — Vas- és fémmunkások SC 0:0

    Űllői-uti pálya, 4000 néző
    Biró: Vértes Imre

    A vasasok mult heti gyenge szereplése után hatalmas meglepetés az eredmény, amelyet teljesen megérdemelt a csapát A mezőnyben az FTC volt ugyan többet a frontban, de csatársorának határozatlansága miatt pozitív eredményt elérni nem tudott. Ezzel szemben a Vasasok ritkább támadá­sai több veszélyt jelentettek s két ízben csak a kapufa akasztotta meg támadásaikat.

    A Vasasok a hízelgő eredményt a csatársor reorganizálásának köszönhetik. Katzert kitették a jobbszélre, Jellinek és Szabó megmaradtak a jobbösszekőtőben, illetve a centerben, míg a balszárnyra Makovi és Hollósi személyében uj ember került. A csatársor legjobb tagja az uj balösszekötő. Makovi volt, aki mai debüje alapján talentumos és értékes erőnek ígérkezik. Jó volt mint rendesen Katzer is.

    A fedezetsor, amelyben ezuttal Tury helyén Weisz szerepelt, a szokottnál gyengébben végezte dolgát. Messze elmaradva a csatársortól inkább a védelembe huzódott, miáltal csak a saját csatárainak a helyzetét nehezítette meg. A két hátvéd az első félidőben valamivel gyengébben, a másodikban azonban a nagy szél ellen kitünően dolgozott. Plattkó néhány labdát á tőle megszokott bravurral tett ártalmatlanná.

    Az FTC mult heti csapatával állt föl. Szamosinak nem volt különösebb dolga. A hátvédek között Wiener volt klasszissal a jobbik, Payer formán kívül van. A csapat legjobb embere Szabó centerhalf volt, aki ugy a támadás, mint a védelem munkájában kiválót produkált. Jó volt még a fedezetsorban Wilheim, ellenben gyengén szerepelt Blum. A csatársor a mezőnyben eléggé tetszetősen dolgozott s tervszerű támadásaikat Pataki mesteri módon készítette elő, de a kapu elé érve csődött mond minden tudományuk. Nemes, Gansl és Heger a szokottnál gyengébben, Tóth legutóbbi egészen gyenge játékai után ezuttal valamivel jobban játszott.

    Sporthirlap, 1919. június 16.