magyarfutball.hu

Kispesti AC - Ferenczvárosi TC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.02, 22:40
    FTC—KAC 3:0 (3:0) —

    Üllői-úti páiya. 4000 néző. — Bíró: Gerő Ferenc.
    Legerősebb *>hadi« csapatukat állították start­hoz a zöld-fehérek, mely a várakozásnak meg­felelően — különösen az első félidőben — igen jó játékkal örvendeztette meg az egyesület szokatlanul nagyszámban összegyűlt híveit. »Köves«. Hegyi és Farkas részvétele erősen növelte a csapat játékerejét, s bizonyos, hogy ha a fentiekhez még Pataki és Binder is csat­csatlakozik, oly együttessel rendelkezik majd a az FTC, mely még az MTK-nak is kemény munkát fog adni. A közvetlen védelem könnyű dolgát jól végezte, a válogatott »Köves« és Wiener főleg nagyszerű rugótechnikájukkal excellálták, bár nehéz helyzetben még nem elé­gítették ki teljesen. A fedezetsorban Virág já­téka magaslott ki; különösen helyezkedése és fejjátéka volt elsőrangu. A csatársor legjobb embere a jobbösszekötő Nemes volt, aki rend­kívüli gyorsasága, jó technikája és nagy lövő­képessége alapján feltétlenül komoly válogatott jelölt; mellette Hegyi elégített ki.
    A KAC Varga nélkül állott ki — Varga ugyanis a mult heti válogatott. mérkőzésen ko­molyan megsérült, amennyiben a jobbkeze hü­velykujjának felső perece megrepedt s gipszbe kellett tenni — s igy a felállás pillanatában elvesztette már minden esélyét a győzelemre. Mindamellett főleg a második félidőben nagy lelkesedéssel játszottak s hellyel-közzel igen ve­szélyesek is voltak. Varga helyettese, kevés tu­dással, de nagy szerencsével védett, a hátvédek közül csak Jurcsó elégített ki, míg a halfsor legjobb embere Tury volt. A csatársor a me­zőnyben elég jól kombinált, de a kapu előtt csődöt mondott; egyénileg Boldog jó volt.
    Az első félidő az FTC állandó fölénye jegyé­ben zajlott le, aminek eredménye a 23. és 32. percben elért hárbm gól volt, amelyek közül kettőt Hegyi, egyet Farkas juttatott a hálóba. A második félidőben a KAC is belemelegszik s kötél egyenrangú ellenfele a zöld-fehéreknek. Farkas már az első félidőben, Nemes pedig a második félidő közepén lesántult s ez magya­rázza az FTC csatársor második félidőbeli gyenge játékát.


    Sporthirlap, 1918 április 22.