magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Törekvés SE 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.03, 21:00 (szerk.: 2022.02.04, 10:26)
    FTC - Törekvés SE 0:0

    Üllői-uti pálya, 6000 néző
    Biró: Vértes Imre

    Rendkívül érdekes, heves iramú játék keretében vivta meg a két csapat mai bajnoki mecscsét: mely a mutatott formákat leghívebben visszatükröző eldöntetlen eredménnyel végződött. A mezőnyben többet látuk ugyan frontban a zöld-fehéreket, de támadásaik szinte ki­vétel nélkül hijján voltak a kellő átgondoltság­nak; tervszerűségnek, s ha lendületes támadás­sal a Törekvés kapuja elé terelték is a játé­kot, a befejező akciókkal maradtak adósak. A Törekvés játékán határozott javulás nyomai voltak felismerhetők, s ha kevesebbet is támadott, támadásai veszélyesebbek voltak, mint a zöld-fehéreké, s több szerencsével meg is nyerhették volna a meccset.

    Szamosinak az FTC kapujában csak könynyebb labdákat kellett védenie; egy izben azonban bizonytalansága majdhogy a mérkőzés elvesztését vonta maga után. Jól dolgozott Payer, akinek hasznos segítő társa akadt Kiss-ben. A fedezetsorban Medgyessy fáradhatatlan, hasznos játéka magaslott ki; a szélső halfok, Wilhelm és Izsák szürkén mozogtak. Potya be­tegen állott ki, s ez a körülmény megbénította az egész csatársor akcióképességét. Nemes az első félidőben gyengébben, szünet után azon­ban kitünően játszott. Pataki csak labdaadoga­tással tűnt ki, Összekötőitől magára hagyva nem tudott eredményt elérni. Kövessnek rossz napja volt, s Bódis sem tudta gyors lefutásait teljesen befejezni.

    A Törekvés csapatának ezúttal is a közvet­len védelem volt a legjobb része. Dürr néhány éles lövést imponáló biztonsággal védett. A hát­védek közül Horváth volt a jobbik, de Siegl is kielégített. A fedezettsorban Ging dolgozott hibátlanul, mig Viola és Löffler rendes formá­jukon alul szerepeltek. A csatársornak a me­zőnyben volt néhány jó momentuma, de a kapu előtt még nem az igazi. Valószínű, hogy gyen­gébb védelmekkel szemben már legközelebb is sikerrel fog operálni. Egyénileg Bőti és Lottka a legveszélyesebbek.

    Az első félórában változatos a küzdelem, majd a Törekvést látjuk frontban. A második félidő az első és utolsó öt perctől eltekintve az FTC fölényének jegyében telik el,s a vasutas csapat csupán rapszodikus lerohanásokkai ve­szélyeztet. Korneraráuy 8 : 0 as FTC javára. A mérkőzés utolsó negyedórája különben a késői kezdés miatt teljes sötétségben folyt le.

    A bíró szempontjából is fontos és nehéz mér­kőzést Vértes Imre a legnagyobb körültekintés­sel, figyelemmel és a kellő szigorral vezette, s ujabb bizonyságot tett róla, hogy bírói gárdánk egyik legtalentumosabb tagja.

    Sporthirlap, 1918. október 14.