magyarfutball.hu

33 FC - UTE 2 : 0 13:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Pesti Napló: -
  2. Sport-Világ: -
  3. Sporthírlap: -
  4. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.25, 20:20
    »33« FC—UTE 2 : 0.

    (Üllöi-uti pálya.) Ez a mérkőzés szomorú bizonyítéka volt annak, hogy egyes, magukról megfeledkezett játé­kosok még a nagy pályákon, ezer és ezer ember jelen­létében sem respektálják az ellenfelet, a szabályokat és a bírót. Az oroszországi diadalutja után a MAC ellen fényesen szerepelt 33-asok biztos favoritként indultak a küzdelembe s a népszerű fekete-fehérek fölényes győ­zelme bizonyosnak látszott. Hogy nem igy történt, annak nem annyira a »33« FC-nak a szokottnál gyengébb, mint inkább az Újpesti Torna-Egylet egyes embereinek durva játéka okozta, a kik néha valósággal megfélemlítették a testi épségére a jó eredménynél is inkább ügyelő 33-as csapatot. Bizonyos, hogy ez nem az az ut, a mely a közön­ség és a sporttársak rokonszenvének megnyerésére és az első osztályban való bennmaradásra vezet. Az UTE vezetőségének sürgősen intézkednie kell, hogy a meg nem fékezhető, magukon uralkodni nem tudó játékosok kikerüljenek a csapatból, mert azok működése, ha esetleg a jobb eredményt biztosítja is, a klub nehezen megszerzett jó hírnevét veszélyezteti.
    A match első félidejében rendben ment a játék, a mely az UTE szélső csatárainak lerohanásaitól eltekintve, a 33-asok fölényét mutatta. Mindazonáltal a fekete-fehérek támadásait nem kiséri siker és csak öt perczczel a befejezés előtt tudják az újpestiek baloldali fedezeté­nek handse miatt megítélt tizenegyesből a vezető goalt megszerezni.
    Félidő 1 : 0.
    A második félidőben a játék eldurvul s a biró Molnár Ödönt, majd Fandlt durva játék és Racskót feleselés miatt kénytelen kiállítani. A 25-ik perczben Székány Géza egyéni játéka a második goalt eredményezi.
    A győztes csapatban Biró, Eichinger, Geczely és Horváth játszottak jól, mig az újpestieknél Kazár, Besenczi, Fürst és Breznik érdemelnek dicséretet fair játékukért.
    Biró Sándornak, a mérkőzést vezető birónak a működését a folytonos durvaságok nagyon megnehezítet­ték s igy csak elismeréssel szólhatunk róla, hogy meg tudta őrizni higgadtságát és végig korrektül bíráskodott.

    1913 szeptember 30.
     
  2. avatar: heimo
    2017.09.16, 09:37 (szerk.: 2017.09.16, 09:37)
    „33“ FC-UTE 2:0 (1:0). Üllői-út Biró: Biró Sándor

    A 33-asok távolról sem produkáltak olyan játékot, mint a MAC ellen. A formaváltozás azonban csak látszólagos volt s nem annyira rajtuk, mint ellenfelükön múlott. Az UTE ugyanis technikai fogyatékosságát és a készültség hiányát, visszatetszőén durva játékkal igyekezett ellensúlyozni. Az ellenfél minden akcióját foullal akarták meggátolni s emiatt a 33 FC kedveszegetten és félénken dolgozott. Az UTE játékmódjának az illusztrálására fölemlítjük, hogy míg az UTE-nak hétszer ítélt szabadrúgást a bíró, addig a 33-asok —- jobbára foulért — 8 szabadrúgáshoz jutottak. A mikor azután már a büntetésnek ez a mértéke a második fél időben nem volt elegendő, a bíró előbb Molnár III-at, majd Fandlt es Racskót kiállította. A „33“ FC ugyanabban az összeállításban szerepelt, mint múlt vasárnap, az UTE-ból hiányzott Kuschner, a kit Fürst helyettesített — tűrhetően. A 33-asok igen nagy fölényben voltak, de az első goalt számos korner után csak a 39 p.-ben szerezték meg 11.-ből. A Horváth elfoulollasáért megítélt büntetőt Bosnyákovics értékesítette. A második goalt a II. félidő 25 p.-ben Horváth szép passzából Székány lőtte ügyesen helyezve.

    Sporthírlap, 1913. szeptember 29.
     
  3. avatar: heimo
    2017.09.16, 09:33
    33FC—UTE 2:0 (1:0). Biró: Biró Sándor.

    Színtelen, egyhangú mérkőzés, melyet változatossá csak az UTE játékosai részéről elkövetett faultok tettek, annak az eredménye azután három újpesti játékos kiállítása lett. Az UTE komplett csapatával szemben a 33-asoknál Minarovics játszott jobbszélsőt, elég gyengén, mig Pitroff helyén Cecely játszott. Az első félidő a 33-asok fölényét mutatta, de fölényük dacára gólt csak a 40. percben érnek el tizenegyesből.

    A második félidőben az UTE egyenlő erejű ellenfele lenne a fekete-fehéreknek, de pozitív eredményt a folytonos durvaságok miatt nem ér el. Közben a bíró Molnár III.-at, Fandlt és Racskót kiállítja, miután Szekány a 24. percben szép lövéssel kettőre szaporítja a harminchármasok góljait. Ezután a játék mindkét részről ellanyhul s a nyolc emberrel játszó UTE ellen újabb eredményt nem képes elérni a fekete-fehér csapat.

    Sport-Világ, 1913. szeptember 29.
     
  4. avatar: heimo
    2017.09.16, 09:30
    A 33FK.—UTE.-mérkőzés a legszürkébbek közül való volt. A 33-asok meg sem közelítették azt a játékot, amit a MAK. ellen produkáltak s a bírói tévedések,sorozata nélkül a végső eredmény alighanem más lett volna. Az UTE. egyes játékosai a mérkőzés vége felé nagyon csúnyán viselkedtek, de meg kell adni, hogy erre a bíró fejevesztett ítéletei adtak tápot. A bíró az UTE. legkisebb szabálytalanságait is megtorolta, ami nem mondható megfordítva is.

    Pesti Napló, 1913. szeptember 30.