magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budapesti TC 0 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
nézőszámok:
  1. Budapesti Hírlap: 600
  2. Pesti Napló: 800
  3. Sport-Világ: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.15, 18:49
    BTC—NSC 2:0.

    A millenáris pályán körülbelül ezer főnyi közönség előtt folyt le a fenti csapatok bajnoki mérkőzése. A BTC jobb volt ellenfelénél. A Nemzetieknek máskor kiválóan működő védelme — a kifogástalanul védő kapus Burrián kivételével — bizonytalanul dolgozott és a csatársor munkája sem állja meg a kritikát. A BTC csapata szépen összejátszott, a védelem elsőrangú, különösen Szendrő mutat nagyszerű formát. A Nemzetieknél Hlavay középfedezet játéka vonta magára a figyelmet. Burrián sok veszélyes lövést védett ki és fairül játszott; Jó formát árult el Dobó is, kár, hogy kissé erőszakosan játszik.
    A BTC kezdettől hatalmas iramot diktál, a mit az NSC csapata nem vesz át, hanem inkább védekezésre szorítkozik. A BTC csatárok sűrűn lőnek a goalra, úgy hogy Burriánnak sok és kiváló védésre nyilik alkalma. A 18. perczben Takács lövése kapufát érint, a labda a mezőnybe visszakerül s a kapuhoz közel álló Pócz — lesállásbo! — gólba lövi. Félidő 1 : 0.
    A második félidőben a Nemzetiek támadnak többet. Kornert korner után érnek el, a csatárok azonban több biztos goalhelyzetet hibáznak. Majd a BTC támad és sokszor hozza veszélybe a NSC kapuját. A félidő 37. perezébeu Ficzere váratlan, hosszú lövése meghozza a piros-fehéiek második goalját. Hlavay I. azután csatár­nak megy előre, azonban az eredményen ez sem változtat. Biró: Havas

    Az Újság 1912 október 1.
     
  2. avatar: fgymat
    2020.01.23, 19:30
    kép
    BTC-NSC 2:0 (1:0). Millenáris. 1000 néző. Biró Havas. Fölényes játék után biztosan győzött a BTC, melynek csatársora azáltal, hogy Dobót jobbszélre tették, jelentékenyen megerősödött. Az első veszélyes lövést a NSC balösszekötője küldi, hamarosan fölénybe kerülnek azonban a piros- fehérek és szép, kombinációs támadásaikkal szemben a NSC csak ritkán jut egyéni játék révén offensivába. A gólt a 18. p-ben egy kapufáról visszapattant labdából Poóc lövi. ! Szünet után a NSC is belemelegszik és a játék változatos képet ölt mindaddig, mig a ! 27. p-ben Ficere csavart lövése váratlan gólt nem eredményez. Ezután a BTC ismét teljesen uralja a helyzetet, annál is inkább, mert kevéssel rá a biró a NSC balszélsőjét kiállítja.

    Sport-Világ
    1912.09.30
     
  3. avatar: heimo
    2017.08.20, 12:59
    Jv.: Havas Lajos