magyarfutball.hu

UTE - Törekvés SE 4 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Schaár Izidor
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.16, 22:03
    UTE -Törekvés 4 : 2.

    (Népszigeti pálya.) Az Újpesti Torna-Egylet nagyszerü formájának újabb bizonyítékát adta a Törekvés Sport-Egyesület ellen aratott fölényes győzelmével. A mellett a két goalkülönbözetü eredmény nem is fejezi ki híven a csapatok közti erőkülönbséget, a mennyiben es UTE legalább négy-öt goallal jobb volt, a kondicziójában hanyatlott Törekvésnél és igazán csak a véletlenen múlott, hogy ez az eredményben nem jutott kifejezésre. Az újpestiek csatársora kitünően játszva már 4 : 0-ás eredményhez juttatta a csapatot, a mikor a játék vége felé a Törekvésnek is sikerült két goalt rúgni. A játék vége felé meglehetősen eldurvult s ennek az UTE két játékosa, Baubach és Besenczi adta meg az árát, a kik elég súlyosan megsérültek. A
    Az első goalt ae UTE kornerből éri el Molnár II. szép fejese révén, míg a másodikat Vogt szerzi meg váratlan hosszú lövéssel, öt perczczel a befejezés előtt Molnár III. egyéni játékkal a harmadik goalt ragja.
    Félidő 3:0.
    A második, félidő első goalját is az UTE- rugja és már-már úgy látszik, hogy a Törekvés nem tudja el­kerülni a súlyos vereséget, a mikor sikerül Bőtinek és Nyilasnak egy-egy goalt rugni. Bíró: Schaár Izidor.

    1912 november 12.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.20, 11:53
    A Törekvés az Újpesti Torna Egyesülettel játszik. Ez is igen erős mérkőzés lesz, bár az a körülmény, hogy a Népszigeten lesz inkább az UTE. győzelmét helyezi kilátásba.

    Pesti Hírlap, 1912. november 10.

    Az Újpesti Torna Egylet szaporította ismét győzelmeinek számát. Ellenfele ezúttal a Törekvés-volt. Az UTE igazán ügyesen használta ki eddig pályaválasztó előnyét és ezek után kíváncsian várjuk tavaszi szereplését az idegen pályákon.

    Újpesti Torna Egylet — Törekvés 4:2. (3:0).
    (Népsziget. 1500 néző.)

    Az UTE nagy fölényben volt e mérkőzésen és még nagyobb goalarányú győzelmet is arathatott volna.

    Változatos játék után csakhamar kidomborodik az UTE fölénye és egy kornerből Molnár II fejese az első goalt hozza meg, majd Vogel 25 méteres váratlan lövése ismét Dürr hálójában akad meg. Az UTE további támadásai között múlik el a félidő, melynek végén Molnár III. áttörése a harmadik goalt eredményezi. Az utolsó percben egy veszélyes labdát Kazár kornerre ment.

    Helycsere után is az újpestiek a jobbak. Vogel lövi a negyedik goalt, majd egy könnyű labda Kazár feje fölött jut a goalba és Nyilasnak a játék vége felé sikerül még jobban szépíteni az eredményt. Biró: Schaár.

    Pesti Hírlap, 1912. november 12.
     
  3. avatar: heimo
    2017.08.20, 11:36
    UTE.—Törekvés.

    Az a nagy fokú érdeklődés, amely az UTE. ezidei bajnoki mérkőzései iránt nyilvánult, ezen mérkőzésnél csak fokozottabb lesz, mert a Törekvés fair csapata — amely hétről hétre javul — kemény munkát fog adni az UTE. legénységének, ha győztesen akar a mérkőzésből kikerülni. A TSE. létérdeke, hogy ezen két pontot megszerezze, mert igy biztosíthatja, a helyzetét az első osztályban. Az UTE.-nek a helyezésre való tekintettel van szüksége a két pontra.

    Pesti Napló, 1912. november 09.

    UTE—Törekvés 4:2 (3:0). Népsziget.

    Közel kétezer főnyi ember előtt játszotta le az UTE ötödik bajnoki mérkőzését, amelyet biztosan meg is nyert. Az első félidőben Molnár II., majd Vogl, illetve Molnár III. révén három goallal biztosítja az UTE a győzelmet A második félidőben Vogl goalja után már 4:0 az UTE javára, amikor Kazár könnyelmű védése miatt a Törekvés két goalhoz jut. Biró: Schaár.

    Pesti Napló, 1912. november 12.
     
  4. avatar: heimo
    2017.08.20, 11:22
    Újpesti Torna Egyesület — Törekvés Sport Egyesület 4:2 (3:0).

    A népszigeti sporttelepen másfélezer főnyi közönség nézte végig a játékot, a melyben az U. T. E . messze fölülmúlta ellenfelét játékteknika és góllövőképesség dolgában. Súlyos vereség érte volna a Törekvést, ha az újpestiek két játékosa az első félidő végén meg nem sérül, mert a küzdelem második részében úgyszólván csak kilenc tagból állott az U. T. E. csapata. Baubach és Besenczi: a kiket erős rúgás ért, csak a statiszta szerepét játszhatták.

    A 10-dik percben korner után Molnár II. fejeli az első gólt, míg a másodikat Vogl lőtte váratlan, hosszú rúgással. A 40-ik percben Molnár III. áttöri az ellenfél védelmét, gyönyörű helyezéssel háromra szaporítja a gólokat. A második félidőben negyedóráig egy kapura folyik a játék s az offenzíva eredményű Vogl negyedik gólja. Az U. T. E. most szerephez engedi a Törekvést. A kitűnő formában levő Bőti Kazár feje fölött a hálóba juttatja a labdái, a mérkőzés végén pedig Nyilas szerez újabb gólt a Törekvésnek. Bíró: Sár Izidor volt.

    Budapesti Hírlap, 1912. november 12.
     
  5. avatar: heimo
    2017.08.20, 11:13 (szerk.: 2017.08.20, 11:14)
    Újpesti TE—Törekvés 4:2 (3:0)
    Népsziget. 1500 néző. Biró: Schaár.

    Az UTE nagy fölényben volt e mérkőzésen és még nagyobb gólarányú győzelmet is arathatott volna.

    Változatos játék után csakhamar kidomborodik az UTE fölénye és egy kornerből Molnár II. fejese az első gólt hozza meg. Majd Vogel 25 méteres váratlan lövése ismét Dürr hálójában akad meg. Az UTE további támadásai között múlik el a félidő melynek végén Molnár III. áttörése a harmadik gólt eredményezi. Az utolsó percben egy veszélyes labdát Kazár kornerre ment.

    Helycsere után is az újpestiek a jobbak. Vogel lövi a negyedik gólt. Majd egy könnyű labda Kazár feje fölött jut a gólba és Nyilasnak a játék vége felé sikerül még jobban szépíteni az eredményt.

    Sport-Világ, 1912. november 11.