magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Vasas 0 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.24, 23:13
    Vas- és Fémmunkások—FTC 2: 0 (1: 0).

    Bíró: Oláh Aladár. Az a kétezer főnyi közönség, a mely az FTC atlétikai versenyét követő Vasas—-FTC-mérkőzést akarta végigélvezni. inkább harcztéri jeleneteknek, mint footballjáték- nak volt szemtanuja. Sajnos, az FTC mostani hadícsapatának néhány tagja nem viselkedik olyan sportszerűen, a mint azt a zöld-fehér dresszt viselő játékostól méltán elvárhatnánk, söt Kiss Béla (FTC) életveszélyes gáncsa után Olasz Andor rendőrségi segédfogalmazó, l5 perczczel a szabályos befejezés előtt a játékot betiltotta. A Vasasok sem játszottak kíméletesen, a durvaságokat azonban Nemes (FTC) kezdte, a ki Kojszával kezdett ki, mire mindkettőt ki állították, folytatta Hegyi, a ki Zatykót inzultálta, mire Hegyit is kiáliitották, majd negyedórával a befejezés előtt Kiss olyan brutálisan bele­rugott Jellinekbe, hogy utóbbi — hír szerint — a lábát törte. Hogy a mérkőzésről is szó essék, majdnem mindvégig az FTC volta többet támadó, de a Vasasok veszélyesebbek és goalképesebbek voltak. A goalokat Kuglics és Jellinek rugta.


    Az Újság, 1917 október 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.01.07, 23:28
    Vas- és Fémmunkások SC.—Ferencvárosi TC. 2 : 0 (1 : 0).

    Biró: Oláh Aladár. A Vasasok megér­demelt győzelemhez jutottak. A második félidőben a bíró először Kojsza és Nemest, majd Nagyhegyit ál­lította kj durva játék miatt, A 33. percben Kiss
    (FTC) kíméletlenül lerugja Jellinéket, mire a mér­kőzés a fent leírt módon félbeszakadt.

    A bajnoki mérkőzések során a nap egyik meg­lepetéseként hatott, hogy a Vasasok csapata legyőz­te az eddig veretlen Ferencvárosiakat. Sajnos, a mér­kőzés olyan botrányba fult, és olyan fináléval végző­dött. amely ritkítja párját a magyar labdarugósport történetében. Egyes, magukró! megfeledkezett, játé­kosok ismétlődő durvaságai, arra kényszeritették az inspekciós rendőrtisztviselöt, hogy a játék folytatá­sát betiltsa. Reméljük és elvárjuk, hogy a szövetség erélyes kézzel fog rendet teremteni a magukról oly szívesen megfeledkező játékosok között.


    Pesti Hirlap, 1917 október 2.